Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 15 червня 2023, 21:45
988
0

Європарламент схвалив резолюцію із закликом прийняти Україну до НАТО

Процес прийняття України до Альянсу розпочнеться після завершення війни

| Оновлено 15 червня 2023, 21:45
988
0
Європарламент схвалив резолюцію із закликом прийняти Україну до НАТО
Getty Images/Global Images Ukraine

15 червня Європарламент ухвалив резолюцію на підтримку України, в якій, серед іншого, закликає країни-члени НАТО розпочати процес ухвалення України до Альянсу після завершення війни.

За резолюцію проголосували 425 депутатів, 38 голосували проти, 42 – утрималися. Євродепутати очікують, що процес вступу України до НАТО розпочнеться після завершення війни та його фіналізують якнайшвидше.

До набуття Україною повноправного членства, зазначається у тексті, ЄС та країни-члени, як і союзники в НАТО та близькі партнери, мають у тісній співпраці з Україною створити тимчасовий механізм гарантій безпеки, який має бути запроваджений одразу після війни.

Також висловлюють надію, що Єврокомісія дасть позитивний висновок щодо виконання Україною семи кандидатських рекомендацій та переговори про вступ України до ЄС відкриють уже цього року.

Європарламентарі зазначають, що інтеграція України до ЄС та НАТО покращить ситуацію з безпекою для регіону та всього світу.

Також у резолюції засуджують руйнування росією дамби Каховської ГЕС, зазначаючи, що це військовий злочин та величезна шкода для довкілля. Депутати зазначають, що відповідальні за це та інші військові злочини мають відповісти за свої дії згідно з міжнародним правом.

Частина резолюції присвячена відновленню України. Євродепутати закликають ЄС створити для України комплексний пакет, який би враховував невідкладні, середньострокові та довгострокові потреби.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.