Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 25 червня 2023, 21:41
5230
0

Туреччина – Україна. Прогноз та анонс на фінальний матч Золотої Євроліги

Підопічним Угіса Крастіньша треба брати реванш у суперників за поразку дворічної давнини

| Оновлено 25 червня 2023, 21:41
5230
0
Туреччина – Україна. Прогноз та анонс на фінальний матч Золотої Євроліги
CEV

У неділю 25 червня в хорватському місті Задар відбудеться головний поєдинок чоловічої волейбольної Євроліги 2023 року. В боротьбі за золоті нагороди зійдуться збірні Туреччини та України. Два роки тому ці команди також зустрічалися у фіналі турніру і тоді у бельгійському місті Кортрейк з рахунком 3:1 виграли турецькі волейболісти.

Туреччина

Взагалі, збірна Туреччини досить вдало виступає в Євролізі. В останніх п'яти розіграшах вона незмінно стає призером. Двічі (у 2019 та 2021 роках) турецька команда піднімалася на верхній щабель п'єдесталу пошани, по одному разу здобувала срібні та бронзові медалі. Зрозуміло, що вони не залишаться без нагород і цього року.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Нинішнього сезону у Золотій Євролізі Туреччина на першому етапі виступала у групі А, де її суперниками були збірні Португалії, Румунії та Данії. З 6 матчів турецькі волейболісти виграли 5 і лише в одному зазнали поразки (від Румунії 2:3). Набравши 14 очок, вони впевнено стали переможцями групи і випередили на п'ять очок Португалію, яка фінішувала другою.

У півфіналі суперниками турецького колективу стала збірна Чехії. До речі, це було повторенням торішнього фіналу Золотої Євроліги. Але якщо тоді успіх був на боці чеських гравців 3:1, то тепер Туреччина здобула перемогу у п'яти партіях і вчетверте поспіль буде представлена у фінальному поєдинку турніру.

Україна

Наші волейболісти перемагали у Золотій Євролізі у 2017 році, обігравши у вирішальному матчі Македонію з рахунком 3:1. Ще один раз українці добиралися до фіналу 2021 року, коли у чотирьох партіях поступилися Туреччині.

Цікаво, що з того складу дворічної давнини залишилося 8 гравців. За минулий час збірна України значно зміцніла, взявши участь у фінальних етапах чемпіонату Європи та чемпіонату світу. А у рейтингу Міжнародної федерації волейболу (FIVB) піднялася на високе 15 місце. Зараз таких гравців як Олег Плотницький, Дмитро Терьоменко, Юрій Семенюк, Василь Тупчий, Ілля Ковальов та інших вже чудово знають у європейському та світовому волейболі.

На груповому етапі Золотої Євроліги 2023 українські волейболісти встановили новий для себе рекорд, вигравши всі матчі у суперників, і при цьому не програли жодної (!) партії. Таке досягнення можна лише повторити, але не перевершити.

Переможну серію українці продовжили у півфіналі, вигравши у Хорватії 3:1. Тож наразі збірна України цілком готова не лише виграти вдруге у своїй історії цей турнір, а й надалі поборотися за місце у Лізі націй наступного сезону. Побажаємо нашим хлопцям удачі.

Статистика матчів

Як ми вже відзначали, два роки тому Україна та Туреччина зустрічалися у фіналі Золотої Євроліги, в якому виграли наші суперники з рахунком 3:1. А от минулого сезону, хоча обидві збірні були у «Фіналі чотирьох», їхні шляхи не перетнулися. У півфіналах Україна програла Чехії 2:3, а турецькі волейболісти перемогли Хорватію 3:1.

Прогноз на протистояння:

Звісно, суперник у підопічних Угіса Крастіньша у фіналі буде сильним та небезпечним. Але наші хлопці вже не раз доводили, що вміють справлятися з труднощами і досягати успіху. Тож поставимо на перемогу збірної України з рахунком 3:1.

25 червня, неділя

ТУРЕЧЧИНА – УКРАЇНА
Задар (Хорватія). 21:00
ТБ-трансляція на регіональних телеканалах «Суспільного»
ТУРЕЧЧИНА - УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 1:3
Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Український воротар забив божевільний гол через усе поле
Футбол | 05 травня 2024, 07:01 8
ВІДЕО. Український воротар забив божевільний гол через усе поле

Максим Воронов відзначився першим голом за «Атлетіко Паранаенсе»

Рауль ЛОСАНО: «Приїхав допомагати українцям, але не всі це прийняли»
Волейбол | 05 травня 2024, 07:10 1
Рауль ЛОСАНО: «Приїхав допомагати українцям, але не всі це прийняли»

Новий головний тренер збірної України дуже здивований вчинками деяких наших волейболістів

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.