Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 23 червня 2023, 14:05
1920
0

Руслан КОСТИШИН: «До Казахстану треба їхати зі своєю групою гравців»

Український тренер розповів про досвід роботи в «Аксу»

| Оновлено 23 червня 2023, 14:05
1920
0
Руслан КОСТИШИН: «До Казахстану треба їхати зі своєю групою гравців»
ФК Аксу. Руслан Костишин

Український екс-головний тренер «Аксу» Руслан Костишин розповів про причини свого звільнення з клубу. Фахівець проаналізував, що пішло не так.

«Я залишив «Аксу» за згодою сторін. У команди падали результати. Думаю, я втратив контроль над роздягальнею та управлінням командою в цілому. Зникла хімія між тренером та футболістом.

У моєму першому сезоні у команді більшість гравців були казахи, а легіонерів – шість-сім чоловік. А ось у чемпіонаті 2023 року іноземців побільшало, і це порушило баланс. І певною мірою було втрачено роздягальню.

Проблема Казахстану полягає в тому, що тут контракти укладаються лише на рік. Перед сезоном 2023 року пішли багато лідерів – капітан, найкращий бомбардир, центральні хавбеки, воротар українець Євген Кучеренко. У результаті довелося заново збирати команду. Робота з трансферами виявилася найбільшою проблемою.

За підсумками 2022 року ми мало не зачепилися за єврокубки, посіли шосте місце. А 2023 року на момент мого звільнення – на 11-му. Думаю, я ще міг би вирівняти становище. Але дуже хотілося додому, і я повернувся до України.

Скажімо так, до Казахстану треба їхати зі своєю групою гравців. Не обов’язково з українцями. Потрібно бодай п'ять-шість гравців під своє бачення. А так, перед сезоном 2023 року багато трансферів здійснювалися без мене», - заявив Костишин.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.