Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 06 травня 2023, 08:18
12019
54

Скандальні звитяги Шахтаря і Дніпра-1, розгром від Чорноморця, успіх Динамо

Найцікавіші події 24-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 06 травня 2023, 08:18
12019
54
Скандальні звитяги Шахтаря і Дніпра-1, розгром від Чорноморця, успіх Динамо
СК Дніпро-1

«Шахтарю» дуже непросто дався поєдинок проти «Миная». Донеччани перемогли з мінімальним рахунком 1:0. Але могло бути значно гірше, якби арбітр зарахував чистий гол закарпатців. «Дніпро-1» розбив «Металіст» 5:0. Але й у цьому випадку не обійшлося без скандалу. Після матчу президент УАФ Павелко натякнув, що поєдинок міг бути договірним. Першу велику перемогу в сезоні здобув «Чорноморець», який забив три сухі м'ячі «Колосу». У матчі туру «Ворскла» поступилася «Динамо» 1:2.

Розгром туру

Друга команда турнірної таблиці – «Дніпро-1» – впевнено перемогла другу команду з низу турнірної таблиці – «Металіст» – 5:0. Дніпряни домінували протягом усього матчу, і головне питання щодо гри полягало в тому, з яким саме рахунком програють підопічні Огнєновича. Вони програли із розгромним рахунком. Хет-трик на рахунку бразильця Пеглоу. А ось головний голеадор «Дніпра-1» і нинішнього сезону УПЛ Довбик цього разу не забивав.

Рекорд туру

За «Металіст» у грі проти «Дніпра-1» дебютував нападник Дігтяр. Кирило вийшов на поле на 64 хвилині замість Ніколишина. Чимось пам'ятним відзначитись молодому форварду не вдалося. Тим не менш, йому вдалося побити рекорд чемпіонатів України, який тримався понад тридцять років. У свої 15 років та 159 днів Кирило Дігтяр став наймолодшим футболістом в історії нашого елітного чемпіонату.

Чутка туру

Після матчу «Дніпро-1» - «Металіст» президент УАФ Андрій Павелко в одній із соцмереж прозоро натякнув на те, що гра могла бути договірною. «Поєдинок «Дніпро-1» – «Металіст» привернув увагу Комітету етики та чесної гри через нетипово високий рух ставок. Вдячний Комітету за швидку реакцію та оперативну зупинку трансляції букмекерських даних у цьому матчі». За словами голови національної футбольної асоціації, Комітет оперативно вивчить ситуацію та винесе свій вердикт.

Скандал туру

На останній хвилині першого тайму матчу «Шахтар» – «Минай» закарпатці здобули право на штрафний удар. Дмитрук навісив у штрафний майданчик «гірників», де м'яч, після верхової боротьби, потрапив до Нємчанінова. Той потужно пробив по воротах. М'яч влучив у поперечину і від неї залетів за лінію воріт Трубіна. «Чистий гол», як сказав би колишній захисник «Шахтаря» В'ячеслав Шевчук. Проте суддя матчу Балакін розсудив інакше: він не зарахував взяття воріт. Системи ВАР на цьому матчі не було…

Одкровення туру

Якщо для арбітра Миколи Балакіна м’яча захисника «Миная» Дмитра Нємчанінова у ворота «Шахтаря» не було, хоча всі повтори підтвердили, що м'яч перетнув лінію воріт, то для спортдира «гірників» Даріо Срни гол «Миная» був. «Треба бути чесними та визнати, що гол «Миная» був чистим. Але до цього був такий самий чистий фол на Траоре, тому виходить, що суддя в одному моменті припустився двох помилок», - заявив функціонер донецького клубу.

«Скромність» туру

У 24-му турі «Чорноморець» здобув першу у сезоні велику перемогу. Одесити розгромили «Колос» – 3:0. Проте головний тренер «моряків» Роман Григорчук після матчу наголосив, що не зовсім задоволений грою. За словами наставника, «Чорноморцю» не вистачає майстерності. Були матчі й кращі».

Кутовий туру

Єдиний м'яч у грі «Зорі та «Вереса» був забитий на початку другої половини зустрічі після розіграшу кутового. Підопічні ван Леувена дуже оригінально виконали корнер: після довгого розіграшу м’яча Булеца з правого флангу навісив у центр воротарського майданчику, де Імереков, який випередив Балана, ввігнав м'яч у сітку.

Нулі туру

Одразу два поєдинки туру завершилися без забитих м'ячів. «Сухі» нічиї розписали «Інгулець» із «Кривбасом» та «Металіст-1925» із «Рухом». Обидва поєдинки схожі між собою, як брати-близнюки: і там, і там було багато боротьби, багато фолів та дисциплінарних покарань. Але гри як такої було дуже мало.

Комбінація туру

«Ворскла» повела у рахунку в поєдинку проти «Динамо» після відмінної комбінації. На 13 хвилині голкіпер полтавців Ісенко довгою передачею знайшов у центрі поля Степанюка. Руслан відпасував на Кане, той знову повернув м'яч на хід Степанюку, який вийшов на «побачення» з динамівським голкіпером Нещеретом і впевнено реалізував футбольний «буліт».

Гол туру

Динамівець Ванат зрівняв рахунок у матчі проти «Ворскли» класним дальнім ударом. На 24-й хвилині гри господарі поля провалилися в центрі поля, і динамівці організували швидку контратаку. Буяльський віддав м'яч на хід Ванату, і той, не входячи до штрафного майданчика, сильно і точно пробив у дальній кут воріт Ісенка.

Символічна збірна туру: Бандура – Мірошниченко, Імереков, Путря, Матвієнко – Піхальонок, Бражко - Бадібанга, Пеглоу, Беніто – Ванат.

Оцініть матеріал
(45)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 54
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Александр Белогубко
судью наказать на долго в аматоры или 2 лигу
wojsergivan
Два бандюка ахметка и павелка причем здесь футбол?
Batya
Футболом повинен керувати регламент, а не олігархи та УАФ. Олігархів відсторонити від управління, УАФ люструвати по іншому у цій базар лізі ніколи не буде порядку.
DK1961
Для Vladsosnov8439: писал Гаврила как умел на бонусы лохметовские, Гаврила снова бредом окосел, но дан приказ на испражнения! 
jugulator
Лидер разгромил аутсайдера. Какой ещё договорняк?
zzg77
А де ж був Павелко, коли грали Маріуполь з Шахтарем???
byrjyi
Не зрозумів, що скандального в перемозі Дніпра 1…
Александр Белогубко
Судью Балакина убрать с УПЛ --пусть идёт колхозы судит на долго если возьмут а вообще зачем нужны слепые судьи
⬆️
Где то двигались ставки и это очень подозрительно.  Но Металлист и Шахтёру проиграл  круто - 1:6.  И ничего не двигалось.
Dnipro1995-55
Не журналист и не искрений любитель футбола, может писать подобную подлую "бяку"
 в названии видео: "скандальные победы Шахтёра и Днепра-1". - пропагАндон павелкоахметьевский, блин! В одном матче Лидер чемпионата выиграл у аутсайдера 5-0. а во втором купленный судья не засчитал забитый гол в ворота Шахтёра. Пока будет шпана с олигархами править толку не будет. Ни в футболе, да и нигде! ИМХО!
DK1961
Для Vladsosnov8439: писал Гаврила как умел на бонусы лохметовские, Гаврила снова бредом окосел, но дан приказ на испражнения! 
avk2307
В этой статье много интересных тем ведь.
Вот как думаете накажут Балакина как Кривушкина? или больше дадут? или бокового сделают крайним? А может виноват доктор , который проверял зрение этих арбитров?
DK1961
Для VAR: обычная практика ГОЛУБЫХ - называть голубыми других и прятать свое хобби
avk2307
Бесполезное дело. Сейчас болельщикам пытаются внушить теорию рашки : "не все так однозначно".
Но умные люди все понимают....
А дальше выйдет запасной и начнет "бомбили донбас 8 лет при суркисе"
Vladsosnov8439
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Remark
Странный заголовок статьи!
Спрот.юа позволено без доказательной базы заниматься клеветой в сторону клуба Днепр-1? Чем же это он скандальный?
Или для Вас доказательством уже является то, что кто-то про него написал на странице ФБ? Особенно пост от человека, который под следствием, постоянно вызывается в суды и их игнорирует то ковидом то еще какой-то чепухой, отстраняется от должности, замешан в финансовых махинациях и вот этот человек, опубликовав просто пост-подозрение в фейсбуке - и является доказательной базой чтобы обвинять матч Днепра-1 в скандальности? Странно...
Почему ж тогда на всех БК продолжали принимать ставки во время игры, если были зафиксированы "нетипично высокое движение ставок" (по словам, а точнее посту в ФБ самого бородатого патриота Украины)???
Может бы все-таки не мешало дождаться результатов расследования, а потом писать про скандальность матча? А если завтра Павелко напишет в ФБ, что игру проверили и она чиста как слеза младенца, Вы перед ФК Днепр-1 будете извиняться?
VAR
Зачем четвертым играть в еврокубках ,всеровно и там всегда четвертые они с одним очком 
VAR
Как думаете четвертые в Лиге Европы будут унижаться  или Лиге Конференций ?
.Zport
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
avk2307
Надо Дарио после такого откровения тоже попросить УПЛ чтобы Балакин и Монзуль их игры не судили. А то такие ошибки все время