Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Баскетбол 3х3
| Оновлено 05 травня 2023, 18:41
596
0

Володимир ХОЛОПОВ: «На чемпіонаті Європи треба потрапляти в призи»

Тренер збірної України з баскетболу 3х3 – про цілі команди

| Оновлено 05 травня 2023, 18:41
596
0
Володимир ХОЛОПОВ: «На чемпіонаті Європи треба потрапляти в призи»
ФБУ. Володимир Холопов

10 травня в Шилуте (Литва) збірна України за баскетболу 3х3 розпочне підготовку до відбору на чемпіонат Європи (10-11 червня).

Головний тренер команди Володимир Холопов розповів про підготовку команди:

«Їде 8 людей, розширений склад, дві команди. Є ще декілька питань по гравцях, тому поки його оголошувати не будемо. Це гравці як з Суперліги, так і ті, що виступали закордоном. Плюс ми підключимо Ігоря Сергєєва – гравця збірної U-23, яка потім гратиме у Лізі націй.

Є складнощі, що частина гравців виступає закордоном, частина в Україні. Дуже складно звести все воєдино, щоб команда готувалася, бо підготовка за кордоном потребує фінансових коштів, а в Україні буде складно залучити закордонних гравців.

І тут хочу відзначити, що одним із ключових моментів підготовки команди є те, що ФБУ знайшла можливість нам готуватися закордоном. Так, це певні кошти, але дякую президенту ФБУ за те, що нам пішли назустріч, щоб якісніше підготуватися до кваліфікації на чемпіонат Європи. Сподіваюся, це позитивно вплине на підготовку загалом і ми зможемо досягти поставленого завдання.

Основні старти – це кваліфікація на чемпіонат Європи, де нам потрібно потрапляти на чемпіонат Європи і, сподіваюсь, сам чемпіонат Європи. Причому не просто там зіграти, а треба потрапляти у призи, що може надати можливість потрапити на кваліфікаційний турнір до Олімпіади.

У плані рейтингу багато також залежатиме від підготовки та результатів виступу збірної U-23 у Лізі націй. Дуже важливо успішно виступити у Лізі націй, щоби поповнити скарбничку країни рейтинговими очками. Це все впливає на рейтинг країни, що дає можливість поборотись за путівку на Олімпіаду.

Нам буде складно пробитися на Олімпіаду через рейтинг, оскільки більшість гравців грають у 3х3 вісім місяців у Мастерсах і других рейтингових комерційних турнірах, а у нас лише два місяці. Ми подали заявки на Wild Card на два Челенджери, щоб через них пробитися на Мастерс, але все залежить від ФІБА та господарів Челенджерів, які мають нас запросити».

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЛНЗ – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 27 квітня 2024, 06:15 13
ЛНЗ – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Гра першого кола цих команд стала єдиною для Даріо Срна у якості головного тренера

Барселона взяла реванш в Олімпіакоса, Монако переміг у 2 матчі Фенербахче
Баскетбол | 27 квітня 2024, 00:15 0
Барселона взяла реванш в Олімпіакоса, Монако переміг у 2 матчі Фенербахче

Відбулися другі матчі плей-оф Євроліги

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.