Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 29 квітня 2023, 23:23
2970
0

Олександр ПЕРЕСУНЬКО: «Для перемоги над Японією нам вистачить 5-6 голів»

Форвард збірної України поділився своїми очікуваннями від вирішальної битви на ЧС-2023

| Оновлено 29 квітня 2023, 23:23
2970
0
Олександр ПЕРЕСУНЬКО: «Для перемоги над Японією нам вистачить 5-6 голів»
ФХУ. Олександр Пересунько

Збірна України з хокею демонструє завидну результативність на ЧС-2023 в Естонії, закидаючи в середньому по 8 шайб за гру! Напередодні вирішального поєдинку за перше місце проти Японії сайт Sport.ua поспілкувався з лідером провідної п'ятірки «синьо-жовтих» 23-річним Олександром Пересуньком.

- Олександре, у попередній грі на ЧС-2023 проти Нідерландів збірна України влаштувала справжнє гольове шоу, закинувши неслабкому супротивникові – 14 шайб! Чи очікували від нашої команди такого феєрверку голів?
- Якось не забивав голову стосовно очікувань. Зазвичай наша команда виходить на гру сконцентрованою та сфокусованою, намагається діяти «від себе», створюючи гольові моменти та забиваючи якомога більше голів. У конкретній грі з нідерландцями ми продемонстрували хорошу реалізацію моментів, а суперник, мабуть, на другу частину матчу втратив мотивацію і вже переключився на наступний матч, бо гратиме свій фінал – проти Сербії за виживання в дивізіоні 1B.

- Але й збірна України трохи зменшила оберти у третьому періоді, чи не так?
- Як мені здалося, ми стали трохи економити сили, в деяких моментах грали пасивніше і не бігли зайвий раз уперед. Гру було зроблено задовго до закінчення зустрічі і більше нагадувала тренування з підвищеною відповідальністю.

- Перемога над Нідерландами додала позитиву у роздягальні?
- Звичайно, ми пораділи цьому фонтану голів, привітали один одного, але одразу «забули» цей матч і перейшли на Японію. Усі розуміють, що саме в суботу ми маємо найважливіший і значущий поєдинок на турнірі. Без перебільшення – матч року для збірної України! Сподіваюся, ми перервемо чорну серію особистих зустрічей із японцями та зіграємо так само результативно, як і у попередніх матчах у Таллінні.

- Скільки потрібно закинути шайб, щоб перемогти японців?
- Важливо підкреслити, що нам необхідно перемагати саме в основний час… Звичайно, нам може вистачити і мінімальної перемоги 1:0, але зіграти на «нуль» з японцями у нас не виходить останніми роками, тому щоб перемогти із «запасом», гадаю, нам вистачить забити 5-6 голів. Це щоб впевнено перемогти без нервування. У японців хороша, дисциплінована і збалансована команда, але нам під силу їх обіграти!

- І як це зробити?
- Зіграти дисципліновано, звести до мінімуму кількість вилучень і переграти Японію за рахунок розуму.

- Розшифруєте?
- Якщо зіграємо за прикладом останніх матчів у Таллінні, де ми явно розігралися, свої голи обов'язково заб'ємо.

- Як вам грається у першій трійці нападу з Вадимом Мазуром та Данилом Трахтом? Ідеальна «хімія»?
- Як почали грати в кемпі три тижні тому, так і пішло-поїхало… Вже під час чемпіонату світу ми чудово доповнюємо один одного, розуміємо наші маневри, хто де має стояти, куди переміщатися та як діяти. Ми забиваємо у кожній зустрічі, тому у нас усе Слава Богу.

- В активі Олександра Пересунька на ЧС-2023 десять очок, але лише одна закинута шайба. Як оціните особисто свій виступ у Таллінні?
- Звичайно, нападнику першої п'ятірки хотілося б забивати більше, але я маю достатньо результативних дій і, мені здається, я гідно виступаю, допомагаючи забивати партнерам по команді. Звичайно, можу ще краще грати і більше забивати – це я знаю. Але головне, що команда набрала обертів і ми рухаємося вперед. Я абсолютно не зациклююсь на своїй статистиці, інакше якщо кожен думатиме про свої особисті досягнення, то ця команда ніколи і нікуди не вийде. Тож ми об'єднані командною метою – перемогою на турнірі!

- Президент ФХУ Георгій Зубко неодноразово заявляв, що мета національної збірної – це повернутися до елітного дивізіону світового хокею. Як вважаєш, оновлена і значно омолоджена збірна України має потенціал грати у Топ-16?
- Я в це вірю і навіть думаю, що ми там опинимося у найближчі кілька років! У нас багато українських хокеїстів вирушили виступати в добрі європейські чемпіонати та за океан, тому ми ставатимемо міцнішими і сильнішими. У нас хороше підростаюче покоління і виступ у команді наймолодшого гравця Данила Трахта тому підтвердження.

В'ячеслав ВОЛКОВ із Таллінна

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Скандал навколо збірної. ФВУ хоче покарати відмовників
Волейбол | 04 травня 2024, 10:21 18
Скандал навколо збірної. ФВУ хоче покарати відмовників

Голова національної федерації – про кадрову ситуацію в збірній України

Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Італія випередила Іспанію й вийшла на 2-ге місце
Футбол | 03 травня 2024, 23:59 17
Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Італія випередила Іспанію й вийшла на 2-ге місце

Україна в рейтингу УЄФА посіла остаточну 18-ту позицію

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.