Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 24 травня 2023, 09:57
41044
38

5 варіантів для Ломаченка

Реванш із Хейні, бій проти Джервонти, велике шоу в іншій вазі

| Оновлено 24 травня 2023, 09:57
41044
38
5 варіантів для Ломаченка
Getty Images/Global Images Ukraine. Василь Ломаченко

Василь Ломаченко (17-3, 11 КО) програв Девіну Хейні (30-0, 15 КО) поєдинок за статус абсолютного чемпіона у легкій вазі, тобто, бій за всі авторитетні пояси категорії – WBC, WBA, WBO та IBF. Програв спірно, більшість фанатів боксу, експертів, промоутерів, менеджерів та боксерів сходяться на тому, що Хейні мав або отримати нічию, або ж програти. Але проти суддівського рішення йти складно. Хіба, якщо апеляція команди Василя подіє, у що не вірить абсолютно ніхто.

Враховуючи те, як Ломаченко виглядав у бою, можна обговорити і те, проти кого він може вийти у наступному поєдинку. Все ж, перед зустріччю з Хейні не було певності щодо готовності українського боксера.

З одного боку, він сам запевняв у хорошому тренувальному таборі і підвищенні своїх показників. З іншого, що не скажеш перед таким відповідальним поєдинком у той час, як тобі вже 35 років і треба тиснути на суперника не тільки у ринзі.

Не дивлячись на обережні прогнози щодо форми, Ломаченко показав клас. Він був точним, влучав по супернику та декілька разів був близьким до того, щоб потрясти чемпіона. Можливо, десь не вистачило активності в атаці, але вік – така річ, проти якої не підеш ніяк. Головне, що цього вистачало для перемоги. Точніше, всім нам здавалось, що вистачало, а от суддям – ні.

З ким тепер може зустрітись Василь?

Девін Хейні (30-0, 15 КО)

Можливість реваншу: 2 з 5

Getty Images/Global Images Ukraine. Девин Хейни
Getty Images/Global Images Ukraine. Девін Хейні

В ідеальному світі проспект та чемпіон, який не боїться нікого і нічого, має давати реванші після таких поєдинків. Коли всі упевнені в твоїй поразці, коли всі знайшли кращого за тебе, саме час довести, що це не так. Тільки не через роки, коли суперник остаточно стане пенсіонером, а одразу за декілька місяців.

Це нормальна практика для багатьох чемпіонів, яким важливо, що про них говоритимуть далі. Оступитись можуть всі. Навряд можна серйозно говорити, що це дійсно Хейні купив чи домовився з суддями. Тому саме йому повинно бути цікаво провести другий бій і закрити всі питання.

Але шанси невисокі, тому що в команді американця одразу про це сказали. Батько Девіна заявив: «Я не розумію, де цей поєдинок був настільки близьким, щоб проводити реванш. Він не був близьким».

Враховуючи, скільки Білл вирішує в команді Девіна, розраховувати тут варто хіба що на диво.

Шакур Стівенсон (20-0, 10 КО)

Можливість поєдинку: 3 з 5

Getty Images/Global Images Ukraine. Шакур Стівенсон

Шакур від початку вважався головним кандидатом на переможця цієї пари. Він є претендентом по лінії WBO, він є клієнтом Боба Арума і це просто цікаво фанатам. З ним банально простіше домовитись, адже той же Джервонта Девіс почне складати ціли листки вимог, тому що він дорожче за Стівенсона продає свої вечори.

Шакур зараз претендує на поєдинок проти Девіна Хейні та хоче битись одразу за всі пояси. Після перемоги американця, Стівенсон піднявся до рингу та відповів можливому супернику на заяву про те, що той номер один: «Це поки що, чувак, поки що!»

Але Хейні може піти з легкої ваги. Тому розраховувати на точну організацію поєдинку не варто. А Шакур працює на випередження і вже говорить, що, якщо Хейні відмовиться битись, він дуже хотів би відбоксувати проти Ломаченка.

Навряд Василь буде проти, враховуючи, що на кону точно стоятиме чемпіонський пояс. Один WBO або всі в легкій вазі, поки не ясно.

Джервонта Девіс (29-0, 27 КО)

Можливість поєдинку: 2,5 з 5

Getty Images/Global Images Ukraine. Джервонта Девіс

Американець, з яким український спортсмен все ніяк не зустрінеться вже навіть не чотири, на що жалівся Хейні, а близько шести років. Джервонта зараз – «звичайний» чи «регулярний» чемпіон світу за версією WBA у легкій вазі. Там же є «суперчемпіон» Девін Хейні. В теорії Девіс може претендувати на бій за абсолютне чемпіонство і він навіть говорив про зацікавленість у цьому.

На практиці ж поки неясно, у якій компанії опиниться Хейні, адже з Top Rank контракт закінчився, а від цього буде залежати дуже багато у перемовинах бійців. Не менше, ніж від рішення залишитись чи піти у іншу категорію від Девіна.

Бій Ломаченка проти Джервонти – величезна подія, але чи збере вона дуже багато? Гарантовано менше продажів, ніж у поєдинку проти Раяна Гарсії. Платну трансляцію точно купить менше людей, арену замовляти теж треба буде меншу. Просто, тому що Гарсія більш відомий поза боксом, ніж Ломаченко.

А звідси питання, чи захоче Девіс ризикувати, маючи ось такі дані і жодного статусу за Ломаченком? Для Джервонти така перемога не завадила б у рекорді, але він точно розуміє ризики навіть проти теперішнього Ломи.

Джордж Камбосос (20-2, 10 КО)

Можливість поєдинку: 3,5 з 5

Getty Images/Global Images Ukraine. Джордж Камбосос

Австралієць готовий битись будь-де та будь з ким. Він був готовий давати поєдинок Ломаченку ще до того, як на Україну повномасштабно напала російська федерація. Він зустрівся з Хейні, просто щоб закрити питання з правильним чи неправильним абсолютним чемпіонством.

І зараз він готовий зустрітись із Василем. Одразу після того, як Ломаченко програв, Джордж згадав, що в українського боксера завжди є ще один великий бій на стадіоні в Австралії проти Камбососа.

Цей хлопець не зістрибне з поєдинку і арену вони зберуть велику. І це не буде сумно, тому що Джордж завжди і всім дає бій. Єдине, чи треба це Ломаченку і чи хоче він залишатись у легкій вазі?

Емануель Наваррете (37-1, 31 КО)

Можливість поєдинку: 2,5 з 5

Getty Images/Global Images Ukraine. Емануель Наваррете

Повернення Ломаченка в другу напівлегку вагу обговорюється вже давно. Кожен раз, коли він почувається в ринзі не так, як коли боксував у другій напівлегкій, знаходяться фанати, які впевнені – треба йти назад. Тому що там Василь виглядав прекрасно, а в легкій вазі доводиться витискати з себе навіть більше, ніж максимум, враховуючи габарити суперників.

Перехід у легшу категорію обговорюється і зараз. У розрізі того, що це буде достатньо велика подія, а суперники там простіші. Чи простіші – не факт, але імена менші і деякі чемпіони дійсно прохідні. Проте, якщо переходити, то битись із найкращими.

Поки що однозначний перший номер другої напівлегкої – мексиканець Емануель Наваррете. Навіть при наявності в дивізіоні Оскара Вальдеса. Наваррете не програє з 2018 року, нокаутував уже купу народу і є дуже яскравим боксером. Стилі роблять бої, і ці стилі (Емануеля та Василя) точно створять топове протистояння.

Не факт, що Ломаченко захоче знову скидати вагу, але, якщо захоче, на це цікаво буде подивитись.

Лев Кравців
Оцініть матеріал
(245)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 38
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Іван Рудий
Є ще варіант мобілізуватись в ЗСУ і довести всім що він не вата. 
Oleg Dykyy
А чому не розглядається шостий варіант - продовжити ростити бороду та стати діяконом десь далеко за порєбріком? Вася, це ж твоє. Там і подякуєш.
Tka4enko_855
Sport ua ви заїБали
Kain_X_Rain
Лише один,піти за кАрблЕм
ANATOLY26656
як же спорт уа любить цього підара Васєньку
WildeKater
Вариант 6: пойти к гундяеву и поставить себе  свечку...ректальную  
DK1961
Вариант один: чемодан, вокзал, гундяев
Stanislav Rashevsky
Поїхати захищати "українську православну церкву" (московських попів) 
Можливість події: 5 з 5
Yura Юрий
після слов автора що "більшисть вважає що ватник виграв" немає бажання читати далі...
Роман Романченков
Варіант всього один - уєхать на родіну от біндєревцев падальше...
Karaim2011
Варіант піти Ha Xui був?
K 12
Нах.й из Украины!
степан степаненко
шостий варіант: сходити за рускім воєнним кораблем
BERNARDOS
Вариант 6: закончить карьеру и пойти в монастырь. 
nick07
все буде залежати від рішення Хейні - якщо перейде у вищу категорію, то будуть вакантні титули і тоді можливі бої, якщо залишиться, то Вася просто буде нецікавий без поясів
edu209
И кто этому пид...ру позволил поднять украинский флаг...спеть гимн...тварюку ненавижу!
Євген Доніч
6й варіант - в монастир і молитися, молитися, молитися... раком звісно, бо тільки так люблять робити в монастирях рпц
Kapitan Vrungel
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Выталкиватель парашутистов
Мечтать не вредно... Но так прос...ть свой талант и потерять почти всех своих почитателей - не каждому это дано... Да, бои у него будут - с мешками и чтобы заработать себе на жизнь в США. Но я бы посоветовал ему податься в монахи, вид у него соответствующий уже сейчас И пусть бьет поклоны и читает молитвы, может и простят его там, кто на самом верху...
onco-clown
Васе может надо было не подниматься в весовой категории, оставаться в наиболее комфортной и рвать и метать там...может был бы и по сей день первым pound for pound, здоровье сберег бы.