Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Пляжний футбол
| Оновлено 22 червня 2023, 22:40
515
0

Микола КОСТЕНКО: «На Європейських іграх ставимо собі найвищі завдання»

Головний тренер збірної України з пляжного футболу розповів про підготовку

| Оновлено 22 червня 2023, 22:40
515
0
Микола КОСТЕНКО: «На Європейських іграх ставимо собі найвищі завдання»
АПФУ. Микола Костенко

Головний тренер збірної України з пляжного футболу Микола Костенко розповів про завдання, що стоїть перед командою на III Європейських іграх.

На Європейських іграх у Польщі у груповому раунді збірна України з пляжного футболу виступить у квартеті В разом зі Швейцарією, Італією та Молдовою. Наставник синьо-жовтих Микола Костенко поділився своїми очікуваннями від турніру та деталями підготовки до нього.

Микола Костенко: «Сьогодні ми провели останнє тренування в Києві. Відпрацьовували, зокрема, взаємодію у трійках. Після нього вирішили низку організаційних питань і вже вдень 23 червня відбуваємо автобусом у Польщу.

Щодо безпосередньої підготовки, то вона головним чином проходила для гравців у своїх клубах. Так, наші хлопці з команди «ВІТ» на Euro Winners Cup у Португалії посіли п'яте місце. Це дуже вдалий виступ української команди, якій навіть удалося переграти «Брагу» – базовий клуб збірної Португалії.

Але вони повернулися до України лише два дні тому. Дорога була важкою, тож ми вирішили дати їм відпочити та відновитися психологічно. Вже на сьогоднішньому тренуванні настрій у гравців був піднесений, хлопці чекають виїзду і старту на Європейських іграх.

24 червня ми прибудемо до Польщі. Цього дня відпочинемо, 25 та 26 червня проведемо заплановані тренування і 27 червня стартуємо з Італією. Далі граємо зі Швейцарією та Молдовою.

Щодо суперників, то і Швейцарія, і Італія додаткової реклами не потребують. Та й Молдову не слід недооцінювати. Можливо, у цій команді небагато зірок європейського рівня, але вони дуже відповідально готуються і будуть готові дати бій.

Гравці збірних Швейцарії та Італії здебільшого були також задіяні на Euro Winners Cup, ми мали можливість побачити їх у дії і оцінити їхній стан. Готувалися ми до Європейських ігор дуже серйозно. Тож очікуємо на цікавий рейтинговий турнір і ставимо перед собою, як завжди, найвищі завдання».

Для участі у III Європейських іграх наставники команди Микола Костенко та Олександр Корнійчук запросили 12 гравців.

Склад збірної України з пляжного футболу на III Європейських іграх

Воротарі: Андрій Неруш («Артур М'юзік»), Олександр Пославський («ВІТ»). Польові гравці: Іван Глуцький, Дмитро Медвідь, Максим Войток, Юрій Щериця, Олександр Корнійчук (усі – «ВІТ»), Андрій Пашко («Альтернатива»), Олег Зборовський, Андрій Борсук (обидва – «Артур М'юзік»), Ярослав Заворотний, Дмитро Войтенко («Гріффін»).

Календар матчів збірної України на груповому етапі

  • 27.06. 14:00. Італія – Україна
  • 28.06. 18:30. Швейцарія – Україна
  • 29.06. 14:00. Україна – Молдова

Чоловічий і жіночий турніри з пляжного футболу на Європейських іграх 2023 проходитимуть у період із 27 червня до 1 липня в польському Тарнові. За регламентом змагань – чоловічі збірні на груповому етапі зіграють в одноколовому турнірі, за підсумками якого по дві найкращі команди з кожної групи вийдуть до півфіналів. Невдахи поборються за 5–8 місця.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

На якому місці Ребров? Рейтинг тренерів збірних, які зіграють на Євро-2024
Футбол | 07 травня 2024, 22:45 4
На якому місці Ребров? Рейтинг тренерів збірних, які зіграють на Євро-2024

Наставник національної команди України посідає 19-те місце, лідер – Дідьє Дешам

ЛУЇС ЕНРІКЕ: «Футбол несправедливий. Треба влучати, а не бити у штангу»
Футбол | 08 травня 2024, 02:40 1
ЛУЇС ЕНРІКЕ: «Футбол несправедливий. Треба влучати, а не бити у штангу»

Головний тренер ПСЖ прокоментував поразку від «Боруссії» Д у ЛЧ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.