Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 14 червня 2023, 01:26
2290
2

Бій, на який втомилися чекати. Чому Кроуфорд та Спенс ніяк не домовляться

Схоже, що поєдинок чемпіонів у напівсередній ваговій категорії таки відбудеться

| Оновлено 14 червня 2023, 01:26
2290
2
Бій, на який втомилися чекати. Чому Кроуфорд та Спенс ніяк не домовляться

Американські боксери та чемпіони напівсередньої вагової категорії (66,7 кілограма) Теренс Кроуфорд та Еррол Спенс не можуть домовитись про поєдинок цілу вічність. Фанати чекають на їхнє протистояння вже близько чотирьох років, але хлопці все ніяк не те, що не поставлять підписи на контрактах, а і не сядуть за їхнє обговорення.

При цьому, це абсолютно точно два головних спортсмени категорії. Вони перемогли практично всіх довкола, жоден з них ніколи не програвав, а ще вони володіють усіма титулами. Спенс має пояси WBC, WBA та IBF, у Кроуфорда пояс чемпіона за версією WBO.

Чому так довго? І чи варто очікувати, що протистояння все ж відбудеться?

Конфлікт промоутерів боксерів

Довгий час Еррол Спенс та Теренс Кроуфорд фактично і не мали шансів домовитись. Спенс співпрацює з Елом Хеймоном та Premier Boxing Promotions, Кроуфорд співпрацював з Бобом Арумом та Top Rank Promotions. Не сказати, щоб вони відкрито конфліктували, але і спільні вечори не роблять.

Ел взагалі любитель крутити своїх бійців між собою та з товаришами. Цього достатньо для американського ринку, але це колись мало набриднути, і зараз саме такий етап. Фанати хочуть шоу, хочуть більшого, а не коли боксери однієї компанії б’ють один одного і не можуть вийти на топових боксерів іншої промоутерської компанії.

Getty Images/Global Images Ukraine. Еррол Спенс

З іншого боку, Боб Арум не горів бажанням робити для Теренса такий поєдинок. Пояснював він це просто – таке протистояння не продається. На думку Боба, спортсменам треба заплатити занадто багато, адже обидва бійці є боксерами екстракласу. При цьому, вони не зберуть достатньо грошей на квитках та продажі трансляцій.

З одного боку, враховуючи, що обидві сторони цього боялись, можна сказати, що вони праві. Але лише частково. По факту ж, хіба це не робота промоутерів – створювати інтригу та продавати трансляції і поєдинки загалом? Це, якщо вже не говорити про те, що поєдинок просто треба було робити вчасно. Бій перестояв в очікуваннях і люди почали відпадати від нього, просто не вірячи, що він відбудеться. І от саме люди досі мають рацію.

Небажання боксерів йти на поступки

Такі протистояння – це завжди великі ризики. І завжди необхідність поступатись. Бажано обом сторонам, але хоча б якійсь точно доведеться побути не основною.

Не робляться такі поєдинки на умовах, коли всі отримують те, що хочуть. Хіба, коли ось це «все, що хочуть» – не є адекватним. А воно не є таким майже завжди.

Візьмемо простий приклад – бій Джервонти Девіса проти Раяна Гарсії. Він теж мав зірватись двічі, а то й тричі. То канали не могли визначитись, хто ж буде головним. Бо одного бійця показує DAZN, а іншого – Showtime. То промоутери скандалили. Але головними моментами тут стали бажання боксерів і вміння поступатись. Друге – зі сторони Раяна, звісно.

Гарсія пішов і на два зважування перед поєдинком, і на тести на дегідрацію. І навіть на те, що у разі поразки, пункт про обов’язковий реванш може використати тільки його суперник. Бо людина хотіла поєдинку. Так, цим скористався суперник, але бій відбувся вчасно. І загалом переміг той, хто і вважався фаворитом.

У випадку Кроуфорда та Спенса все не так. Принаймні, було до останнього часу. Вони обидва вважають себе стороною, що може диктувати умови. Теренс – колишній абсолют, чемпіон не в одній ваговій категорії та частковий лідер рейтингу pound-for-pound. Еррол – чинний чемпіон за трьома версіями, останнім часом він б’є більш іменитих та свіжих суперників.

Як виходити із цієї ситуації? Якщо хочете поєдинку – поступатись. У фінансовому плані, у інших питаннях. Але хлопці цього не хотіли. Та й канали тут підбивали до конфлікту. Знову ж таки Premier Boxing – це Showtime та свої майданчики, а Кроуфорд з Top Rank був на ESPN.

Чи можливо домовитись, маючи такі ввідні? Домовитись можна завжди. Головне – бажання сторін. В історії боксу були поєдинки, які транслювались одразу на двох каналах – і нічого. Враховуючи, що бій важливий для історії обох, можна знайти вигідні для обох умови.

Getty Images/Global Images Ukraine. Теренс Кроуфорд

Схоже, сторони близькі до домовленостей. Для цього довелося піти на поступки, хоч і формально

Теренс Кроуфорд пішов від Боба Арума. Довжелезна епопея американця з промоутером, де перший не отримував достатньо коштів, а другий казав, що той не продає на більші суми, скінчилась. Це відкрило шлях до об’єднання, але поки все на стадії перемовин. Варто відзначити – чи не найпрогресивнішій стадії за весь час.

«Я намагаюся битися з найкращою опозицією. Є причина, чому я намагаюся боксувати з Кроуфордом – я людина слова. Я не намагаюся побитися з кимось, окрім нього.

Ми з Кроуфордом, безперечно, ведемо переговори. Ми спілкувалися, тому, сподіваюся, що ми з ним зможемо провести бій.

Переговори точно йдуть краще, ніж торік. Ми з Кроуфордом спілкуємося напряму. Ми розмовляли телефоном хвилин 30-40. Мабуть, ми витратили близько 15 хвилин на переговори та подібні речі.

Ми просто поспілкувалися, щоб зрозуміти один одного, в основному, говорили про наші сім’ї, наше поточне становище і так далі. Потім ми почали говорити про бокс, про наш бій та переговори. Все пройшло добре, і наші команди все ще ведуть переговори, ми спілкуємось. Все йде дуже добре», – сказав Спенс.

Так близько до підписання контрактів вони не були. І навряд вже будуть. Тому що, якщо не зараз – то вже ніколи. Спенсу 33 роки і йому важко залишатись у напівсередній вазі. Він легко піднявся б у першу середню вагу і навіть середню. Загалом ще час є, але без бою проти Теренса тут, час буде використано неповноцінно.

Кроуфорду 35 років. В останніх поєдинках він не був схожий на людину, що втрачає форму, але це на нього колись чекає. Тому що час йде і він чіплятиме кожного. А ми не знаємо, чи зачепив він американця, враховуючи, скільки часу Теренс знаходиться поза рингом.

Боксери стали старшими, заспокоїлись і почали працювати над спільним поєдинком. 2023 рік – останній, коли це протистояння буде актуальним. Хоча найкраще його було зробити три-чотири роки тому.

Зробіть це нарешті. Ми чекаємо.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ліверпуль і його новий тренер визначилися з майбутнім Салаха
Футбол | 29 квітня 2024, 11:11 3
Ліверпуль і його новий тренер визначилися з майбутнім Салаха

Арне Слот і мерсисайдці – про перспективи нападника

Іспанські клуби можуть виключити з єврокубків. Що трапилося?
Футбол | 29 квітня 2024, 19:30 18
Іспанські клуби можуть виключити з єврокубків. Що трапилося?

Збірна Іспанії опинилася на межі дискваліфікації з Євро-2024 та ОІ-2024

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Сміх
Кроуфорд і так став синонімом нудьги. Так, на класі всіх проходить - але дивитися, то без інтриги.
BUROSTAVOK
Це тіпа устали чекати як тайсона фьюрі...Щось схоже і тут