Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Легка атлетика
| Оновлено 24 червня 2023, 02:11
10839
0

Магучіх взяла 1.97 м. Україна повернулася до еліти ЧЄ з легкої атлетики

Ярослава штурмувала 2.02 м, але ця планка їй не підкорилася

| Оновлено 24 червня 2023, 02:11
10839
0
Магучіх взяла 1.97 м. Україна повернулася до еліти ЧЄ з легкої атлетики
НОК. Ярослава Магучіх

Українські легкоатлети закінчили змагання на Європейських іграх 2023, які були об’єднані з командним чемпіонатом Європи.

Українські спортсмени посіли друге місце у Дивізіоні ІІ, програвши 21 очко Угорщині, але це дає їм право повернутися до еліти та наступного разу змагатися вже серед лідерів континенту.

Бронзовий призер Олімпіади-2020 Ярослава Магучіх на Європейських іграх-2023 перемогла в своєму дивізіоні в секторі для стрибків у висоту з результатом 1.97 м.

Дніпрянка наполегливо штурмувала і 2.02 м, які вже підкорювались їй цього сезону, оскільки розуміла, що основні конкурентки будуть виступати в еліті 25 червня, і 1.97 для золота Ігор у Кракові їй може не вистачити.

Ярослава Магучіх: «Звичайно, результат хотілося б вище, але рада, що змогла підкорити 1.97 з третьої спроби та виграти змагання у своєму дивізіоні. Ми з командою посідаємо другу сходинку, і це означає, що наступного року будемо змагатися серед найкращих. Тому у нашій збірній всі – молодці».

Також Ярослава підкреслила, що участь у таких турнірах, як Європейські ігри, має величезне значення: «Для мене – це честь представляти тут Україну. Я хочу подякувати захисникам, які дають нам можливість виступати та доносити до інших країн правду про війну, а також те, що люди на фронті віддають своє життя, щоб ми могли змагатися і показувати результати».

Легка атлетика. Командний чемпіонат Європи 2023

Підсумки у другому та третьому дивізіонах

Оцініть матеріал
(29)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.