Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 04 вересня 2023, 02:02
16018
1

Девіс та Гарсія йдуть All-in та влаштовують бій, якого чекали всі

Протистояння, якого ми всі потребували

| Оновлено 04 вересня 2023, 02:02
16018
1
Девіс та Гарсія йдуть All-in та влаштовують бій, якого чекали всі
Getty Images/Global Images Ukraine

Поєдинок 28-річного американця Джервонти Девіса (28-0, 26 КО) проти 24-річного американця Раяна Гарсії (23-0, 19 КО) – те, чого давно чекали фанати боксу. Щоправда, конкретно цього поєдинку довелось чекати не дуже довго. Хлопці домовились так, наче і проблем жодних не було. Так, неначе ось це взагалі законно – не мучити фанатів багаторічним спілкуванням, а просто взяти і поставити підписи.

По-справжньому потужне протистояння молоді, яка вже у повному порядку. Молодь показала старшому поколінню, як треба робити справи.

Джервонта та Раян самі захотіли битись і залагодили всі протиріччя. Тепер на нас очікує чудовий американський бокс

Поєдинків настільки великого масштабу з настільки нескладними перемовинами останнім часом не бувало. Та й не тільки останнім часом. Ми вже навчені за десять-п’ятнадцять років, що минули в боксі, що так просто нічого не буває. Обов’язково у перемовинах має статись щось неймовірне, дуже складне та, можливо, вирішальне, що або відтермінує поєдинок, або скасує його геть.
Скільки за цей час було протистоянь, які відбулись занадто пізно. Найбанальніший бій у цьому плані – протистояння Флойда Мейвезера та Менні Пак’яо. У них було скільки завгодно часу, щоб відбоксувати. Вони мали декілька періодів у своїх кар’єрах, щоб все ж зустрітись один з одним. І що? Зустрілись тоді, коли Флойд перейшов у економний режим, в якому робив для перемоги рівно стільки, скільки треба, а Пак’яо так взагалі програв серію поєдинків проти суперників, яких раніше розбирав би без проблем.

Не так давно всіх фанатів надихнула історія Усика та Ф’юрі. Тайсон начебто погодився на бій. Олександр погодився на дев’ять з десяти умов. Не пішов вже на найабсурдніші, які з’явились наприкінці. Але здавалось, що боксери дуже близькі до оголошення протистояння, на яке чекав бокс і фанати. Проте і тут не вийшло.

Фанати та експерти у Великій Британії та США заявили, що саме такі перемовини і такі дії боксерів руйнують спорт під назвою бокс. Тому що це треба давати фанатам. Інакше, навіщо це все взагалі? Якщо не влаштовувати головні шоу, для чого воно треба фанатам – тим, хто купує квитки та трансляції, взагалі?

Однак Джервонта Девіс та Раян Гарсія плювали на всі ці витребеньки. Американці, які ставлять на кін не тільки здоров’я, а й репутацію та авторитет, вирішили, що треба робити шоу. І зробили. Виявляється, так можна, не крутячи шиєю на триста шістдесят градусів у пошуках варіантів для виходу з поєдинку та пошуку більш грошових, але менш ризикованих варіантів.

Getty Images/Global Images Ukraine. Джервонта Девіс

Джервонта Девіс пішов від Флойда Мейвезера. На диво спокійно та чемно. Це рідкість для таких дуетів. Часто промоутер чіпляється за боксера і викручує з нього максимум. Вони навіть спілкуються, просто тепер Девіс більше відповідає за себе. Раян взагалі заявив, що не хоче більше битися з прохідними опонентами, набиваючи рекорд та гаманець. Його цікавлять виклики, великі суперники та великі гроші. Інакше, навіщо це все? На відміну від того ж Ф’юрі, у Раяна та Джервонти на це питання правильна відповідь.

Хлопці домовилися швидко. Порівняно з іншими парами, на які ми чекаємо і можемо не дочекатись, навіть занадто швидко. При цьому розв'язали питання, які зазвичай стають тим самим каменем, через який не можуть переступити команди.

Наприклад, у боксерів буде два зважування. Одне у п’ятницю – на ньому вони мають потрапити в рамки легкої вагової категорії (61,6 кілограмів), поясом регулярного чемпіона WBA якої володіє Девіс. Друге – у день поєдинку. Вранці вони мають важити не більше за 66,2 кілограмів.

Це була умова Джервонти і він її пояснив. Каже, що Раян сильно більший – вищий, має довші руки. Звісно, що потенціал до набору маси, яка не зашкодить, у нього вищий. Тому так, за словами Девіса, буде більш чесно. Тим більше, що зважуватиметься не тільки Раян, а обидва бійці. І не дивлячись на те, що промоутер Гарсії Оскар Де Ла Хойя ніяк не міг заспокоїтись і розповідав, що просто команда чемпіона боїться, його боксер погодився і сказав, що легко зробить ці цифри.

Виявляється, можна домовитись і зробити бій, не страждаючи. Можна, навіть, коли обидва ще не програвали, в обидвох динаміт у кулаках і вони ризикують ледь не усім. Отак треба робити.

Хто фаворит?

Букмекери однозначні. На перемогу Джервонти Девіса вони дають 1.40. На перемогу Раяна Гарсії – 3.05. Фактично, молодший претендент – явний аутсайдер. Але чи настільки явний?

З одного боку, більшість боксерів та експертів віддають перевагу саме Джервонті. Він більш досвідчений, він вибухає з будь-якої руки та під будь-яким кутом так, що лягає майже кожен. А Гарсія не виглядає, як Ісаак Круз – його, на відміну від мексиканця, можна упіймати.

З іншого, Раян реально здоровенний. Він аж на дванадцять сантиметрів вищий, має майже на десять сантиметрів довші руки, а б’є ними і швидко, і жорстко. Тут можна апелювати до рівня опозиції. Типу, нокаутовував Гарсія середняків. Але він нокаутовував і Люка Кемпбелла. Так, після важкої морально підготовки, але ж нокаут є. І гарний – по тулубу.

Якщо підходити зі спокійною головою, Джервонта, звісно, фаворит. У нього багато хороших міцних суперників. Там і Педраса, і Барріос, і Санта Круз, і Гамбоа, і той же Ісаак Круз. Він технічний, чудовий на ногах та міцно б’є. І не боїться здорованів. Джервонта так само прекрасно вкладав Барріоса і Санта Круза, як і менших суперників.

У Раяна немає чим відповісти на таку опозицію. Проти Кемпбелла хороший поєдинок. Хоч і з першим нокдауном у кар’єрі, але Гарсія контролював поєдинок і нокаутував досвідченого суперника. Але, окрім цього, був складний бій проти Тагое, за яким сумно було дивитись. Був нокаут Хав’єра Фортуни, але, якби американець не нокаутував і цього сильно меншого суперника, було б взагалі не діло. До речі, Фортуна майже дорівнює габаритами Джервонті.

Getty Images/Global Images Ukraine. Раян Гарсія

Це той самий поєдинок, де все може і, ймовірно, вирішить один удар. Скоріш за все, хлопці будуть обережними на початку, але, чим більше влучань буде долітати і чим далі йтиме поєдинок, тим більше розгорятимуться події у ринзі. Кожен швидкісний постріл назустріч може вимкнути візаві, а на кону нулі в графі поразок та величезні гроші.

Це той самий бокс, який ми любимо.

Поєдинок Джервонта Девіс – Раян Гарсія відбудеться в ніч проти неділі, 23 квітня, у Лас-Вегасі.

Оцініть матеріал
(37)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
onco-clown
Раян Гарсия - такое имя известное, а, как выходит из статьи, у него оппозиции серьезной совсем не было..