Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 21 червня 2023, 12:47
4791
0

Стало відомо, скільки клубів зіграють у новому сезоні Першої ліги

У чемпіонаті візьмуть участь 20 клубів, розділені на дві групи

| Оновлено 21 червня 2023, 12:47
4791
0
Стало відомо, скільки клубів зіграють у новому сезоні Першої ліги
ФК Агробізнес

У новому сезоні Першої ліги виступатимуть 20 клубів, розділених на дві групи по 10 команд.

У другий за силою дивізіон України повертаються «Поділля», «Лівий Берег», «Вікторія» та «Агробізнес». З великою ймовірністю залишиться у Першій лізі ФСК «Маріуполь», який поступився «Хусту» у плей-оф.

Матчі першого етапу пройдуть у два кола за круговою системою. За результатами першого етапу команди, які посіли з першого по п’яте місця груп А та Б, формують «Чемпіонську» групу за вихід в УПЛ з урахуванням показників (очків, голів) першого етапу в іграх між собою (команд першого-п’ятого місць). У новій групі визначаються позиції з першої по десяту у змаганнях Першої ліги.

За результатами першого етапу команди, які посіли шосте-десяте місця груп А та Б формують групу «На вибуття» за право залишитися в дивізіоні з урахуванням показників (очків, голів) першого етапу в іграх між собою (командами з шостого по десяте місця).

На другому етапі команди групи А проводять матчі лише з командами групи Б у два кола за круговою системою – по одному матчу на своєму полі та полі суперника. Господарі перших матчів визначаться окремим жеребкуванням.

Два перші місця гарантують підвищення безпосередньо в УПЛ. Команди, які посіли 3-4 місця, змагатимуться з 13-14 командами УПЛ.

У цьогорічному розіграші Першої ліги брали участь 16 команд. Прямі путівки до УПЛ отримали «Полісся» та «Оболонь», ЛНЗ зумів вийти в елітний дивізіон через матчі плей-оф. За підсумками сезону вибув до Другої ліги «Гірник-Спорт».

Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.