Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 18 червня 2023, 18:20
1880
1

Бондар програв вдруге поспіль у UFC. Його можуть звільнити з промоції

Українець провів непоганий бій, але поступився за очками

| Оновлено 18 червня 2023, 18:20
1880
1
Бондар програв вдруге поспіль у UFC. Його можуть звільнити з промоції
Getty Images/Global Images Ukraine. Денис Бондар (зліва) і Карлос Ернандес

На турнірі UFC on ESPN 47 зустрілись Джарред Каннонір (17-6) та Марвін Ветторі (19-7-1). А в їхньому попередньому шоу побились українець Денис Бондар (14-4) та американець Карлос Ернандес (9-2).

Бій, який виглядав рівним, закінчився дивними діями рефері та тим, що організатори забрали у переможця нокаут і пішли рахувати записки.

Бондар не вигравав в UFC жодного разу. А обидві поразки – дострокові

Українець Денис Бондар перейшов до UFC, як переможець. До того моменту востаннє він програвав аж у 2017 році – також українцю Олександру Лунгі рішенням суддів. А достроково ще раніше – у 2016 році китайцю Жифі Чангу.

Після цього Бондар виключно бив усіх. З 2017 по 2020 роки Денис переміг вісім суперників абсолютно різного масштабу та габаритів. Серед них були і менші, і сильно більші. Вісім перемог, жодної поразки та більше того – всі перемоги дострокові. А ще й титул чемпіона української промоції WWFC.

Саме вони домовились про перехід Дениса до UFC. Як і того ж Романа Долідзе, Сергія Співака, які були локальними зірками в Україні. Український WWFC налагодив зв’язки і активно просував наших боксерів далі. Але саме наші все ніяк там не зачепляться.

Грузин Долідзе - у топ-10 своєї категорії. Двічі програвав, але загалом виступає яскраво. Особливо минулого року. Молдованин з дивними поглядами Сергій Співак погано стартував, але його наступний бій – проти Сиріла Гана. Нічого собі рівень, погодьтесь.

У Дениса Бондаря так весело не склалось. Поки взагалі ніяк не склалось. Українець чекав на дебют майже два роки. З 2020 по 2022 роки він не виступав. Більше того, в UFC не можна бути і бійцем промоції, і битись десь попутно на умовно аматорських турнірах з бойового самбо чи ще чогось схожого. Тому Денис просто чекав.

5 лютого 2022 року йому нарешті зробили бій. Перші декілька атак та рухів проти канадця Малькольма Гордона були доволі упевнені. Денис більший, рухався, намагався пробити. Бондар, який ніколи не вигравав рішенням суддів – тільки достроково (сабмішн або нокаут), мав усі шанси. Але не склалось.

Канадець влучив, одразу вхопився за цю вдалу хвилю, повалив опонента і через деякий час знайшов, як упіймати його на больовий прийом. Перша дострокова поразка за шість років.

Дениса не звільнили, він залишився з контрактом в UFC, ще й отримав другий шанс проти схожого опонента. Американець Карлос Ернандес прийшов до UFC через Dana White`s Contender Series і навіть мав перемогу в повноцінному турнірі UFC. Але мав і поразку – якраз перед Бондарем він упіймався на сабмішн проти Аллана Насіменто.

Getty Images/Global Images Ukraine

Схожі габарити, схожі попередні історії. Обидва вміють боротись та дуже жорстко атакують. Все це мало призвести нас до яскравого протистояння. І так-то воно все так, але фінал зіпсував все.

Три раунди – доволі рівні. Ернандесу все ж вдавалося протиснути своє завдяки боротьбі, але суперники змагались. До третього раунду Денис все ж задихав важче за суперника і на останніх секундах перебував в оборонній позиції біля клітки.

Ернандес знайшов шанс – підняв опонента та кинув на підлогу. А потім накинувся зверху з ударами ліктями. Сім ударів поспіль провів американець перед тим, як рефері зупинив протистояння. Сім ударів по людині, яка абсолютно не захищається.

Ернандеса можна зрозуміти. Коли боєць перебуває в процесі поєдинку, адреналін вкрай високий, і він розуміє, що, або він, або його. Але саме для таких випадків у клітці знаходиться рефері. А він просто стояв і дивився, як б’ють вже беззахисного українського спортсмена цілих сім разів ліктем у підборіддя, падаючи зверху.

Окрім цього, вже, коли бійці покинули клітку, в Ернандеса забрали перемогу нокаутом. Але не через те, що він так багато бив опонента у відключці. А тому що, падаючи в останні секунди зверху на Бондаря, американець вдарив його головою. Скоріш за все, випадково, але яка різниця. Падіння призвело до розсічення та, можливо, до нокауту. Тому що Денис взагалі не захищався після того, як впав і, відповідно, отримав удар головою зверху.

Проте забрати нокаут – не значить забрати перемогу. Судді просто переглянули записки, щоб визначити переможця, і у всіх трьох переміг Ернандес: 30-27, 30-27 та 29-28 на користь американця.

Що далі?

Особливо цікавить Денис, тому що Ернандес лиш почав свій шлях і все ж має дві перемоги та одну поразку. У Бондаря дві поразки – сабмішном та нокаутом. Формально рішенням суддів, але це неважливо.

UFC може і звільнити від контракту після такого. А може і дати шанс. Все ж поєдинок не був поганим, хоч і точно був програним. Денису просто постійно чогось не вистачає.

І це загалом проблема українців в UFC. Тому ж Потєрі не вистачало витривалості у першому поєдинку. У другому було важко щось оцінювати проти дуже вікового ветерана. У третьому не вистачило зібраності і розуміння, що робити. Просто вийшов, і прилетіло від ударника – нокаут.

Getty Images/Global Images Ukraine

Тут інша ситуація, але Бондар точно може краще. Але до третього раунду втратив сили настільки, що все ж дозволив і підняти себе високо, і кинути так, як зручно опоненту. Все, що там було далі – вже справа техніки. Сам факт, що Дениса кинули так просто і вивели на нокаут, лякає.

Багато чого залежатиме від рішення UFC. Можливо, буде ще шанс – тоді можна пробувати і викладатись на всі сто. Якщо ні, інших промоцій достатньо. Питання в іншому – хто покличе людину з двома достроковими поразками в UFC? PFL, Bellator навряд хочуть бачити таке реноме. Залишаються азійські та польські промоції умовного другого класу.

Тож, якщо буде ще шанс, Бондарю треба хапатись за нього і робити все, щоб не програти ще раз. Тим більше, так. Бо починати все спочатку у 30 років у таких легких категоріях, маючи непрості попередні поєдинки та результати – ситуація точно не з простих.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
8number
Не вірю в такі бої UFC. Там тільки шоу та сценарій з актерами.