Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 19 квітня 2023, 17:42
837
0

Ондржей БАЛВІН: «Перемога в Єврокубку – все для Прометея»

Центровий «Прометея» зробив публікацію на своєму блозі в EuroCup

| Оновлено 19 квітня 2023, 17:42
837
0
Ондржей БАЛВІН: «Перемога в Єврокубку – все для Прометея»
БК Прометей

Чеський баскетболіст українського клубу «Прометей» Ондржей Балвін опублікував пост на своєму блозі на EuroCup напередодні чвертьфінального матчу Єврокубку проти «Промітеасу»:

«Ми в чвертьфіналі! Я думаю, що ця перемога дала нам заряд енергії, який нам дійсно був потрібен, тому що у нас було багато травм, особливо в останні два тижні. Ми втратили п'ять гравців. Я ніколи, ніколи не бачив нічого подібного. Ми грали у фіналі Латвійсько-Естонської ліги в основному з шістьма, шістьма з половиною гравцями, тому що у нас було шість здорових гравців, а в Івана Ткаченка травма плеча, але йому все одно довелося грати. Тож ми знаємо, наскільки наша команда може боротися, і я думаю, що ми показали це також у 1/8 фіналу Єврокубка проти «Гамбурга», тому що, очевидно, на папері ми були фаворитами. Але зараз, у ситуації, в якій ми є, я думаю, що шанси були 50/50, і «Гамбург» боровся, вони грали дуже добре. Я вважаю, що це була ідеальна гра плей-оф, з великою інтенсивністю, багатьма змінами в рахунку та гарною драмою в кінці.

Наші вболівальники теж були чудові. На наші ігри приходить все більше латвійських уболівальників. На початку сезону ніхто не приходив на наші ігри, окрім кількох українських уболівальників і членів наших родин, але протягом сезону клуб почав привозити людей і організовувати концерти в перерві та таке інше, те, що могло зацікавити людей і залучати більше вболівальників. І їх стало приходити все більше. Ми також отримуємо велику підтримку від українських уболівальників на виїзді.

Я читав, що під час війни [прим. ред.: у сезоні 1991-92] «Партизан» був змушений грати за межами своєї країни і грав у Фуенлабраді. Я хочу дуже похвалити президента нашого клубу, тому що він гарантує, що ми отримаємо все, що нам потрібно, всю підтримку. Він підготував автобуси, щоб люди приїжджали на наші ігри, і не тільки в Ригу. Наприклад, у Венеції нас дуже підтримували наші вболівальники, а потім вони приїхали до Риги дивитися Єврокубок і ігри ЛЕБЛ. Наш президент намагається залучити людей на наші матчі, і я думаю, що це просто дивовижно. Це показує, наскільки він цінує команду, і ми теж цінуємо його.

Думаю, якщо ви стежите за Єврокубком, то помітили мого одноклубника Ді Джея Стефенса і його численні вражаючі данки. Я не думаю, що грав з більш атлетичним гравцем у своїй кар'єрі. Я грав із справді хорошими спортсменами, такими як мої чеські земляки Ян Весели та Томаш Саторанскі. Вони чудові спортсмени, але, чесно кажучи, я ніколи не бачив, щоб хтось так данкував, з такою енергією! Це енергія, яку він дає нам, я не думаю, що я коли-небудь бачив, щоб гравець так данкував за межами НБА. На тренуваннях він не так часто ставить згори. Звичайно, час від часу буває. Я завжди насолоджуюся цим. Мені здається, я бачив відео Єврокубку, на якому були всі його данки, і я сказав йому припинити робити лише ці звичайні данки, що він повинен робити млин або щось подібне.

І справді є така історія. Я не пам’ятаю, яка це була гра, але ми грали вдома, і він був неймовірний. Він зробив цей неймовірний волейбольний блок під час триочкового кидка. Він пішов у інший бік, і я подумав: «Можливо, він зараз збирається робити млин чи щось таке!» А він спробував це зробити і промахнувся! Після гри ми сиділи в роздягальні і почали над ним кепкувати. І він сказав: «Це залежить від тебе, тому що ти був у мене в голові, я знав, що піду і зроблю млин, а Ондра буде весь роздутий, але я схибив! Як, у біса, я схибив!?!"

У чвертьфіналі ми зіграємо з «Промітеасом». Я дуже добре знаю деяких їхніх гравців. Я грав з Арнольдасом Кульбокасом два роки в Більбао, а потім Дастін Хог почав з нами сезон і зараз виступає за «Промітеас». Так що буде цікаво. Вони зробили деякі зміни протягом сезону. Крім того, Кульбокас дуже змінився після того, як покинув Більбао. Він пішов у G-Лігу і зараз більш досвідчений, трохи інший гравець, ніж коли я грав з ним. У мене ще не було нагоди з ним поговорити, але я це зроблю.

Звичайно, я дивився їхню гру проти «Бурга», знаючи, що переможець зіграє проти нас. Я перемикався між «Промітеасом» і «Ховентутом» проти «Лондон Лайонс». А потім почав дивитися «Гран-Канарію» проти «Бурсаспора», я намагався подивитися всі ігри.

Настав час зосередитися на «Промітеасі» і спробувати пробитися до півфіналу. Перемога в Єврокубку означає все, особливо для цього клубу, і не тільки в спортивному сенсі. Я кажу все, тому що ситуація непроста для всіх, і для клубу, і для гравців, і для всієї України. Звичайно, якщо ми можемо якось порадувати українців, це просто чудово. Я думаю, що якби ми виграли Єврокубок, це було б чимось величезним, але це дуже далекий шанс. Попереду у нас довгий шлях, і я навіть не хочу думати про те що буде далі, просто хочу грати гру за грою, а чи зможемо ми дійти до фіналу, побачимо.

В середу, 19 квітня, відбудеться поєдинок 1/4 фіналу баскетбольного Єврокубка, в якому гратимуть український «Прометей» та грецький «Промітеас». Гра пройде у Ризі (Латвія) на «Арені Рига», початок – о 19:00 за Києвом.

Sport.ua проведе текстову та відеотрансляцію зустрічі «Прометей» – «Промітеас».

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Екс-арбітр ФІФА прокоментував епізод із незарахованим голом Баварії
Футбол | 09 травня 2024, 23:47 0
Екс-арбітр ФІФА прокоментував епізод із незарахованим голом Баварії

Олег Орєхов спеціально для Sport.ua – про резонансний епізод півфіналу ЛЧ

Кейн та банда. Топ-10 бомбардирів в історії, у яких 0 титулів за кар'єру
Футбол | 10 травня 2024, 07:23 0
Кейн та банда. Топ-10 бомбардирів в історії, у яких 0 титулів за кар'єру

У Гаррі 249 голів у топ-5 чемпіонатах Європи, але жодного командного трофею...

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.