Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 03 травня 2023, 06:17
1266
0

Сергій САПРОНОВ: «За грою українки заслуговували на перше місце»

Жіноча збірна України U-17 посіла 2-ге місце у Турнірі розвитку в Румунії

| Оновлено 03 травня 2023, 06:17
1266
0
Сергій САПРОНОВ: «За грою українки заслуговували на перше місце»
УАФ. Сергій Сапронов

Дівоча збірна України WU-17 повернулася з румунського міста Буфтя, де брала участь у Турнірі розвитку УЄФА, в якому, окрім господарок, також змагалася з однолітками із Греції та Азербайджану. головний тренер збірної Сергій Сапронов розповів:

– Стосунки з’ясовували учасниці до 16 років. Для переважної більшості моїх підопічних це був перший іспит на міжнародній арені. І хоча в підсумку ми пропустили вперед гречанок, організатори турніру зазначали, що за грою саме ми заслуговували бути першими.

– Що ж тоді завадило вашим підопічним?

– Після переконливої звитяги у стартовому турі над збірною Азербайджану (4:0) наші дівчата диктували умови й у наступному поєдинку, із гречанками. Вони значно переважали їх за кількістю створених моментів, але, на жаль, підвела реалізація. Згідно з регламентом, якщо основний час завершувався внічию, то для виявлення переможця одразу пробивалася серія пенальті. І в цій футбольній лотереї щасливий квиток дістався суперницям, хоча необхідно відзначити нашого воротаря Світлану Снігур, яка парирувала два удари.

– У заключному матчі українки вигравали по ходу в господарок – 3:0, але по перерві збавили оберти й ледь не впустили перемогу…

– Знаєте, це все психологія. Дівчата вирішили, що питання про переможця в цьому поєдинку вже неактуальне, заспокоїлися й ледь не поплатилися. До речі, після завершення турніру наш тренерський штаб саме аналізу цього протистояння присвятив найбільше уваги. Сподіваюся, що достукалися до підопічних, і надалі вони не проявлятимуть такої неповаги до опоненток.

– Згідно з регламентом турніру, кожна з футболісток повинна була зіграти в трьох запланованих матчах щонайменше 90 хвилин. Отже, шанс проявити себе мали всі учасниці. Ви отримали необхідну інформацію про можливості своїх підопічних?

– Думаю, що з кістяком збірної, а це 10–11 гравців, я визначився. Продовжуватиму уважно стежити й за іншими учасницями змагань у Румунії. Паралельно триватиме селекційна робота, зокрема, із 10 до 12 травня планую побувати в Хусті, де пройде фінальна частина всеукраїнської першості серед 15-річних. Користуючись нагодою, хочу подякувати керівництву УАФ за проведення зимової першості України серед 16-річних, де ми взяли на замітку цілу групу футболісток, що наприкінці квітня виступала на румунському турнірі. А Румунській федерації футболу слід віддати належне за чудовий прийом, адже вона не тільки подбала про чотириденний тренувальний збір, а й в один із вихідних днів навіть організувала екскурсію до столиці – Бухареста.

Хоча після повернення на батьківщину я сказав дівчатам, що найбільша заслуга в тому, що в них є можливість займатися улюбленою справою, – воїнів ЗСУ, які чинять героїчний супротив російському агресору.

Турнір розвитку УЄФА серед команд WU-17

1-й тур, 23.04.2023

  • Азербайджан – Україна – 0:4
  • Румунія – Греція – 0:5

2-й тур, 25.04.2023

  • Греція – Україна – 0:0, пен – 7:6
  • Румунія – Азербайджан – 4:0

3-й тур, 28.04.2023

  • Греція – Азербайджан – 3:0
  • Румунія – Україна – 2:3

Підсумкова таблиця

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.