Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Дзюдо
| Оновлено 02 травня 2023, 20:06
5280
23

ОФІЦІЙНО. Україна відкликала заявку на участь у чемпіонаті світу з дзюдо

Федерація дзюдо України детально пояснила своє рішення

| Оновлено 02 травня 2023, 20:06
5280
23
ОФІЦІЙНО. Україна відкликала заявку на участь у чемпіонаті світу з дзюдо
Getty Images/Global Images Ukraine. Дар'я Білодід (у білому)

Федерація дзюдо України офіційно повідомила, що змушена відізвати заявку збірної команди України на участь в чемпіонаті світу з дзюдо в Досі (Катар), який пройде з 7 до 14 травня.

«Це пов'язано з тим, що в п'ятницю, 28 квітня, Міжнародна федерація дзюдо IJF дозволила брати участь в світовій першості командам рф і рб у якості Індивідуальних нейтральних атлетів. Згодом, заявка команди «Індивідуальних нейтральних атлетів» з'явилась на сайті Judobase.

Більшість команди – це спортсмени, які є діючими військовослужбовцями збройних сил рф, частиною армії, яка 24 лютого 2022 року напала на Україну та й досі веде жорстоку повномасштабну війну на нашій території, яка щодня обстрілює українські міста, цивільні будинки, знищуючи мирних громадян, дітей. Натомість, більше 250 українських спортсменів віддали свої життя захищаючи країну. Є серед них і представники дзюдо.

Ми не бачимо тут нейтралітет, рівні умови та «місток до миру», про які йдеться в Резолюції IJF щодо участі російських та білоруських команд в чемпіонаті світу в Досі.

Більше того, ми бачимо тут рішення, яке суперечить останнім рекомендаціям Міжнародного олімпійського комітету від 28 березня 2023 року, де МОК каже, що статус нейтральних атлетів може бути наданий лише тим спортсменам, які не є військовослужбовцями.

Ми розчаровані рішенням Міжнародної федерації дзюдо. Тож прийняли рішення відмовитись від участі в чемпіонаті світу в Досі.

Відповідного листа з офіційною позицією ФДУ щодо чемпіонату світу в Досі, за підписом Президента Федерації дзюдо України Михайла Кошляка, сьогодні буде надіслано до Міжнародної федерації дзюдо», – сказано у заяві федерації.

Оцініть матеріал
(36)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін отримав високе визнання за неймовірний перфоманс у грі з Ман Сіті
Футбол | 18 квітня 2024, 10:51 3
Лунін отримав високе визнання за неймовірний перфоманс у грі з Ман Сіті

Українець потрапив у символічну команду тижня Ліги чемпіонів від WhoScored та SofaScore

Socca: курс на Кубок Європи 2024
Інші види | 18 квітня 2024, 11:20 0
Socca: курс на Кубок Європи 2024

Кубок Європи 2024 з соккеру (Socca) розіграють 22 команди

Коментарі 23
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
olex.mykhailov
Було б добре, якби повідмовлялися усі цивілізовані країни, і нехай змагаються з умовним Бамбарбія, та самі проти себе
ALKOSruLKA
... і правильно, наступним важливим кроком було б долучити до бойкоту інші країни, щоб запрошувати каZапів було не в тренді
Володимир Семигайло
Польша збирає коаліцію з 36 країн проти допуску спортсменів рф і білорусі на змагання.На 15 травня заплановано проведення Ради ЄС зі спорту.Чекаємо на декларацію.
Taste The World
Тут немає правильного виходу. Не їхати - хєрня, бо виходить на нас напали, ми жертва і додатково караємо своїх же спортсменів. Їхати - теж хєрово, бо 100% будуть провокації та й  виходити боротися з руснявими військовими таке... Єдиний правильний вихід нам, на жаль, не під силу - добиватися, щоб русню просто не допускали до змагань. Але наше  міністерство спорту і дипломатія зайняті розпилом бабла, їм не цього
introvert
Шкода спортсменів.
Віталій Яценко
Одні кажуть, що немає чого їх боятись, треба їхати і хай вони бояться. Інші кажуть, що категорично не можна їхати. А я думаю, що треба робити все інакше. Спортсмени мають можливість поїхати, але не виступати. Проводити мітинги прямо у залах змагань. Виходити із прапорами України. Приходити усюди, де виступають орки і співати там з трибун Гімн України всім колективом, кричати, що Світ дає можливість виступати оркам. Будуть садити і штрафи виписувати? Безумовно. Але тоді спортсмени будуть діями доводити, що теж на своєму фронті відстоюють інтереси, щоб орків не допускали до спортивних змагань. Буде багато відео, фото, резонанс. Так, можливо іноді треба десь навіть влаштувати мордобій із орками. В готелі чи у підтрибунних приміщеннях, краще масовий. Публічний, щоб побачили, що ми їх сприймаємо як ворогів і тому не можна їх допускати. Треба діяти, а не просто закривати спортсменів вдома. Та, я так думаю, що більшість наших елітних спорстменів ідейно і морально на це не готові. Вони готові виступати і тут у них позиція ображених, що їм забороняють. Ті спортсмени, які готові боротись, давно на фронті.
DK1961
Вообще имело смысл (наверное) отказываться от ЛИЧНЫХ схваток, когда украинец выходит на ковер против рашиста. Тогда - по аналогии с футболом - РАНЕЕ не встречались, и можно выступать на чемпионате. Как компромиссный вариант. Но и этого гутцайт со товарищами сепарами украинских спортсменов лишили 
Кепа Ларисабродяга
а может лучше ездить и всеми возможными способами обсырать кацапов? например выиграл человек медаль, вышел на пьедестал и крикнул - кацапы пи3орасы, ну или что-то подобное, флаг кацапский сжег?
Дані Рохас
Правильно, наказывайте своих сообственных спорстменов за действия врага. Уверен, врагу это очень понравиться. 15 IQ у федерации
KIEWADIM
Федерация плохо сыграла на международной арене. Нашли самый простой способ- не ехать.
Andr88
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил