Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 18 червня 2023, 05:05
2501
2

Українець Бондар проведе другий бій в UFC. Він фаворит у букмекерів

Суперник дуже схожий на українця багато у чому

| Оновлено 18 червня 2023, 05:05
2501
2
Українець Бондар проведе другий бій в UFC. Він фаворит у букмекерів
Getty Images/Global Images Ukraine

Український боєць змішаних єдиноборств Денис Бондар (14-3) вдруге виступить в UFC – він зустрінеться з американцем Карлосом Ернандесом (8-2) на турнірі UFC on ESPN 47, де головна подія вечора – бій Марвіна Ветторі та Джареда Канноньєра.

Денис уже бився в UFC, але поєдинок склався погано. Попереду протистояння проти бійця, який так само, як і він, програв попередній поєдинок.

Бондар був одним з найкращих в професійному ММА України. Але в UFC не дуже складається

Українцям в UFC не щастить. Багато бійців навіть не встигали дебютувати. Вони підписували попередні контракти, потім їхні поєдинки або задовго переносились і контракти переставали бути актуальними, або інші обставини призводили до того, що бійці навіть не виходили у клітку.

Найгучніше підписання для нас за останній час – Ігор Потєря. Сказати, що воно вдале? Точно ні. Ігор прекрасно виглядав у попередніх турнірах, де Дейна Вайт відбирає кандидатів для участі в турнірах UFC, але потім згас.

В останньому поєдинку Потєря програв знову дивним способом – нарвався на ударку від ударника, а потім сказав, що був удар по потилиці і це взагалі не дуже легально. Аргументація такої поразки саме таким способом – найгірше, що могло б бути.

У Бондаря теж поки що справи в UFC не дуже. В Україні він був одним із топів та мав титул чемпіона WWFC – української промоції, яка якраз і налагодила часте підписання українців в UFC.

Потім не бився аж два роки. Знову переноси, купа проблем з дебютом. Дебют все ж склався, але не так, як хотілось би. На турнірі UFC Fight Night 200, де Стрікленд бився з Херманссоном, українець швидко програв – упіймався на жорсткий больовий вже через одну хвилину і двадцять дві секунди після старту. До речі, це остання наразі перемога канадця Малькома Гордона – після цього він програв два поєдинки поспіль достроково – сабмішн і технічний нокаут.

Getty Images/Global Images Ukraine. Денис Бондар і Малькольм Гордон

Денис знову поза кліткою понад рік, але другий поєдинок склався – і добре. Тим більше, опонент нормальний, без зливів. Виграєш – все буде добре.

Цього разу суперник із США. Карлос Ернандес пройшов через ту ж серію відборів, що й Ігор Потєря, а потім навіть дебютував в UFC з перемоги – переміг розділеним рішенням суддів Віктора Алтамірано. А потім програв – Аллану Насіменто. Що цікаво – також больовим прийомом і також в андеркарді поєдинку Стрікленда, як і українець. Але цього разу на турнірі UFC Fight Night 217, де головний поєдинок був Стрікленд проти Імамова.

Як результат, маємо поєдинок двох бійців, що програли схожим способом попередній бій в андеркарді однієї і тієї ж людини. В одного є переможний поєдинок в UFC, у другого всього один бій і той – поразка. Можливо, звучить так собі, але насправді схоже на бій за виживання. Проявиш себе добре – потрапиш далі. Ні – треба буде дивитись по самому поєдинку.

Вони навіть за габаритами схожі. У Дениса трошки довші руки, він вищий на два сантиметри, але загалом, ідентичну пару за багатьма показниками підібрали в UFC.

Хто фаворит?

Як і в попередніх розкладах, так і загалом шанси доволі рівні. Якщо обидва будуть готові достатньо, проблеми один одному вони можуть створити.

Карлос Ернандес - доволі збалансований боєць. Непогано тримається у стійці, вміє влучно працювати другим номером, але все ж тяжіє до боротьби. У нього 4 перемоги рішенням суддів, 4 перемоги сабмішном і жодної перемоги у кар’єрі нокаутом.

При цьому, не можна сказати, що у хлопця немає удару. Б’є він доволі міцно. Того ж Даніеля Бареза зустрічав жорстко та навіть валив на землю після удару. Але, як це часто буває з борцями, б’ють вони сильно, але недостатньо акцентовано – це розвивається з часом.

Що може у відповідь запропонувати Бондар? Темп, витримку, силу, хорошу боротьбу та дуже непогану ударку. Денис - дуже рухливий боєць, добре працює на ногах, відчуває дистанцію та непогано бореться. В тому ж WWFC він бив справжніх гігантів таких, як Кевін Джасквес, який був аж на десять сантиметрів більшим за нього, але програв меншому опоненту через сабмішн.

При цьому, канадцю Бондар програв саме у боротьбі. Він активно почав бій, потім пропустив удар та спробував перевести опонента в партер. Там все було добре частину часу, а потім канадець забрав своє.

На противагу опоненту, українець ніколи не перемагав рішенням суддів. У Дениса 4 нокаути та 10 перемог сабмішном. Прізвисько «Психо» виглядає дуже доречним.

Те, як закінчиться бій, залежатиме від купи факторів. Серед них і фізична готовність, і ментально правильна підготовка. Харчування, наявність чи відсутність мікро- і не тільки, травм. Все це вплине на результат попередньо рівного поєдинку.

Getty Images/Global Images Ukraine. Денис Бондар

Але українцю точно варто викластись, якщо він хоче залишитись в UFC. Промоція і так не возиться з українцями. Дейну Вайта постійно чіпляють українські активісти за ігнорування російських злочинів, вони не дуже активно запрошують наших бійців. Це не виправдання дій Дейни – він вчиняє неправильно. Це просто додаткові причини, чому треба показувати себе якнайкраще, а не пролітати нокаутом і жалітись на удар.

У Бондара є всі шанси просто зараз повернутися з перемогою і продовжити пробиратись вверх рейтингами. Допоки не зроблено крок номер один, говорити про фінальну мету немає жодного сенсу.

Поєдинок Денис Бондар – Карлос Ернандес відбудеться в ніч проти неділі, 18 червня, в Лас-Вегасі на турнірі UFC on ESPN 47.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BARA.bass
Ничего удивительного. В Украине ММА очень слабо развито,так что такие и результаты.
Мне бы очень хотелось чтобы хотя-бы один боец из Украины был в ТОПАХ UFC.