Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 24 квітня 2023, 18:58
18441
0

Що чекає на Джервонту після яскравої перемоги над Гарсією

Наступний соперник для Ломаченка або Хейні?

| Оновлено 24 квітня 2023, 18:58
18441
0
Що чекає на Джервонту після яскравої перемоги над Гарсією
Getty Images/Global Images Ukraine

Джервонта Девіс переміг Раяна Гарсію в ніч на 23 квітня у поєдинку за титул «регулярного» чемпіона світу за версією WBA. Вийшло яскраво та весело. Хлопці по-справжньому відпрацювали ті аванси, які видавали їхньому поєдинку.

Гарсія та Девіс видали чудовий поєдинок. Джервонта виявився більш точним та розумним

Поєдинок Джервонти Девіса та Раяна Гарсії – протистояння, якого всі довго чекали. І не тільки через те, що це хороший бокс та молоді потужні суперники. А ще й тому, що саме такі протистояння дають світу зрозуміти – робити великі бої можна. Це абсолютно реально, якщо цього хочуть всі сторони.

Бокс останніми роками виглядав, як страждаючий вид спорту. Йому постійно не вистачало сил на щось по-справжньому велике. Епізодичні моменти відбувались. Те ж підняття в наступну категорію від Олександра Усика. Подія, до якої серйозно не відносилися з часів Евандера Холіфілда, а пізніше і Девіда Хея. Але Хей підіймався з крузервейту у 2010 роках. З того часу минуло понад десять років, а всі інші спроби виглядали посередньо.

Загалом, більшість поєдинків організовувались не вчасно. І це ще, якщо організовувались. Багато протистоянь так і залишились в історії. Вони не були зроблені вчасно, потім боксер травмувався, набрав вагу або просто пішов з боксу і розмови про нього вщухали.

На щастя не всі такі нерішучі. Джервонта Девіс та Раян Гарсія зрозуміли попит фанатів і зробили все, щоб поєдинок відбувся. Вони навіть затвердити повторне зважування у день поєдинку, на якому вони не мали важити понад 66,2 кілограмів. І всі на це погодились. Хоча часто саме невеликі уточнення до контракту стають на заваді всьому.

На папері поєдинок був достатньо рівним, але більшість віддавала перевагу Джервонті Девісу. Американець старший, але у розумних межах – йому 28 років, а супернику 24. Досвіду у нього більше. Якщо в аматорах Раян перебоксував із багатьма сучасними професіоналами легкої і не тільки ваги, то в профі рекорд точно кращий у Девіса.

Getty Images/Global Images Ukraine. Джервонта Девис та Раян Гарсія (ліворуч)

Джервонта ще й чемпіон у трьох категоріях. І навіть на цей бій він виходив у статусі чемпіона світу – «регулярного» за версією WBA. Девіс бив менших суперників, таких, як він, і більших. Навіть значно більших і габаритніших за Раяна.

На боці Гарсії були його вмотивованість, габарити та сила удару. Загально по-боксерські здавалося, що Девіс кращий. У нього спритніші ноги, він більш точний та вміє більше у ринзі. Раян добре тисне, але, коли суперник розумно протидіє, то і пропускає. А пропускати від Джервонти – остання справа, яку можна рекомендувати.

Щоправда, удар Гарсії не сильно слабкіший. Особливо лівий боковий. Інші швидкі, але цей – особливий. Він вимкнув ним чи не половину суперників. А враховуючи відчутну різницю у габаритах і те, що Девіс не ідеальний у захисті, можна було сказати, що щось точно прилетить в голову чемпіона.

Букмекери ставили на Джервонту. Початкові ставки: 1.40 на Девіса проти 3.05 на Раяна Гарсію. Чемпіон - явний фаворит, і загалом це розумно. Проте те, що Гарсія так легко погодився на всі умови суперника, насторожувало. Значить, він точно був упевнений у своїх силах.

І так з перших секунд бою і здалося. Раян зайняв центр рингу і потрохи сунув суперника до канатів. Той задкував, змінював кути відходу, але майже не атакував. Щоправда, Гарсія теж був малоактивним.

На відміну від другого раунду, в якому молодий претендент неначе зірвався з ланцюга. Побіг вперед, почав комбінувати. На мить здалось, що такими темпами поєдинок може закінчитись швидко. Раян виглядав сильним на фоні маленького суперника, а Джервонта рятувався від нього навіть не в клінчі, а в обіймах. Тобто, буквально притискався до суперника з усіх сил і тримався.

Проте, свій шанс для контратаки Девіс все ж знайшов. В один момент пішов від атаки фірмовим лівим боковим від Гарсії та пробив своїм же лівим точно у підборіддя. Другий нокдаун в кар’єрі Раяна. Перший був у поєдинку проти Люка Кемпбелла.

Далі поєдинок пішов більш спокійно. Гарсія зрозумів, що з цим суперником жартувати не вийде і реально може прилетіти, тому, хоч і володів ініціативою, йшов вперед, думаючи про захист. Головною проблемою для Гарсії стало те, що він ніяк не міг дістати лівим боковим. Всі бокові, які влучали, Раян бив на ближній дистанції. Прямо у клінчі. А від інших Джервонта захищався доволі легко.

Загалом поєдинок був дуже рівним. Девіс діставав суперника, але не так, щоб руйнівними ударами. Здебільшого корпус та іноді випади на голову. Гарсія тиснув, іноді вибухав активністю, але ніяк не міг донести удари. Це вийшло зробити тільки у середині поєдинку. Тоді, коли виявилося, що правим боковим можна також діставати опонента. Він у Раяна не такий страшний, як лівий, але все ж.

Проте, надовго цього не вистачило. Вже у сьомому раунді поєдинок завершився. Гарсія знову пішов в атаку, не дістав лівим боковим та пропустив лівим по тулубу. Взяв коліно, корчився, намагався встати, але зрозумів, що не вийде. Перша поразка в кар’єрі і одразу нокаутом.

Getty Images/Global Images Ukraine. Джервонта Девис та Раян Гарсія

Що далі?

Гарсії ще можна боксувати в легкій вазі. Він не виключив реваншу проти Джервонти у більш важких категоріях, але навряд той ще набиратиме вагу. Та і Раян легко робить ліміт легкої, а варіантів тут вдосталь. Ті ж Джордж Камбосос, Густаво Лемос, Вільям Сапеда. Та навіть Шакур Стівенсон. Є з ким боксувати і робити гроші тут, не переходячи далі.

Для Джервонти головний шлях – до переможця пари Ломаченко – Хейні. Цього б хотіли фанати, протистояння з обома було б цікавим у спортивному плані, і це гарантовані продажі платних трансляцій та повна велика арена.

Але з перемовинами буде непросто. Тут і Боб Арум в обох, який не дуже любить команду Девіса. І канали зовсім різні – ESPN та Showtime. Буде непросто.

Є й інші варіанти. Умовний реванш проти Ісаака Круза. Малоймовірно, але як варіант. І бій проти Шакура, хоча там та ж команда, що у Ломаченка та Хейні. І той самий Теофімо Лопес. Але для цього треба буде знову затверджувати ліміт ваги і набирати трошки кілограмів.

Варіантів багато, але такому грошовому боксеру завжди важко їх отримати. У тому числі і через свої ж забаганки.

Оцініть матеріал
(64)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Промоутер Усика розповів про головну різницю між українцем і Ф'юрі
Бокс | 01 травня 2024, 21:15 1
Промоутер Усика розповів про головну різницю між українцем і Ф'юрі

Красюк вважає, що боксерів відрізняє дисциплінованість

ЧС з хокею. Календар збірної України (оновлюється)
Хокей | 02 травня 2024, 10:00 7
ЧС з хокею. Календар збірної України (оновлюється)

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.