Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 27 квітня 2023, 01:50
35152
2

ЧС з хокею U-18. Україна – Угорщина. Кара за зневагу

Анонс матчу третього туру в дивізіоні 1А

| Оновлено 27 квітня 2023, 01:50
35152
2
ЧС з хокею U-18. Україна – Угорщина. Кара за зневагу
IIHF. ЧС-2023 українці почали з перемоги над Францією

Сьогодні, у середу, 26 квітня, о 17:00 юнацька збірна України з хокею проведе у французькому Анже третій поєдинок на чемпіонат світу в дивізіоні 1А. Нашими суперниками будуть угорці. Обидві команди в стартових турах перемогли господарів (українці – 3:2 Б, угорці – 2:0), але поступилися прописним фаворитам (угорці – 0:3 Казахстану, українці – 1:5 Данії). В очному протистоянні суперники визначать, хто з ним продовжить боротьбу за місце в трійці чи навіть першість і вихід у топ-дивізіон, а хто змушений буде вдовольнитися відстоюванням права залишитися в дивізіоні 1А.

У день відпочинку між другим і третім турами тренерський штаб збірної України повністю довкомплектував заявку команди на чемпіонат світу. Оборонець Микола Косарєв і нападник Гаврило Сімчук, на яких наші наставники сильно розраховували як на лідерів команди на цьому чемпіонаті, таки не встигають відновитися від простудного захворювання. Замість них Олександр Бобкін з помічниками вирішили внести до заявки чемпіона України в складі «Сокола», оборонця Микиту Полоницького, який тим самим стане єдиним представником нашої національної першості на цьому чемпіонаті, а також нападника Данила Березу, який попередній сезон провів у «Дельта Айс Гокс» у канадській Pacific Junior Hockey League. Обидва хокеїсти пройшли з юнацькою збірною повноцінні збори. Полоницький у статусі резервіста залишався в лавах команди навіть після старту чемпіонату, тоді як Береза вже встиг після оголошення складу вирушити через Париж і Варшаву додому. Повторний виклик застав його у польській столиці.

Збірні України і Угорщини зустрічалися між собою на арені клубу «Уйпешт» у Будапешті на початку підготовки до чемпіонату світу, 10 квітня. Тоді наша команда впевнено перемогла – 4:0, шатаут записав до свого активу голкіпер Олександр Левшин. Хоча, правду кажучи, перевага українців тоді не була аж настільки великою. Угорці мали нагоди як мінімум для того, щоб не програти «всуху».

Зрештою, той матч – уже історія. І показовим його наш тренерський штаб не ввжає. На чемпіонаті світу в Анже керована Бенче Шваснеком команда виглядає вельми збалансованою й ідеально готовою фізично. А ще – агресивною, хоча ця риса угорцям притаманна в будь-якому стані. Дуже надійну гру демонструє голкіпер німецького «Кьольне Юнґхайє» Патрік Чала. З часу згадуваного товариського матчу минуло трохи більше двох тижнів, а угорців не впізнати. Найцікавіше, що склад у них залишився практично той же: додалося лише три нових виконавці і головно – нова пара оборонців Алекс Горват – Матяс Прокай. Ці двоє додали оборонній ланці суперників надійності.

Товариський матч 10 квітня завершився не дуже красиво. Після традиційних рукостискань усі угорські гравці демонстративно витирали руки об кригу. Цей відомий прояв зневаги до суперника не залишився без уваги наших хокеїстів. Українці запам’ятали таке ставлення і вийдуть сьогодні на лід «Icepark» в Анже мотивованими подвійно. А, може, й потрійно. Бо в ході підготовки до цього чемпіонату світу підготовку в Будапешті наша команда проходила двічі. Жодної моральної підтримки як представники країни, яка страждає від військової агресії російського окупанта, наша делегація не відчула ні в лютому, ні в квітні. Радше – показово прохолодне ставлення. Без ворожості, але дякуємо бодай на цьому.

Проте контраст із Францією просто разючий. «Ви з України? - запитує вчора сивочолий чоловік середніх років, який проїжджав на велосипеді поряд із «Icepark». – Моя вам підтримка. Тримайтеся. Ми всі молимося за вас».

Такі випадкові зустрічі й діалоги стали за понад тиждень, проведений в Анже, вже майже буденними. Тут ми вже чули і «Putin – huilo», і «Glory to Ukraine» від темношкірих місцевих мешканців, і просто сухі рукостискання від випадкових перехожих зі словами «Будьте сильні, українці» від випадкових перехожих.

Сьогодні маємо бути сильними на льодовій арені Анже. Початок зустрічі проти угорців – о 17:00 за київським часом. Трансляція доступна за посиланням.

Оцініть матеріал
(37)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Andrey_1992
Угорщина - це такі ж нацики як і кацапи загалом, хоча там і є добрі люди, але їх мало
Shakhtarforever
Молодці наші, наказали ублюдків