Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 18 червня 2023, 05:05
2127
0

Поєдинок Прогрейса – остання сходинка перед Теофімо

Лопеса повернуть з пенсії для такого бою

| Оновлено 18 червня 2023, 05:05
2127
0
Поєдинок Прогрейса – остання сходинка перед Теофімо
Getty Images/Global Images Ukraine

Вночі 18 червня за Києвом американець Реджис Прогрейс (28-1, 24 КО) повертається у ринг після вкрай впевненої перемоги у минулому поєдинку проти Хосе Сепеди. Цього разу його суперником стане 29-річний Даніеліто Зорріллья (17-1, 13 КО), єдина поразка якого – від потенційно топового, але досі до кінця не перевіреного Арнольда Барбоси-молодшого.

Чому такий поєдинок точно вартий уваги і причому тут Теофімо Лопес?

Прогрейс – один із найяскравіших бійців останніх років. А тепер він ще й має серйозний контракт

Бокс Реджиса Прогрейса завжди був цікавим та незвичним. Дуже технічний, рухливий та одночасно з цим із важкими ударами. У 2018 та 2019 роках американець потрапив до Всесвітньої боксерської суперсерії, де дістався аж до фіналу.

Спочатку Реджис розбив Террі Фланагана, потім – нокаутував у шостому раунді білоруса Кіріла Реліха. У фіналі вони зійшлись з Джошем Тейлором, і той бій видався чи не найкращим у 2019 році.

Два непереможені боксери, на кону стояли цілих три титули у першій напівсередній вазі – IBF, WBA та WBC. Протистояння у Грінвічі точно склалося. Хлопці взялись до бою майже одразу, а їхні стилі створили ідеальний поєдинок. Розміни призвели до гематоми на обличчі Тейлора, але переміг все одно британець. Один суддя порахував нічию 114-114, двоє інших – 115-113 та 117-112. Третій рахунок видавався далеким від істини, бо протистояння було дуже близьким, але факт перемоги Тейлора все ж навряд можна заперечити – він і бив більше, і влучав точніше.

Після тієї поразки Прогрейс не боксував рівно рік – повернувся у ринг у жовтні 2020 року. Хуан Ернандес не виглядав поганим вибором. Хороший рекорд 17-0-1 перед боєм, непогані перемоги. Але Реджис переїхав його всього за три раунди технічним нокаутом.

Далі було протистояння проти Івана Редкача, і це не бій, а казка. Гучний і тоді ще новий промоушен Triller намагався суміщати поєдинки блогерів та бої повноцінних боксерів. Саме таким і стало протистояння Редкача і Прогрейса. Іван, як завжди, обіцяв багато, але у ринзі не склалось. Не те, щоб у нього були великі шанси проти Реджиса, але, як тільки американець почав підбиратись, Редкач впав. Сказав, що удар був у нерв нижче пояса, але на повторі нічого такого помічено не було. Та й загалом нічого помічено не було – Іван впав після удару, що пройшов повз нього.

Getty Images/Global Images Ukraine. Реджис Прогрейс і Іван Редкач

Прогрейс виграв нокаутом і наступний бій – проти Тайрона Маккіна і наступний – проти Хосе Сепеди. В останньому виглядав особливо привабливо. Це був той самий бокс Реджиса, за яким хочеться дивитись, не відриваючись. Легкий, рухливий, але одночасно з цим потужний. Сепеда отримав розсічення, пропустив багато ударів і ледь дотримався до одинадцятого раунду, де відбувся фінал через нокаут.

Цією перемогою Прогрейс фіналізував свій статус одного з найкращих боксерів першої напівсередньої каегорії і бійця, якого точно не варто було списувати і забувати після поразки від Тейлора. Він зміг і повернутись, і зробити це яскраво, і перемагати виключно достроково. Зараз його бою проти топів чекають усі, хто бачив хоча б один поєдинок Реджиса. Тому що це завжди весело та яскраво.

Але спочатку – наступний опонент. Зорріллья не має гучного імені, але це не означає, що він – поганий боксер чи опонент для Прогрейса.
Даніеліто дебютував в професіоналах у 2016 році і два роки боксував виключно вдома. Вперше в США пуерториканець відбоксував у 2018 році проти Хуліо Переса – нокаутував того у другому раунді.

Потім була серія дострокових перемог, декілька виїздів до США, і нарешті поєдинок проти більш гучного опонента – Арнольда Барбоси. Барбоса – теж цікавий персонаж. Однозначно розумний боксер з навичками, але постійно десь поза межами топовості. Тобто, його постійно проговорюють в рамках обговорення суперників для чемпіонів, але постійно щось не складається.

Арнольд перебоксував Зорріллью на класі. Не сказати, щоб це було дуже легко, але загалом, доволі упевнено. Даніеліто вже і встигнув повернутись після поразки. Тоді він зніс у першому ж раунді Арістедеса Квінтеро, але чи варто серйозно сприймати опонента з рекордом 21-17-2 – думайте самі.

Хто фаворит?

Чемпіон WBC Реджис Прогрейс і з відривом. На його перемогу можна поставити за 1.07. На його суперника Даніеліто Зорріллью – за 9.0. Навіть перемога Реджиса нокаутом оцінюється слабко – 1.25. Букмекери майже не вірять у рішення суддів для фаворита – на це дають аж 5.0. Для порівняння, перемога нокаутом від Зоррілльї – 13.0, а рішенням суддів – 23.0.

Насправді, абсолютно логічно. При всій повазі до Зоррілльї, у нього є габарити. Непогана сила і просто, і удару. Але суто за боксом опонент сильно кращий.

Getty Images/Global Images Ukraine. Реджис Прогрейс

Прогрейс – складний опонент для всіх боксерів світу, які не будуть сильно більші за нього. Тому що він незвичний та різний. Може атакувати з різних стійок, при цьому працює у стійці шульги. Може бути жорстким атакуючим, а може відпустити ситуацію і дати супернику попрацювати першим номером. Може змінювати темп бою та хід поєдинку. І ще – важко б’є.

Даніеліто ніколи не боксував з такими суперниками. Навіть Барбосу не порівняти. Тому він точно дасть бій, але, якщо не програє чи не програє нокаутом – це буде диво.

А далі на переможця чекатиме великий бій. Скоріш за все, проти Теофімо Лопеса. Навіть не дивлячись на заяву американця про те, що він вже на пенсії, повертатись не збирається і взагалі це не для нього – битись за якісь там мільйони, йому треба більше.

Якщо говорити відверто, Теофімо не відпустять, якщо він матиме голову. Хотіти більшого – нормально. Вимагати занадто більшого – ні. Якщо Лопес не вимагатиме мільярдів та сотень мільйонів – все складеться.

Його поєдинок проти Реджиса Прогрейса – топове шоу. Прогрейс має контракт з Matchroom, Лопес – з Top Rank. Ці точно домовляться із саудитами про такий бій в андекарді якогось шоу, щоб хлопцям заплатили достатньо.

У підсумку всі будуть задоволені – боксери зароблять багато, організатори зроблять топове шоу, а фанати отримають по-справжньому крутий бій. На таке варто і почекати.

Поєдинок Реджис Прогрейс – Даніеліто Зорріллья відбудеться в ніч проти неділі, 18 червня, у Новому Орлеані.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитись онлайн бій Олександр Усик – Тайсон Ф'юрі
Бокс | 15 травня 2024, 05:55 0
Де дивитись онлайн бій Олександр Усик – Тайсон Ф'юрі

Поєдинок за абсолют пройде ввечері 18 травня у саудівському Ер-Ріяді

Шахтар завоював 14-й Кубок України та випередив Динамо
Футбол | 15 травня 2024, 20:57 9
Шахтар завоював 14-й Кубок України та випередив Динамо

Кияни з 13 трофеями залишилися на другій позиції

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.