Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 13 жовтня 2023, 20:13
2707
1

Суперники Сокола за Континентальним кубком. Чого вони варті

Київський «Сокіл» отримав суперників за Континентальним кубком-2023/2024

| Оновлено 13 жовтня 2023, 20:13
2707
1
Суперники Сокола за Континентальним кубком. Чого вони варті
Фото Івана Вербицького. У 2021-му «Сокіл» завдав поразки «Ференцварошу»

Київський «Сокіл» отримав суперників за Континентальним кубком-2023/2024.

Чемпіони України розпочинають виступ з другого раунду турніру. Кияни потрапили в групу D, матчі якої відбуватимуться в столиці Сербії Белграді. Окрім місцевої «Црвени Звезди», суперниками «Сокола» будуть старі знайомі з угорського «Ференцвароша» з Будапешта. Четвертим учасником квартету стане переможець групи B першого раунду. Там у литовському Каунасі боротимуться місцевий «Каунас Сіті», хорватський «Заґреб», ісландський «Скаутафелаґ Рейкявікур», а також естонський «Пантер». Матчі першого раунду відбудуться 22-24 вересня.

«Сокіл» гратиме в Белграді 13-15 жовтня. До третього раунду виходить переможець групи. Там на переможців квартету D в італійському Кортіна Д’Ампеццо 17-19 листопада очікуватимуть місцевий «Гафро», данський «Гернінґ Блю Фокс» і польський ҐКС «Катовіце».

«Црвена Звезда»

«Црвена Звезда» є чинним чемпіоном Сербії. У фіналі белградці перемогли «Войводину» - 6:2, 7:1. Також «Звезда» виступає в словенській Інтернаціональній хокейній лізі. Там команда дійшла до півфіналу, де поступилася словенському «Тріґлаву». Загалом «Звезда» є десятиразовим чемпіоном Сербії/Югославії. Очолює команду місцевий фахівець Іґор Косовіч, допомагає йому канадець Ден Реджа.

У попередньому сезоні за белградців виступало чотири руских легіонери – оборонці В’ячеслав Дєґтєрєв, Сєрґєй Щєнков, Роман Сініцин і нападник Єґор Тутаріков. Ще двоє хокеїстів народилися в інших країнах, але вже мають сербські паспорти. Так, 20-річний канадський воротар Ніл Бітон вже виступав за Сербію на молодіжному чемпіонаті світу, а 27-річний форвард Андрей Цвік, який народився в Угорщині, грав за національну збірну Сербії вже на семи світових першостях, зокрема на попередній, де він протистояв українцям. Крім Андрея, у складі сербів було ще дев’ять представників «Црвени Звезди»: воротар Арсеньє Ранковіч, оборонець Іван Аніч, Марко Младеновіч, Уґлєша Новаковіч, Павле Подунавац, Андрія Спаньєвіч, нападники Матія Дініч, Алекса Ґвозденовіч і Лазар Лестаріч.

«Ференцварош»

«Ференцварош» у попередньому сезоні угорської Ерстеліги поступився 3:4 у фінальній серії румунському «Ґеорґені». Поряд із тим, найкращою угорською командою «Фраді» стали 30-й раз в історії.

«Сокіл» зустрічався з «Ференцварошем» у другому раунді Континентального кубка-2021/2022. Тоді на льоду суперників у спорткомплексі «Тюскечарнок» у Будапешті наша команда перемогла – 4:1. Шайби закидали Антон Васильєв, Данило Коржилецький і двічі Антон Рубан. З нинішнього складу «Сокола» у поєдинку дворічної давнини грав лише один гравець – оборонець Іван Сисак. Не виключено також, що повернеться в команду голкіпер Дмитро Кубрицький, який у попередньому сезоні виступав у Канаді за клуб «Дофін Кінґз». Зараз керівництво «Сокола» веде з Дмитром перемовини. А тоді ж у матчі проти «Фраді» в Будапешті Кубрицький був одним із головних творців перемоги.

У «Ференцвароша» гравців, які грали проти киян у 2021-му, помітно більше. Скажімо, нападник Дьордь Надь, який закинув єдину шайбу у ворота «Сокола». Також із тих часів залишилися голкіпери Дьордь Араньї і Крістоф Надь, оборонці Карой Бан, Даніель-Ласло Борош, Мате Саредьї, угорець італійського походження Антоніно Сарк’я і фін Лаурі Кярменіємі, нападники Льорінц-Сімон Фаркаш, брати Адріан і Дьордь Тоти.

Воротар Дьордь Араньї в матчі проти «Сокола» в 2021-му. Навесні він був єдиним представником «Ференцвароша» на чемпіонаті світу в топ-дивізіоні

Це з тих, хто вже підписав контракти з «Ференцварошем» на наступний сезон. Вочевидь той список буде ще повнішим, коли визначаться зі своїм майбутнім інші представники команди зразка минулого сезону, зокрема натуралізований фін Расмус Кулмала.

«Сокіл» натомість зі складом на майбутній сезон визначився відсотків на 90. Незакритими досі залишаються лічені позиції, зокрема воротарська. Також наразі не оголошено, хто очолюватиме команду в сезоні-2023/2024.

Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Визначено другу команду, яка представить Україну в єврокубках 2024/25
Футбол | 27 квітня 2024, 17:15 0
Визначено другу команду, яка представить Україну в єврокубках 2024/25

Динамо гарантовано не опуститься нижче 4-го місця у таблиці УПЛ 2023/24

ЧС з хокею. Збірна України стартувала з розгромної перемоги
Хокей | 27 квітня 2024, 21:52 19
ЧС з хокею. Збірна України стартувала з розгромної перемоги

Україна спокійно обіграла Естонію

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Юрий Терейковський
Як хочется що гт Сокола був Олег Шафаренко