Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 07 травня 2023, 16:46
3434
0

Альварес вийде у ринг у Мексиці. Суперник не топ, але подія історична

Здебільшого, через повернення Сауля додому

| Оновлено 07 травня 2023, 16:46
3434
0
Альварес вийде у ринг у Мексиці. Суперник не топ, але подія історична
Getty Images/Global Images Ukraine. Сауль Альварес (ліворуч) та Джон Райдер

У ніч із 6 на 7 травня Сауль Альварес (58-2-2, 39 КО) боксуватиме вперше у 2023 році та вперше за багато років у Мексиці. Його суперником стане британець Джон Райдер (32-5, 18 КО), і це точно не той варіант, якого чекали фанати.

Проте, Райдер – це гарантовано не Авні Йилдирим, з яким Сауль зустрічався у 2021 році, коли йому таки довелось захищати свої пояси у поєдинку проти обов’язкового претендента. Хоча ситуація та ж сама.

Райдер – не найбажаніший опонент, але він претендент і має всі права битися проти Канело

Сауль Альварес довгі роки йде від великого імені до великого. Звісно, є й виключення. Деяких бійців Канело обходить обережно стороною, або не пояснюючи причин небажання зустрічатися з ними, або наводячи аргументи, які звучать не дуже упевнено.
Як от в ситуації з Давидом Бенавідесом, коли Канело обмовився, що не хоче битися з мексиканцями. Чому, якщо фанати цього чекають? І в який момент він цього перехотів, якщо не раз зустрічався зі співвітчизниками. Навіть, коли вже став зіркою і побив сина легенди Хуліо Сезара Чавеса молодшого?

Проте, загалом, Сауль б’ється з топами. Причому, не чекаючи, поки ті стануть старими. У Альвареса прекрасний рекорд. Там і Котто, і Хан, і обидва брати Сміти, і тричі Головкін, і Даніель Джейкобс, і Біллі Джо Сондерс. Окрім цього, у нього чемпіонства в чотирьох дивізіонах та статус абсолютного чемпіона світу.

Але іноді трапляються поєдинки типу Роккі Філдінга чи Авні Йилдирима, чи ось Джона Райдера. Менш відомі боксери, тому вони тут в купі. Загалом зрозуміло, що ситуації абсолютно різні. З Філдінгом треба було битися – щоб стати чемпіоном у новому дивізіоні, не ризикуючи на старті битися з кимось більш грізним. Йилдирим – найгірший у цьому списку, але його теж важко було оминути, бо він був обов’язковим претендентом. А коли у тебе стільки поясів, від цього не відвертишся.

Райдер – кращий за Йилдирима, однозначно. Але на бій його вивело хіба претендентство через тимчасовий титул чемпіона за версією WBO та співпраця з Едді Хірном, який зараз веде справи Сауля. Точніше, допомагає йому. Канело треба було закрити питання з обов’язковим претендентом. А тут є боксер, з яким можна організуватись простіше за інших та поїхати додому – чому б і ні?

Сауль не боксує у Мексиці з 2011 року. Тоді Канело зустрівся з Цинтроном, нокаутував його і поїхав до США, де бив усіх підряд і програв тільки двічі. Насправді, навіть цього разу Канело міг відбоксувати поза межами Мексики, але, мабуть, не з цим опонентом. Серйозно говорилось про те, що Сауль може вперше в кар’єрі прилетіти до Європи та відбоксувати у Великій Британії. Але все ж Альварес – у першу чергу продукт рингу США та Мексики, а у другу – Райдер не настільки зірковий, щоб намагатись зібрати арени виключно на імені Сауля.

Джон взагалі не зірковий. П’ять поразок, нічого надзвичайного, без величезної фанатської бази у Великій Британії. Але боксер хороший. Якщо так, загалом, судити.

Getty Images/Global Images Ukraine. Джон Райдер

Вперше в кар’єрі Райдер програв Біллі Джо Сондерсу – майбутній жертві Сауля Альвареса. Сандерс мав 18-0 до і 19-0 після зустрічі з Джоном, але це було ще у 2013 році. Потім була поразка Ніку Блеквеллу за два роки – цього разу технічним нокаутом у сьомому раунді. Після нього Райдер програв Джеку Арнфілду у 2016 та ще одній жертві Канело Рокі Філдінгу у 2017 році. Остання наразі поразка британця сталась у 2019 році в поєдинку проти ще однієї жертви Сауля – Каллума Сміта. Сміт переміг рішенням суддів, а Райдер після того не програє.

Зараз чи не найкращий період у кар’єрі Джона. Ймовірно, він стане і останнім, враховуючи вік – 34 роки. Після Сміта британець провів чотири поєдинки і у всіх переміг. Спочатку Майка Гая рішенням суддів, потім Джозефа Юрко технічним нокаутом у п’ятому раунді. Після них було дві чудові перемоги – над Даніелем Джейкобсом розділеним рішенням суддів та на той момент непереможеним Заком Паркером – достроково у четвертому раунді.

Саме з таким резюме Джон Райдер виходить на бій проти Сауля Альвареса. Чи достатньо цього для перемоги? Не факт. Але для статусу та організації поєдинку – безумовно. Ще й на великій арені у Мексиці серед скажених, по-хорошому, фанатів Альвареса.

Хто фаворит?

Звісно, що мексиканець – абсолютний фаворит. На нього можна поставити за 1.06. На його суперника – за 8.50.

Якщо говорити про позитивні сторони Райдера, то їх достатньо. Він добре комбінує та вміє працювати комбінаціями з п’яти-шести ударів. Чудово підтримує темп. Саме цим він замучив Даніеля Джейкобса, який не вигадав, що робити з цим невеликим, але прудким суперником.

Британець дуже непоганий на середній та ближній дистанції. Захищається тулубом, блоками, контратакує та продовжує тиск. За ним не сумно дивитись. А ще він працює у стійці шульги. У будь-якому випадку це не дуже звично та зручно для правші, яким є Канело Альварес.

На цьому все. І навіть ці позитивні сторони навряд є проблемою для Сауля. Альварес боксував і з більш темповими, і з більш точними боксерами. Він перебоксовував тих, хто викидає більше ударів за британця та нокаутовував тих, хто краще тримає удар.

Getty Images/Global Images Ukraine. Сауль Альварес

Взагалі неможливо вигадати щось, завдяки чому стиль Райдера стане якимось відкриттям чи сюрпризом для суперника. Що може Джон? Може побоксувати активно у стартових раундах, спробувати витиснути з цього максимум. Чи може нокаутувати? Малоймовірно. Навіть більш потужні опоненти не хитали Сауля, а Райдер ніколи не був топовим нокаутером. Хіба лакі панч.

Єдина надія Джона – на те, що кількісно він влучатиме більше, а Альварес не буде активним, але шукатиме нокаут, який не знайде. Але це якась дуже загадкова умова, за якої таке може видати Альварес на очах у рідних фанатів. При всіх інших варіантах розвитку подій Райдер програє нокаутом близько середини зустрічі. Якщо не раніше.

А от далі для Канело дилема. Чи виходити на Бенавідеса, який є, безумовно, небезпечним. Чи спробувати відбоксувати проти одного з братів Чарло. Чи, може, піти на Бівола знову? Все це несе ризики, так чи інакше. Першого і другого точно хочуть фанати. Але чи є мотивація у Сауля, який вже близько 15 років у професійному боксі, йти на це? Чи він вже втратив все бажання хоч щось хоч комусь доводити?

Поєдинок Сауль Альварес – Джон Райдер відбудеться в ніч проти неділі, 7 травня, у Гвадалахарі (Мексика).

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.