Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 27 квітня 2023, 16:35
6172
1

ЧС з хокею U-18. Україна – Казахстан. З московитськими зубками

Анонс матчу четвертого туру юнацького чемпіонату світу

| Оновлено 27 квітня 2023, 16:35
6172
1
ЧС з хокею U-18. Україна – Казахстан. З московитськими зубками
ФХУ. Юнацька збірна України

Сьогодні, 27 квітня, о 13:30 за київським часом юнацька збірна України проведе в французькому Анже передостанній поєдинок чемпіонату світу в дивізіоні 1А. Суперник – збірна Казахстану. З трьох стартових матчів наша команда виграла два, обидва – в серії буллітів у французів і угорців. Ще один матч наші хокеїсти програли 1:5 Данії.

Перед заключними двома турами таблицю, маючи по шість очок, очолюють данці, казахстанці і японці. В України – чотири пункти і вона четверта. Нижче – Угорщина (3 очки) і Франція (1). Поточний стан справ напередодні двох заключних турів, враховуючи, що господарі гратимуть проти лідерів Данії і Казахстану, практично ґарантує Україні невиліт з другого за силами ешелону світового хокею. А ось боротися за перепустку в топ-дивізіон буде складно. Для цього українцям мало виграти (в основний час) два заключних матчі в казахстанців і японців. Треба ще й сподіватися, що один із заключних поєдинків проти французів чи угорців програють данці. Зрештою, для початку важливо брати те, що у власних силах.

Наш сьогоднішній суперник збірна Казахстану перед стартом чемпіонату світу вважалася головним фаворитом на перемогу поряд із данцями. Точніше, шанси азійців оцінювалися, можливо, навіть вище, ніж скандинавів. То й не дивно, адже більшість виконавців казахстанської збірної готуються в системі астанинського «Бариса», клубу, який виступає у московитській КХЛ.

Власне, більшість цих виконавців казахстанцями можна назвати лише умовно. То – росіяни з казахстанськими паспортами. Зі всіма похідними. «Ти знаєшь что-то по-казахскі?», - чую діалог двох таких поруч з ареною Icepark в Анже, де відбуваються матчі чемпіонату світу. Цікаво, що в таких балачках ці «казахі» вважали збірну України «ні на що не здатною». Але нехай.

Вчора, 26 квітня, цим майстрам показала на їх місце збірна Данії. Підопічні Флемінґа Ґрена вчинили команді Казахстану справжній розгром – 8:3. На тлі організованої колективної гри скандинавів команда Сєрґєя Стариґіна дивилася розрізнено і розбалансовано. То в жар, то в полум’я кидало й самого тренера. Впродовж гри він тричі панічно змінював голкіперів, хоча якихось відвертих і тим паче системних провалів саме в діях воротарів Нікітіна та Істоміна помітно не було. Зрештою, такі кроки – типова совєтчина. Дивуватися їм не варто.

Натомість у попередніх зустрічах в Анже, з командами, які за підбором виконаців і рівнем організації гри поступаються данцям, Казахстан виглядав дуже переконливо. Особливо у вмінні боротися, а головне вигравати боротьбу на чужому п’ятаку. Французів у товариському матчі, угорців і японців у рамках чемпіонату світу казахстанці перемогли з легкістю – 7:2, 3:0, 5:0. Правда, останній з цих матчів міг розвернутися по іншому, якби збірна Японії реалізувала один з численних моментів за рахунку 0:0 у першому періоді. Власне, тенденції, які були помітними в цій грі, сповна розкрилися в поєдинку з данцями.

Цікаво, що поряд із представниками «Бариса», оборонцем Ґлєбом Решетком і нападником Аділом Бейсембаєвим лідерами збірної Казахстану є двоє представників фінського «Ессяту» - форварди Давлат Нуркенов і Александр Кім.

«Хлопці, сьогодні не буду зупинятися на тому, що не вдалося. Скажу про те, що вдалося. Ми змогли вистояти, проявити характер і забрали гру, яка складалася не дуже гладко. Всіх вітаю з другою перемогою. Але заспокоюємося і готуємося до завтрашнього матчу. Ви пам’ятаєте, звідки більшість з тих, хто виступає за збірну Казахстану», - це слова наставника збірної України Олександра Бобкіна, сказані в роздягальні відразу після переможного матчу нашої команди проти угорців.

Казахстан дійсно є для нашої збірної особливим подразником не лише з огляду на бажання поборотися за найвищі місця, а й через російські корені більшості гравців цієї команди. Зарозуміла поведінка цих хокеїстів, їх висловлювання в кулуарах стають додатковою мотивацією. Хоча етнічні казахстанці поводяться зовсім по-іншому. «Слава Україні», - привітався з нами представник збірної Казахстану з класичною азійською зовнішністю в день приїзду їх команди в Анже. «Ми молимося за вас, українці», - сказав лікареві нашої команди Андрієві Купріяну його казахстанський колега.

Свого часу український хокей теж пережив російське нашестя. Яке припинилося лише після початку великої війни. Сподіваємося, казахстанцям не доведеться іти шляхом нашого очищення. Наш хокей уже рік обходиться без росіян. І демонструє свою живучість. Сьогоднішній матч має це ще раз довести.

Трансляція матчу юнацьких збірних України і Казахстану доступна за посиланням.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Score Pion
В мадярів 4 очки!)