Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 27 квітня 2023, 12:20
949
0

Промоутер Усика розповів про можливість проведення бою з Дюбуа в Польщі

Олександр Красюк вважає, що цей варіант реальний

| Оновлено 27 квітня 2023, 12:20
949
0
Промоутер Усика розповів про можливість проведення бою з Дюбуа в Польщі
NICK POTTS, PA Wire, PAP/PA/PAP (zdjęcia). Олександр Усик і Олександр Красюк

Генеральний директор K2 Promotions Ukraine Олександр Красюк розповів польській пресі про можливість проведення бою між чемпіоном WBA, WBO та IBF Олександром Усиком (20-0, 13 КО) і претендентом від WBA Даніелем Дюбуа (19-1, 18 КО) у Польщі.

- Що скаже команда Даніела Дюбуа з приводу всього цього? Хіба його промоутер Френк Воррен не хоче, щоб провести вечір боксу у Великій Британії?
- Ми зробили їм пропозицію – і чи буде її прийнято, ми дізнаємося буквально сьогодні-завтра. Ми відкрито сказали, що йдеться про Польщу, ми розповіли їм про обставини. Я не сумніваюся, що Френк Воррен, його син Джордж і вся група Queensberry Promotions активно підтримують Україну. З перших днів війни вони були в тісному контакті з послом нашої країни у Великій Британії, виступали з різними ініціативами, організовували збір коштів.

Рішення ухвалюватимуться відповідно до комерційних міркувань. Якщо з якихось причин наша пропозиція не влаштує Дюбуа і він не захоче підписувати контракт, то можна буде перейти до процедури промоутерських торгів. І та організація, яка підготує вищу фінансову пропозицію, отримає право на організацію бою. На нашу користь працюватиме те, що Усику як чемпіону буде гарантовано 75 відсотків від запропонованої суми, а Дюбуа як претенденту – 25. З цього випливає, що на сьогоднішній день у нас немає права на організацію бою, але ми зробимо все можливе, щоб він відбувся.

- Яка дата найзручніша для Усика і його команди?
- Як я вже сказав, Ф'юрі має битися 22 липня. І обидва поєдинки – і його, і наш – у Великій Британії будуть показані за системою pay-per-view. Проведення поєдинків Усика і Ф'юрі в один вечір із комерційного погляду, очевидно, було б пострілом у ногу. Ми не можемо передбачити, який бій буде популярнішим, але ми точно знаємо, що фанатам доведеться обирати між одним поєдинком та іншим. Природно, це було б безглуздо. Навіть тижневої перерви між двома поєдинками недостатньо. Було б добре розділити їх хоча б на три тижні.

- Але ми говоримо тільки про більш пізній термін, ніж 22 липня, не більш ранній?
- Раніше ні, тому що, по-перше, на нас чекає багато роботи, а по-друге, ми знаємо, що Дюбуа отримав травму в одному з боїв перед поєдинком Ф'юрі з Дереком Чісорою в грудні 2022 року, і йому потрібен час, щоб відновитися і підготуватися як слід. Так що я б сказав, що дата липня/серпня цілком можлива.

Як я вже сказав, ми не зосереджені виключно на Варшаві. Звичайно, йдеться про столицю Польщі, але Кличко і Адамек билися в іншому місці (Вроцлав – прим.), і все склалося дуже добре. Той бій, який ми пам'ятаємо, дає нам підстави вважати, що і виступ Усика, чемпіона світу в надважкій вазі, викличе інтерес. Польща – країна боксу, де люди давно цікавляться цією дисципліною. У вас були видатні чемпіони з боксу, у вас є бойовий дух. А в таких країнах бокс завжди користується великою підтримкою.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Турнірна таблиця УПЛ після перемог Шахтаря та Динамо у перенесених матчах
Футбол | 02 травня 2024, 06:20 6
Турнірна таблиця УПЛ після перемог Шахтаря та Динамо у перенесених матчах

Між Шахтарем та Динамо зберігся інтервал у 4 очки за 4 тури до фінішу

Німеччина буде представлена 5 клубами у ЛЧ. Чи потрапить Шахтар в основу?
Футбол | 02 травня 2024, 06:40 59
Німеччина буде представлена 5 клубами у ЛЧ. Чи потрапить Шахтар в основу?

Вже відомі всі 5 клубів: Байєр, Баварія, Штутгарт, РБ Лейпциг, Боруссія Д

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.