Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
|
1002
2

Емільєн ЖАКЛЕН: «Я трохи здався»

Французький біатлоніст – про дострокове завершення минулого сезону

Емільєн ЖАКЛЕН: «Я трохи здався»
Getty Images/Global Images Ukraine. Емільєн Жаклен

27-річний біатлоніст збірної Франції Емільєн Жаклен розповів, чому наприкінці лютого вирішив достроково завершити сезон 2022/23.

«Більше не міг займатися своїм видом спорту. Треба було зупинитися. Якби не ця перерва - думаю, через рік я б попрощався з біатлоном, бо не зміг би більше витиснути з себе. Це як вініл: я закінчив зі стороною А, роблю перерву, перш ніж перевернути платівку та відтворити сторону Б. Мені треба було прийняти це.

Перед кількома останніми гонками я був надзвичайно сконцентрованим. Але, як тільки гонка почалася, відчув, що мій мозок вимкнув світло. Мені просто бракувало ментальної енергії. Більше не міг мати інтенсивність, яку вимагає високий рівень, особливо у стрільбі. Я трохи здався.

Це не визнання невдачі, а ідея полягала в тому, щоб сказати собі - я більше не можу боротися за титул чемпіона світу. Міг би продовжити та завершити сезон п’ятнадцятим, чому ні? Але сприймаю свій спорт, перш за все, як засіб самовираження, а не як просто виступ. Я такий, як є, повинен прийняти себе у свої 27 років. Бо в останні роки, ще й на догоду оточенню, перестав бути собою, контролював себе і тому втратив себе. Повинен робити те, що хочу робити та що очікую від себе. Мета - мати свої переконання і жити своєю кар’єрою», - сказав Жаклен.

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
mostepicfail
може якби поменше за рос спортсменів переживав то трохи більше б сил боротись залишилось
Анна Савоськіна
Поїдь відновися на московію там тебе вмотивують друзі біатлонні ...