Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 13 червня 2023, 02:06
4611
3

Дерев’янченко отримує черговий шанс. Суперник – молодий мексиканець

Але у Сергія може бути навіть шанс на перемогу

| Оновлено 13 червня 2023, 02:06
4611
3
Дерев’янченко отримує черговий шанс. Суперник – молодий мексиканець
Getty Images/Global Images Ukraine

У ніч з 10 на 11 червня 2023 року Сергій Дерев’янченко (14-4, 10 КО) отримає черговий достатньо великий шанс у кар’єрі, яких у нього вже було вдосталь. Суперником українця стане Хайме Мунгія (41-0, 33 КО) – мексиканець, який є одним з тих, кого називають потенційним наступником Сауля Альвареса.

Для Сергія це велике протистояння, але не менш важливим воно є й для опонента, який все ніяк не вийде на рівень суперників, до яких варто серйозно ставитись, а не постійно робити знижку на їхній рівень.

Дерев’янченко програв усі важливі поєдинки кар’єри. А Мунгія таких фактично ще й і не мав

Рекорд Сергія Дерев’янченка за кількістю протистоянь є доволі посереднім. Чотирнадцять разів перемогти і аж чотири програти – візуально виглядає доволі посередньо, але це зовсім не так. В середній вазі до українця відносяться серйозно і мають його ім’я на увазі серед головних боксерів категорії.

А все тому, що він мав великі шанси і майже завжди виглядав в них добре. Добре, навіть завжди, але до перемоги все ніяк не міг дотягнути. Вперше таке відбулось ще у 2018 році, коли він програв Даніелю Джейкобсу розділеним рішенням суддів. Тоді американець був ще далекий від поразок Саулю Альваресу та Джону Райдеру і йшов брати чемпіонський титул. Забрав, відбоксував яскраво, але і Сергій дав прекрасний поєдинок. Все було близько, один з суддів навіть побачив перемогу українця 114-113.

Друга поразка сталася за рік у протистоянні проти Геннадія Головкіна. Той бій досі можна назвати найкращим у кар’єрі українського бійця. Для багатьох, якщо навіть не для більшості фанатів, саме Дерев’янченко вийшов переможцем у поєдинку. Головкін по традиції влучав жорстко і наніс Сергію розсічення. У відповідь той бив та влучав багато, хоч виглядало це не так потужно. Але загалом ніхто в кар’єрі Головкіна не влучав по ньому так, щоб за Геннадія було страшно, бо тримає він, як стіна.


Getty Images/Global Images Ukraine

Судді тоді побачили перемогу казахстанця. 114-113 та двічі 115-112. Фанати обурились просто в залі настільки, що слова Головкіна ледь було чутно, але результат, звісно ж, не змінився.

Третя та четверта поразка сталися одразу після Головкіна. Спочатку Дерев’янченко вийшов на бій проти Джермалла Чарло за титул WBC. Тут програв без зайвих запитань, хоч все виглядало і конкурентно. Сергій бився до останніх секунд, але Чарло – дуже незручний. Він є ще кращою версією Джейкобса, дуже габаритний та обережний, тож шансів Дерев’янченко майже не отримав.

Наступна та остання поразка неначе підтвердила, що час українця пройшов. Карлос Адамес – не той, кого треба було легко проходити, але йому було достатньо відбоксувати спокійно та зосереджено, щоб зупинити всі намагання українця дістатись та влучити. Це, мабуть, найбільш невдалий поєдинок Дерев’янченка серед зазначених вище. З Головкіним та Джейкобсом було близько. З першим навіть, можливо, поразки не було. З Чарло була однозначна поразка, але і Джермалл – один з головних топів не тільки дивізіону, а й загалом. А от до Адамеса ніхто не ставився серйозно, але він видав хороший бокс, якого укупі з габаритами вистачило для перемоги рішенням суддів: 97-93, 96-94 та 95-95. Перемога рішенням більшості суддів.

Всі розмови про кінець кар’єри не справдились. Дерев’янченко повернувся впевненою та спокійною перемогою рішенням суддів у поєдинку проти американця Джошуа Конлі і неочікувано знову повернувся у велику гру.

Хайме Мунгія – цікавий персонаж. З одного боку, його позиціонування, як наступника Канело Альвареса, має під собою сенс. Хайме популярний у Мексиці, збирає там арени та ще не програвав. 41 перемога, 0 поразок та 33 перемоги нокаутом виглядають потужно. З іншого боку, він не дивує і не захоплює. Загалом Мунгія досі не боксував ні з ким, хто за рівнем ставлення до нього боксерських фанатів був би порівнянним до Дерев’янченка. Більше того, мексиканці дочекались, поки Сергій програв декілька разів, і аж тоді зробили своєму боксеру бій проти нього. Хоча розмови про це протистояння велись давно.

Серед більш серйозних та упевнених перемог Мунгії – хіба Ліам Сміт. Там Хайме переміг упевненим рішенням суддів. Звісно, були і Такеші Інуе, і Деніс Хоган, і Каміль Шеремета, але все це другосортна історія, якої замало, щоб говорити про якусь спадковість за зірковим мексиканцем. Тож і бій, і перемога над Дерев’янченком, нехай і у передпенсійному віці, для Хайме не менш важлива, ніж перемога для самого Сергія.

Хто фаворит?

Мексиканець із відривом. На нього можна поставити за 1.16, а на Дерев’янченка – за 5.30. І це абсолютно логічно, адже важко знайти аргументи, чому Сергій може перемогти. На перший погляд. Загалом-то їх достатньо.

На перший погляд, ми маємо поєдинок 26-річного мексиканця, якого розкручують, з якого ліплять зірку, проти 37-річного українця, в якого не вийшло у жодному топовому поєдинку. Дерев’янченко потрібен категорії і боксу загалом для того, щоб проводити ось такі поєдинки – гучні, цікаві, але в яких йому постійно чогось буде не вистачати. Заодно перевіряти ось таку перспективну молодь.

Додаємо сюди різницю у габаритах. Мунгія – великий хлопець. Він має аж 183 см зросту, довгі руки і важкий сам по собі. Рух вверх по категоріях для нього не стане великою проблемою. Дерев’янченко ж має 175 см зріст і 171 см розмах рук. Це стандартна ситуація для Сергія, коли він сильно менший за суперника. Але раніше йому допомагала витривалість та активність. Зараз цього менше, тому що вік тисне.


Getty Images/Global Images Ukraine

Але маємо й інший бік. Дерев’янченко завжди мотивується на великі поєдинки, і це саме такий. Він постійно тренується і має величезний досвід. Із такими боксерами з навичками, завзяттям та досвідом Хайме ще ніколи не боксував.

У Мунгії немає чогось занадто особливого. Він великий, сильний. Непогано працює другим номером, але любить і порубатись на ближній дистанції. Нормальний боксер, який ще не до кінця сформувався. Якщо Сергій Дерев’янченко підготується добре – може не тільки дати хороший бій, а й перемогти такого опонента.

Але цього разу все буде залежати від того, який саме максимум українця на цей час. Бо, якщо він сильно нижчий за попередні бої, на жаль, на позитивний підсумок розраховувати не варто.

Поєдинок Сергій Дерев'янченко – Хайме Мунгія відбудеться в Онтаріо (штат Каліфорнія, США) в ніч з 10 на 11 червня, початок вечора боксу – о 3:00 за Києвом.

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Евертон без Миколенка розійшовся миром із командою Лутон Таун
Футбол | 04 травня 2024, 00:12 5
Евертон без Миколенка розійшовся миром із командою Лутон Таун

У ірисок забив Домінік Калверт-Льюїн, на що відповів Елайджа Адебайо

ВІДЕО. Чому ніхто не говорить про це? Фани Челсі смакують суперпас Мудрика
Футбол | 03 травня 2024, 07:44 25
ВІДЕО. Чому ніхто не говорить про це? Фани Челсі смакують суперпас Мудрика

«Пенсіонери» разом із Михайлом обіграли «Тоттенхем» 2:0 у перенесеному матчі АПЛ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Осс Steam
41 бій в 26 років. Він там що, щотижня б'ється?