Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 17 травня 2023, 03:45
1747
0

Начальник ГУР: «Наступ росії провалився, вони переходять в оборону»

Буданов розповів, де ворог продовжує наступати

| Оновлено 17 травня 2023, 03:45
1747
0
Начальник ГУР: «Наступ росії провалився, вони переходять в оборону»
facebook.com/GeneralStaff.ua

Керівник Головного розвідувального управління України Кирило Буданов розповів про те, що росія не зуміла виконати своє завдання та повністю захопити Донецьку та Луганську області до кінця березня. Тепер ворог переходить до оборони.

— 31 березня 2023 року провалилася чергова спроба російського наступу, так званого зимово-весняного. Вони мали вийти на адмінкордони Донецької і Луганської області. Знову ж таки, це навіть не п’ята вже спроба, яка провалилася. Наступального потенціалу для проведення стратегічної наступальної операції в Росії станом на зараз нема. І найближчим часом не буде.

Це перше, що потрібно сказати.

Росія перейшла до стратегічної оборонної операції. Їхнє завдання — це утримати захоплені території, зірвавши нашу наступальну операцію щодо їх звільнення.

Виключенням є два райони. Перший — спроба захопити Бахмут. Треба теж відверто сказати, що Бахмут вони ось майже захоплюють, згідно їх же особистих заяв, з червня 2022 року. Скоро буде календарний рік. Там ситуація складна, але все ж таки Бахмут як стояв, так і стоїть. Друге — це спроба зробити напівохоплення Авдіївки з північного боку, там поряд знаходиться основний фронт Мар'їнки, в принципі спроба активних дій там. Ось і все. Вся інша лінія стоїть в обороні.

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.