Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 28 червня 2023, 07:59
1935
0

Оперативне зведення: уражений 1 пункт керування та два «Буки»

Генштаб ЗСУ – про опір навалі рашистів

| Оновлено 28 червня 2023, 07:59
1935
0
Оперативне зведення: уражений 1 пункт керування та два «Буки»
Генштаб ЗСУ

28 червня – чотириста дев’яноста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави.

Російська федерація і надалі ігнорує закони та звичаї війни, використовує тактику терору, завдає ударів, здійснює обстріли як по військових, так і по цивільних об’єктах.

Як повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у своєму зведенні, протягом минулої доби російські загарбники завдали удару по території України. Для цього задіяли 5 крилатих ракет повітряного базування Х-22 та 2 зенітні керовані ракети із С-300. Крім того, ворог завдав 24 авіаційних удари та здійснив 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

Ракети Х-22 ворог спрямував по дачному кооперативу у Кременчуцькому районі Полтавської області та по Запоріжжю. Ракетами С-300 російські терористи вразили наповнений цивільними людьми заклад харчування у центрі міста Краматорськ та приватний сектор населеного пункту Біленьке Донецької області.

Внаслідок російської терористичної атаки, на жаль, є загиблі діти та дорослі мирні люди, поранено понад 50 цивільних людей, пошкоджено багатоквартирні та десятки приватних житлових будинків.

Авіація сил оборони за минулу добу завдала 18 ударів по районах зосередження особового складу противника та 6 – по зенітно-ракетних комплексах ворога. Також нашими захисниками було знищено 6 розвідувальних БпЛА.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили 1 пункт керування, 2 зенітних ракетних комплекси «Бук» та 4 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.