Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 07 травня 2023, 08:14
2689
1

Сехудо повертається після 3-х років простою. І одразу виходить на чемпіона

Лев Кравців анонсує поєдинок і розповідає, чому українці вболіватимуть за Алджамейна Стерлінга

| Оновлено 07 травня 2023, 08:14
2689
1
Сехудо повертається після 3-х років простою. І одразу виходить на чемпіона
Getty Images/Global Images Ukraine. Генрі Сехудо

6 травня на турнірі UFC 288 Алджамейн Стерлінг (22-3) зустрінеться із Генрі Сехудо (16-2). Сехудо повертається після трирічної перерви, під час якої Стерлінг став міцним, досвідченим та потужним бійцем. Виклик для обох спортсменів та велика перемога для кожного з них. Навіть попри довгий простій Сехудо.

Генрі – один з найепатажніших бійців UFC. А ще один з тих, хто їздив до Кадирова на день народження сина просто посеред війни

Єдиний сенс епатажу в єдиноборствах – це гроші. Чим голосніше про тебе говорять – тим більше тебе знають. Чим більше тебе знають – тим більше приходять дивитись поєдинки на телебаченні та наживо. Чим більше приходять дивитись поєдинки на телебаченні та наживо – тим більше заробляє турнір, у якому ти виступаєш, а, відповідно, і ти сам.

Епатаж буває різний, але добре, коли він на чомусь ґрунтується. На чомусь великому, веселому чи цікавому. Епатаж Генрі Сехудо засновується на серії перемог в UFC, титулі та олімпійській медалі. Не сказати, щоб це якісь настільки неймовірні показники, щоб він прямо виділявся на фоні інших, правда? Так, олімпійська медаль – це круто. Але все інше є й в інших хороших бійців. Але Генрі і під час кар’єрі, і під час ось цієї перерви говорив аж занадто багато.

У 2016-му Сехудо програв двічі. Це досі єдині його поразки в ММА, проте після того було не так багато поєдинків, щоб кидатись у всіх своїм статусом псевдо найкращого бійця світу. Тоді Генрі спочатку програв Деметріусу Джонсону технічним нокаутом після удару коліном. Потім одразу ж Джозефу Бенавідесу – рішенням суддів.

Після того американець не програвав. Дві перемоги поспіль вивели його на реванш проти Джонсона, у якому він переміг розділеним рішенням суддів. Потім були побиті Ті Джей Діллашоу технічним нокаутом у першому раунді, Марлон Мораес технічним нокаутом у третьому раунді та Домінік Круз технічним нокаутом у другому раунді. Хороші, міцні перемоги, дострокові, не сумні. Але галасу довкола в рази більше за масштаб цих боїв.

Не те, щоб поєдинки були не важливі. Навпаки. Просто Сехудо було забагато. Він кричав, що всім треба схилити коліно перед ним. Обіцяв прийти в бокс і всіх там перемогти, хоча він сам борець. Називав себе королем. Все це не відповідало хорошим, але не легендарним перемогам.

А потім він пішов на пенсію, а у 2022 році поїхав до сина Кадирова на день народження. Це як доповнення образу крикливого маленького чоловічка, який дуже високої про себе думки, але робить ось такі вчинки. Просто під час війни, яку російська федерація повномасштабно веде проти України, він і ще декілька бійців UFC приїхали на день народження сина Рамзана Кадирова. А потім стріляли з різних видів зброї на полігоні російського спецназу.

Кадиров, звісно, використав це у своїх пропагандистських цілях. Сказав, що ось вони повчились на полігоні, який показав себе добре у підготовці бійців до війни в Україні, і тепер можуть стати до лав російської армії.

Враховуючи те, що Рамзан Кадиров знаходиться під санкціями США, та війну, в якій він є однією з дійових осіб, це все одно, що під час Другої світової війни, на самому початку, американські боксери поїхали б у Німеччину. З’їсти сосисок, погуляти по Берліну, поспілкуватись з помічниками Гітлера. Чому б і ні.

І поки влада США довго думає, що робити з такими персонажами, Сехудо сам вигадав для себе шоу – вирішив повернутись. І одразу поєдинком проти Алджамейна Стерлінга. Чемпіон UFC молодший за майбутнього суперника на три роки – йому 33. Він не програє з 2017 року, коли був нокаутований Марлоном Мораесом. Має дві перемоги над росіянином-путіністом Петром Яном. Нехай одна з них і спірна. І все ще продовжує покращуватись.

Getty Images/Global Images Ukraine. Алджамейн Стерлінг

Після останньої поразки Стерлінг провів вісім поєдинків, а п’ять з них закінчились достроково – три з них через сабмішн, один – технічним нокаутом і один дискваліфікацією суперника. Саме тоді, коли путініст Ян вдарив суперника, порушивши правила.

Останній наразі поєдинок Алджамейна – прекрасний. Ті Джей Діллашоу готувався, тренувався, вийшов у клітку вперше за рік, і Стерлінг його буквально переїхав. Габаритний, фізично сильний, він просто зламав Діллашоу менше, ніж за два раунди.

Але протистояння проти Сехудо навряд буде таким же легким. Просто, тому що Генрі – кращий, як боєць. Він майстерно бореться – медаліст Олімпіади все ж. У нього дуже і дуже непогана ударна техніка. Він комбінує і зв’язує удари з переводами. І загалом у Генрі 8 перемог нокаутом і 8 – рішенням суддів. При жодній перемозі сабмішном. Може скластись враження, що він базовий ударник, хоч це і не так.

Протистояння цікаве, попри те, що один з бійців не має розуму, щоб бачити щось далі за єдиноборства. Навіть більш цікаве, враховуючи, що друг Стерлінга Мураб Двалішвілі є великим другом України у цій війні.

Хто фаворит?

На диво чи ні, але саме Генрі Сехудо – невеликий фаворит протистояння. На нього можна поставити за 1.90, а на Алджамейна Стерлінга – за 1.95.

Якщо дивитись на габарити – чемпіон більший. Стерлінг вищий на вісім сантиметрів (170 см проти 162 см), має сильно довші руки і загалом відчутно габаритніший за суперника. Якщо дивитись на вік – чемпіон молодший. Алджамейну 33 роки, а його супернику – 36. Якщо дивитись на практику – чемпіон більше виступає і регулярно перемагає.

З 2020 року, коли Сехудо оголосив про завершення кар’єри, Стерлінг перемагав чотири рази: Коррі Сендхагена (сабмішн у першому раунді), Петра Яна (дискваліфікація у четвертому раунді), Петра Яна (розділеним рішенням суддів) та Ті Джея Діллашоу (технічним нокаутом у другому раунді). Два впевнених виступи і два посередніх. А у опонента – нуль виступів, і перемоги хіба над цілями на російській базі спецназу.

Чи можна вважати Сехудо фаворитом – величезне питання. Бо зараз Стерлінг у чудовій формі і постійно активний. Хоча Генрі – точно не хлопчик для побиття, навіть не боксувавши три роки. Навичок там достатньо, щоб не тільки не лякатись великого Алджамейна, а й перемагати. Але в таких поєдинках перемагають через деталі. І позитивних деталей у Стерлінга попередньо бачиться більше, ніж у його опонента.

Для Сехудо така перемога – велике досягнення. Повернутись через три роки, стати чемпіоном – це ще скільки про свою велич можна буде кричати. Для Стерлінга – чудова перемога над іменитим опонентом і великий плюс до рекорду. Враховуючи всі обставини та поведінку Генрі, удачі хочеться побажати саме чемпіону.

Поєдинок Алджамейн Стерлінг – Генрі Сехудо відбудеться у Нью-Арку (США) у ніч із 6 на 7 травня. У прямому ефірі двобій покаже телеканал Setanta Sports.

Лев Кравців
Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BARA.bass
Буду болеть за А.Стерлинга, он опустил на дно петра яна российского бойца, и отправит обратно Сехудо плакаться к дон-дону, это его призвание веселить челядь.