Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 27 червня 2023, 02:16
906
0

Сергій ЧЕБИШЕВ: «Більшість гравців збірної перегрілася у безпечних умовах»

Член Виконавчого комітету ФБУ – про події навколо «Прометея»

| Оновлено 27 червня 2023, 02:16
906
0
Сергій ЧЕБИШЕВ: «Більшість гравців збірної перегрілася у безпечних умовах»
БК Харківські Соколи. Сергій Чебишев

Президент клубу «Харківські Соколи» Сергій Чебишев, який також є членом Виконкому Федерації баскетболу України, висловив думку щодо баскетбольного клубу «Прометей».

Його, як відомо, Виконком ФБУ не прийняв до Суперліги через пропуск попереднього сезону, а запропонував виступати у Вищій лізі. У ситуації на бік «Прометея» стали деякі гравці збірної України, які підписали відкритий лист-підтримку клубу.

«Наскільки мені відомо, БК «Прометей» свою позицію щодо участі у Суперлізі наступного сезону не обговорював з жодним представником Виконкому. Якийсь діалог був з ФБУ, був лаконічний лист про бажання грати «Прометея» у Суперлізі, але питання чому саме у першому дивізіоні України, якщо ви готові грати лише молоддю та пропустили один сезон?

Звісно, аргументи можуть бути, але я їх банально не почув. На першому засіданні Виконкому я особисто запропонував, аби «Прометей» сказав, на яких підставах команда хоче повернутися до Суперліги. Тому ми це питання відклали і чекали позиції клубу. Знову справа дійшла до голосування і особисто я не підтримав «Прометей». Так зробила і більшість членів Виконкому.

Сьогодні не все вирішують гроші, особливо в Україні, зараз у нас важливіші цінності, і на спорті це також відображається. Це ж саме я можу сказати і про гравців збірної, які підписались під певним листом. Я, як людина, що останнім часом переважно займається військовими питаннями (Чебишев на сьогодні є керівником Східного Центру координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими. – прим. Sport.ua), хочу запитати: «Хлопці, ви серйозно!?». Ви, перебуваючи майже півтора роки батальйоном закордоном, хочете диктувати, як розвивати баскетбол? Думаю більшість просто перегрілася у комфортних безпечних умовах. Якщо ці гравці збірної мають таку стійку соціальну позицію, то можливо, вони повернуться до усіх нас у воєнну Україну та допоможуть розвивати чемпіонат. Не потрібно геройствувати, просто візьміть та грайте тут, можливо, навіть за «Прометей», але в Україні», – розповів Чебишев.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.