Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 01 травня 2023, 02:00
1614
0

Жіноча збірна України розпочала підготовку до Золотої Євроліги

Головний тренер команд Іван Пєтков викликав на навчально-тренувальний збір 25 гравців

| Оновлено 01 травня 2023, 02:00
1614
0
Жіноча збірна України розпочала підготовку до Золотої Євроліги
CEV

Жіноча національна збірна України з волейболу зібралася у Чернівцях та розпочала підготовку до першого серйозного турніру 2023 року «Золотої Євроліги». На навчально-тренувальний збір наставник українок болгарський фахівець Іван Пєтков запросив одразу 25 волейболісток.

– Наше завдання подивитися у справі якнайбільше гравців, щоб визначити не лише основу нашої команди на цей рік, а й найближчий резерв, – каже головний тренер збірної України. – Сезон для збірної буде дуже насичений та тривалий, тому зміни у складі цілком можливі.

Щодо самого списку, то в ньому є кілька досвідчених волейболісток, які вже багато пограли на міжнародній арені. Однак, якщо брати загалом, то більшість – це молоді гравці. У них все ще попереду, але ми все одно запросили їх на збір, щоб вони відчули атмосферу в команді і довели, що ми на них можемо розраховувати вже в найближчому майбутньому.

Крім того, така кількість волейболісток дозволить нам провести кілька двосторонніх ігор, де можна буде випробувати різні поєднання та зв'язки, а також вносити необхідні корективи.

- А контрольні матчі із суперницями передбачені?
- Так звичайно. 19 та 20 травня ми зіграємо у Берліні зі збірною Німеччини, а 22 та 23 травня у словацькому місті Нітра з національною збірною цієї країни. Перший матч «Золотої Євроліги» ми проведемо 27 травня у Будапешті з командою Угорщини.

- Завдання вийти до наступного етапу?
- Зрозуміло. Нагадаю, що окрім Угорщини у нашій групі ще й збірна Франції, переможець турніру «Золотої Євроліги» минулого року. Обидві команди сильні, тому треба дуже постаратися, щоб вийти із групи.

- Так сталося, що з угорськими волейболістками ви ще зустрінетеся у серпні на чемпіонаті Європи. Що скажете з цього приводу?
- Можу ще додати, що із цією збірною ми грали і в одній відбірковій групі до цього Євро. Тож ми вже добре вивчили одне одного. Готуватимемося до серйозних ігор і намагатимемося порадувати українських вболівальників позитивними результатами. Адже, крім «Золотої Євроліги» та чемпіонату Європи, у нас ще попереду і відбірковий турнір до Олімпійських ігор 2024 року, який пройде восени.

А ось і список гравців, які запрошені на навчально-тренувальний збір до Чернівців. Він триватиме до 17 травня. Вказані команди, де виступали волейболістки у сезоні 2022-2023 років:

Анна Артищук, Дар'я Великокінь (Шаргородська), Вікторія Даньчак, Світлана Дорсман, Анастасія Маєвська, Олександра Міленко, Христина Нємцева, Євгенія Хобер, Катерина Гусейнова, Поліна Дзюба, Дарія Капланська, Марія Капланська, Уляна Котарь (усі - «Прометей», Аліка Луценко, Станіслава Парфьонова (обидві – «Аланта»), Валерія Якушева («Добродій-Медуніверситет»), Маргарита Гейко, Кіма Жаркова, Катерина Жилінська (всі – збірна України U-17), Анастасія Крайдуба (Ополе, Польща), Діана Франкевич (Дукла, Ліберець, Чехія), Юлія Димар (сезон провела у Франції), Діана Мелюшкіна, Вікторія Олійник, Ксенія Пугач.

І календар «Золотої Євроліги» у групі С:

27 та 28 травня (обидва матчі пройдуть у Будапешті)
Україна – Угорщина

14 червня (Пятра Намц, Румунія)
Україна – Франція

18 червня (Бельфор, Франція)
Франція – Україна

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Плотницький збирається проміняти збірну України на Аль-Арабі?
Волейбол | 06 травня 2024, 18:00 26
Плотницький збирається проміняти збірну України на Аль-Арабі?

Sport.ua дізнався, чому капітан відмовився від виступів за збірну України в цьому сезоні

Зоря отримає солідні бонуси від Реала за Луніна. Стали відомі умови і сума
Футбол | 10 травня 2024, 10:27 2
Зоря отримає солідні бонуси від Реала за Луніна. Стали відомі умови і сума

Український клуб може отримати 3 мільйони євро

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.