Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 01 червня 2023, 15:02
181
0

Як переводити британські та американські коефіцієнти у звичні

Як переводити ці види коефіцієнтів у формат, що звичний для гравців

| Оновлено 01 червня 2023, 15:02
181
0
Як переводити британські та американські коефіцієнти у звичні

Як відомо, існує 3 види коефіцієнтів. Як правило, гравці добре знають 1, десятковий, або європейський. Саме в ньому, за замовчуванням, представлені котирування на тих сайтах, що популярні в нашому регіоні. Але все ж іноді можна наштовхнутися на британський або американський. Як же їх переводити у формат, що звичний для гравців. Фахівці на прикладах показали обидві трансформації.

Із британського коефіцієнта в десятковий

"Британський" варіант представлений натуральним дробом. Щоб перевести його у звичний нашим гравцям, потрібно провести досить простий ланцюг операцій. Спочатку необхідно чисельник поділити на знаменник, після чого додається одиниця.

Наприклад, натрапили на сайті на коефіцієнт 3/4. Тоді потрібно, згідно із зазначеним вище правилом, провести таку дію:

3 / 4 + 1 = 0,75 + 1 = 1,75

Навіть якщо представлений відносно великий чисельник, а в знаменнику одиниця, по суті, нічого не змінюється. Просто рахувати набагато легше, потрібно просто додати "одиницю" до чисельника. Наприклад, якщо вказано коефіцієнт 200/1:

20 / 1 + 1 = 20 + 1 = 21,0

З американського варіанта в десятковий

Тут є нюанс: фактично є 2 види "американських" коефіцієнтів. І порядок переведення залежить від того, який знак стоїть перед котируваннями, позитивний чи негативний. Якщо вказано знак "плюс", то до значення додається 100, після чого сума ділиться на 100. Якщо використовується коефіцієнт з "мінусом", то береться значення, до нього додають 100, а потім йде розділ, але вже на розмір цього разу значення. При цьому використовується при розрахунках значення коефіцієнта у вигляді позитивного числа.

Приклад 1, з позитивним. На подію представлений коефіцієнт +550. Для того, щоб перевести в десятковий формат, потрібно зробити наступне:

(550 + 100) / 100 = 650 / 100 = 6,5

Приклад 2. На подію запропоновано -200. Тепер уже для неї вирахуємо європейський коефіцієнт:

(200 + 100) / 200 = 300 / 200 = 1,5

Очевидно, що все не так уже й складно, якщо зрозуміти сам сенс того, як потрібно перекладати котирування з британського й американського в європейський. Попрактикувавшись кілька разів, можна вже відразу зрозуміти, навіть не проводячи математичних розрахунків всерйоз, вигідні котирування чи ні.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.