Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 17 травня 2023, 04:02
3735
1

Буданов зізнався, через якого нардепа таємно велися переговори з лукашенком

Євген Шевченко вів переговори з самопроголошеним президентом білорусі

| Оновлено 17 травня 2023, 04:02
3735
1
Буданов зізнався, через якого нардепа таємно велися переговори з лукашенком
YouTube Різні люди. Кирило Буданов

Начальник Головного управління Міністерства оборони України Кирило Буданов зізнався, що народний депутат Євген Шевченко вів таємні переговори з самопроголошеним президентом білорусі александром лукашенком на прохання українських спецслужб.

Буданов в інтерв'ю YouTube-каналу «Різні люди» сказав, що те, що вже досить довго з білорусі нічого не летить, – це результат комплексних дій різних українських сил. На думку керівника ГУР, путін вже втратив надію втягнути лукашенка у війну проти України.

«лукашенко – подобається він нам чи ні, він не ідіот. І повторення ситуації, що сталася 24.02.2022, він сам – перший, хто хоче не допустити. Насправді, і тоді його думка не надто враховувалася, але він зробив висновки, як я бачу, як усі ми бачимо», – сказав керівник військової розвідки України.

На запитання, якими каналами велася комунікація з лукашенком, Буданов відповів, що різними: «Ми задіяли всі наші можливі шляхи комунікації, всі можливості, які в нас були. Навіть задіяли народного депутата одного – це також правда. Заради того, щоб не допустити втягування білорусі в цю війну. І коли сталося витіснення та втеча російської армії – не допустити повторних спроб заходу з території білорусі до України або спроб нанесення ударів. Як показав час, станом на зараз цього вдалося досягти».

На запитання, чи коректно назватиме прізвище нардепа, Буданов, задумавшись, назвав парламентаря Євгена Шевченка, якого два роки тому виключили з фракції Слуга народу за прояви симпатії до лукашенка:

Буданов: Ну, всі розуміють, це Євген Шевченко. Ми використовуємо можливість його комунікації, зв'язків. В принципі, ніколи це сильно не приховували. Він є ефективним у цьому процесі. Шевченко давно допомагає нам, давайте так це назвемо. І жодного разу не відмовляв, коли ми зверталися з певними проханнями до нього».

Оцініть матеріал
(37)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Serhiy (Миколаїв)
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил