Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 27 квітня 2023, 06:22
2937
1

Прометей – Промітеас. Прогноз та анонс на матч Єврокубка

На підопічних Ронена Гінзбурга очікує боротьба за вихід до півфіналу турніру

| Оновлено 27 квітня 2023, 06:22
2937
1
Прометей – Промітеас. Прогноз та анонс на матч Єврокубка
БК Прометей

Зустріч «Прометей» – «Промітеас» відбудеться в середу, 19 квітня, в Ризі. Початок поєдинку о 19.00 за київським часом. У прямому ефірі матч покажуть телеканали «Xsport» та «Setanta Sports Ukraine+».

Здобувши непросту перемогу над німецьким «Гамбургом» у першому раунді плей-оф Кубка Європи 2022/2023, «титани» продовжили євросезон і пробилися до восьми найкращих команд другого за статусом єврокубка. Наступною зупинкою для «Прометея» стане чвертьфінал, в якому підопічні Ронена Гінзбурга зіграють практично з повним своїм тезкою – грецьким клубом «Промітеас».

Команда, що представляє місто Патри, була заснована в далекому 1986 році, але більшу частину своєї історії провела в нижчих грецьких дивізіонах. Тектонічні зрушення у розвитку клубу відбулися в сезоні 2016/2017, коли «Промітеас» дебютував в еліті місцевого баскетболу. І якщо у своєму першому році серед найкращих команд Греції баскетболісти з Патр фінішували на дев'ятому підсумковому місці, то в наступних розіграшах «Промітеас» незмінно входив до четвірки найкращих колективів своєї країни. А головний свій результат суперник нашого «Прометея» продемонстрував у сезоні 2018/2019, коли здобув перші у своїй історії срібні нагороди внутрішнього чемпіонату.

Останні п'ять сезонів грецька команда незмінно бере участь у єврокубках. Дебютний старт на міжнародній арені «Промітеас» проводив у Лізі чемпіонів ФІБА, після чого вже чотири роки поспіль є представником своєї країни у Кубку Європи. Найбільш успішним для грецького клубу був Кубок Європи 2019/2020. У тому розіграші він дійшов до чвертьфіналу, після чого змагання було скасовано через пандемію коронавірусу.

У нинішньому сезоні «Промітеас» впевнено пройшов затяжний регулярний чемпіонат (11 перемог та сім поразок) і посів підсумкове четверте місце в групі А. На стадії 1/8 фіналу греки на домашньому паркеті приймали «Бург» і не зазнали жодних проблем із представником французького чемпіонату , обігравши його з різницею у чотирнадцять очок.

Наведемо результати грецького клубу в Кубку Європи 2022/2023:

  • 12 жовтня. «Тренто» (Італія) – «Промітеас» (Греція) – 76:89
  • 19 жовтня. «Промітеас» (Греція) – «Гран Канарія» (Іспанія) – 93:82
  • 25 жовтня. «Будучность» (Чорногорія) – «Промітеас» (Греція) – 95:89
  • 1 листопада. «Промітеас» (Греція) – «Гамбург» (Німеччина) – 81:77
  • 23 листопада. «Шльонск» (Польща) – «Промітеас» (Греція) – 76:78
  • 29 листопада. «Промітеас» (Греція) – «Тюрк Телеком» (Туреччина) – 83:98
  • 6 грудня. «Промітеас» (Греція) – «Лондон Лайонс» (Великобританія) – 67:77
  • 14 грудня. «Париж» (Франція) – «Промітеас» (Греція) – 71:74
  • 20 грудня. «Промітеас» (Греція) – «Хапоель Тель-Авів» (Ізраїль) – 83:100
  • 11 січня. «Промітеас» (Греція) – «Тренто» (Італія) – 84:71
  • 18 січня. «Гран Канарія» (Іспанія) – «Промітеас» (Греція) – 91:72
  • 25 січня. «Промітеас» (Греція) – «Будучность» (Чорногорія) – 81:72
  • 31 січня. «Гамбург» (Німеччина) – «Промітеас» (Греція) – 103:105
  • 8 лютого. «Промітеас» (Греція) – «Шльонск» (Польща) – 90:66
  • 7 березня. «Тюрк Телеком» (Туреччина) – «Промітеас» (Греція) – 85:75
  • 15 березня. «Лондон Лайонс» (Великобританія) – «Промітеас» (Греція) – 89:93
  • 22 березня. «Промітеас» (Греція) – «Париж» (Франція) – 84:81
  • 28 березня. «Хапоель Тель-Авів» (Ізраїль) – «Промітеас» (Греція) – 108:69

1/8 фіналу

  • 12 квітня. «Промітеас» (Греція) – «Бург» (Франція) – 89:75

За поточними підсумками єврокубкового турніру в складі грецької команди однозначно варто виділити американського захисника Ентоні Кована (12,5 очок + 5,1 результативних передач за гру на міжнародній арені, середній рейтинг ефективності – 13,9) та литовського форварда Арнольдаса Кульбоку (15,2 набраних пунктів + 6 підбирань у середньому за гру, рейтинг ефективності – 17,4 бали). Ці баскетболісти на двох зібрали п'ять нагород MVP туру в поточному розіграші Кубка Європи. Литовець отримав визнання на першому та дванадцятому ігрових тижнях, а Ентоні Кован відзначився у шістнадцятому та сімнадцятому турах регулярного чемпіонату та став найкращим у матчах 1/8 фіналу.

Сьогоднішній поєдинок буде особливим для Олександра Липового. Саме у складі «Промітеаса» український баскетболіст відіграв майже три повні ігрові роки (2017-2020), перш ніж перейти до складу «Прометея». У свою чергу, в ростері грецької команди також є гравець із підвищеною мотивацією на цей матч. Дастін Хог розпочинав поточний сезон саме у складі слобожанського клубу, але ближче до його середини американець залишив колектив Ронена Гінзбурга та підписався у «Промітеасі». Тож сьогодні форвард точно спробує продемонструвати свій найкращий баскетбол.

Майбутній поєдинок бачиться дуже непростим для «титанів». Кадрові проблеми «Прометея» помітно оголилися ще у поєдинку з німецьким «Гамбургом» і мало не коштували нашому колективу путівки до чвертьфіналу. Сьогодні ж українська команда має зустрітися з куди більш серйозним суперником, ніж тиждень тому. Втім, «Прометей» все одно залишається фаворитом у букмекерів, хай і з невеличкою перевагою, а кадровий ресурс у руках Ронена Гінзбурга хоч і зменшився, але його все ще достатньо для перемог над приблизно рівним за силою суперником. Розраховуємо, що слобожанці покажуть сьогодні якісний баскетбол та завоюють собі місце у півфіналі Кубка Європи.

Прогноз Sport.ua: перемога «Прометея»

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Springfield
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил