Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 03 липня 2023, 04:09
8412
21

Реванш не відбувся. Україна знову програла Туреччині у фіналі Євроліги

Підопічні Угіса Крастіньша поступилися суперникам у вирішальному матчі з рахунком 2:3

| Оновлено 03 липня 2023, 04:09
8412
21
Реванш не відбувся. Україна знову програла Туреччині у фіналі Євроліги
CEV

Національна збірна України зазнала поразки сьогодні у фіналі Золотої Євроліги з волейболу 2023 серед чоловіків. У хорватському місті Задар українці зустрічалися з командою Туреччини і програли з рахунком 2:3.

Початок матчу вийшов для наших хлопців просто чудовим. У стартовому сеті вони були на голову сильніші за своїх суперників і не залишили їм жодних шансів – 25:14.

Втім, турецькі волейболісти у другій партії виглядали вже зовсім інакше, нав'язавши українцям справжню боротьбу. Довгий час на майданчику була рівновага, але наприкінці збірна Туреччини зіграла надійніше і досягла успіху 25:22.

Наша команда мала брати третій сет, коли повела незадовго до його закінчення 18:14. Але таку солідну перевагу втримати не вдалося, і незабаром попереду були турецькі волейболісти 22:20. Деяка надія на перемогу з'явилася після того, як збірна України змогла відіграти два сетболи за рахунку 22:24. На жаль, два наступні розіграші залишилися за Туреччиною 26:24.

Четверта партія вийшла досить нервовою з обох боків. Було багато зупинок у грі та розмов з арбітрами. Наставник українців поміняв зв'язуючого і замість Віталія Щиткова на майданчик вийшов Юрій Синиця. А ще ми побачили серію ейсів у виконанні Олега Плотницького та потужні удари Василя Тупчія. Партію українці виграли 25:22 і тепер доля першого місця мала вирішитися на тай-брейку.

Що трапилося у п'ятому сеті, сказати важко. Українці його відверто провалили. Вже на старті вони поступалися суперникам 0:3, 1:5, 2:8. Потрібно було рятувати ситуацію. На жаль, рахунок продовжував зростати на користь збірної Туреччини. Остаточний підсумок – 15:6.

Українці грали у такому складі: Ілля Ковальов (набрав 17 очок), Дмитро Терьоменко (10), Віталій Щитков (3), Олег Плотницький (20), Юрій Семенюк (10), Василь Тупчій (13), Дмитро Канаєв (ліберо) – стартовий. На заміну виходили Тимофій Полуян (1), Євген Кисилюк (1), Владислав Щуров (0), Юрій Синиця (0).

Третє місце у турнірі посіла збірна Хорватії, яка у «бронзовому фіналі» перемогла Чехію 3:0.

Золота Євроліга 2023 року. Чоловіки
Задар (Хорватія). 25 червня
Фінал
Туреччина – Україна

3:2 (14:25, 25:22, 26:24, 22:25, 15:6)

ТУРЕЧЧИНА – УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Матч за 3 місце
Хорватія – Чехія

3:0 (25:23, 25:18, 25:20)

Таким чином, як і в 2021 році збірна України зазнала поразки у фіналі Золотої Євроліги від команди Туреччини.

Оцініть матеріал
(49)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Скандал навколо збірної. ФВУ хоче покарати відмовників
Волейбол | 04 травня 2024, 10:21 19
Скандал навколо збірної. ФВУ хоче покарати відмовників

Голова національної федерації – про кадрову ситуацію в збірній України

Анчелотті оцінив перемогу Реала та згадав Луніна на прес-конференції
Футбол | 04 травня 2024, 20:50 0
Анчелотті оцінив перемогу Реала та згадав Луніна на прес-конференції

4 травня королівський клуб виграв у «Кадіса» з рахунком 3:0

Коментарі 21
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
Щоб стати топовою командою, нашій збірній не вистачає певних нюансів. Сьогодні мали хороші шанси, щоб перемогти у трьох сетах, у підсумку програли в п'яти. Адже уже після середини другої та третьої партій вели у 3-4 очки. І раптово переставали приймати звичайні планери. Ну просто ступор якийсь. А на фінальний сет уже не вистачило сил та емоцій, занадто багато витратили у четвертому. І все одно, за цілу партію подати тільки один (!) раз - це ще вміти потрібно. Воно й так з подачами постійно проблеми, але таке... Тому підсумок закономірний, турки просто були стабільнішими.
Cruyff
Слабка гра як від наших, так і від турків, ті ще й на додачу плакси, яким часто щастило. 
На кінець наші явно заламались, не вистачило сил, можливо тренер не зміг налаштувати на фінальний відрізок.
Що говорити за Плотницького, якщо в заключній партії в цілої команди не було ні подачі, ні прийому, ні блоку.
З позитивного, це був фінал і наші там були
Обсервер Влад
Жодного(!!!) разу не подати у 5 сеті - це ще потрібно умудритися! Продули цілком заслужено.
Алексей
С такими подачами не выигрывается матч, всё в сетку, тренироваться и ещё раз тренироваться все силы потратили в 1 сете как и со Словенией на ЧМ 
Alexander Киев
Індивідуально сильніші, командно - слабші. Щось на зразок ПСЖ в футболі. Де крутий склад команди, а гри немає. Програли по ділу. Лупити в сітку силовими подачами і в 80% все в сітку, треба вміти. Я вже мовчу що лупити їх коли летиш вже - марно. Ну і головне.. ніхто гравцям не підсказав, що не варто це робити, коли подачі не йдуть. Де був тренер? Не знаю, так програти треба ще вміти.
Михайло Дончик
В першому  сету , де ще більш -менш йшли  в наших подачі , ми турків і" розірвали" 14:25 !! Далі знову вилізла стара "хвороба" силові  подачі в сітку і  в аут . Така ж біда з тими подачами була і в попередній грі проти хорватів, просто хорвати -то не турки і там нас пробачили. Висновків з того ніхто так і на фінал не зробив...Погоджуюсь , з усіма тут дописувачами, що в 5 сеті треба було не лупити" силові  " , а  берегти подачі...Крім того дуже не сподобався у грі проти хорватів і турків наш капітан Олег Плотницький!!! Багато браку знову ж таки при своїх подачах , декілька разів  ,коли наші витягували "мертві" мячі замість того , щоб простіше зіграти і перевести мяч на сторону турків , лупив з позицій на силу ( часто в сітку або в аут). Крім того турки добре вивчили гру Олега і постійно ставили йому потрійний блок. Вся надія була на подічі  Тупчія  та  "цвяхи" з першої зони Семенюка.Але у Василя теж подачі не пішли тай і удари теж "кульгали" , а  на Юрка мало розпасовували , щоб він використовував коронний свій " молот" з першої зони ..Більше грали на Плотницького та Ковальова..В останнього взагалі пару хороших атак пройшло , а то все в блок..Гру  капітана я вже описав. Красніч , на відміну від тренера-італіця турків мало проводив замін . Це остаточно позначилось на фізичній та моральній втомі команди . Ну бачиш ти , що не йде у лідерів команди( Плотницький ,Тупчій,Ковальов)  гра ,подачі- сади їх на лавку по-одному...Є ж той самий Полуян, Щуров ,Синиця ..Нехай вони підмінять...Ні він міняє тільки Терьоменка і Щиткова...Висновок такий : хлопцям варто попрацювати над подачами та урізноманітнити атаки , а капітану перестати зображати з себе "перця" , а грати на команду , а не на свій імідж!!Тренру , частіше проводити ротації в команді , щоб усі мали вдосталь ігрової практики і могли в потрібний час підмінити лідерів , в який гра не пішла...
Kinik Alex
В нас , як вирішальний матч, так вічно пройоп. Вибачте, не міг стриматися
dudigo78
Індивідуально на порядок сильніші за турків, але у вирішальний момент перетворюються на аматорів. Стидно за сьогоднішню гру
Алексей
Сегодня была такая игра, как наши стреляют в пулевой стрельбе Кулиш, царьков или корыстыльов или как стреляют из лука против Испании  1-5 1-5
Владимир Коновалец
Попахивает тотализатором...
Кепа Ларисабродяга
нда, странно... всю жизнь в этот волейбол играют, а подачи так и нет
misastefanko
Через місяць Турнір Претендентів(челендж кап),Є час налагодити гру,взяти реванш у турків,виграти турнір,і вперше потрапити в Лігу Націй(Кубок Світу за новою версією),
Alex
Дыбилизма такого ещё не видел , тыпые как валенки, тупо подают силовые
подачи в сетку, ну видедешь не идёт и тур все равно 99% это тянут, нет
бьют в эту сетку. 20 раз в сетку один раз попали. Мозги где у тренера и ребят, нет силы воли в самый решающий момент и нет гибкости в мышлении
Выталкиватель парашутистов
Может я и ошибаюсь, но такое впечатление, что наши сыграли в тотализаторе.... В начале 2000-х многие наши клубные команды (Дорожник,Дженестра, Химик,Орбита)грешили этим, да и по сборной ходили такие разговоры...Неужели все вернулось по-новой?