Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 16 квітня 2023, 17:12
31919
8

Чжилей зламав Джойса. Тепер він претендує на Усика

Але Олександр – не єдиний варіант для китайця

| Оновлено 16 квітня 2023, 17:12
31919
8
Чжилей зламав Джойса. Тепер він претендує на Усика
Getty Images/Global Images Ukraine

Вперше у професійній кар’єрі британець Джозеф Джойс (15-1, 14 КО) програв. І одразу достроково. Його побив китаєць, якого в 39 років вже можна було б зараховувати до ветеранів, але не після такого поєдинку – Чжан Чжилей (25-1-1, 20 КО). Виявилось, що не тільки Джойс буває великим та сильним боксером. Є й суперники, які готові протиставити йому ж ці характеристики.

Джойс був фаворитом. Але не виграв взагалі нічого

Так склалось, що Джозеф Джойс – один з найкращих суперважковаговиків світу на цей момент. Принаймні, один з найвідоміших. У Великій Британії його страшенно люблять, ходять на його поєдинки та мріють про його мегафайт.
А все тому, що він дає шоу. Взагалі не буває сумних поєдинків Джо Джойса. Цей чоловік буквально створений для того, щоб дивитись за ним було і цікаво, і весело. Два метри зростом, важкі удари, постійний натиск, важкі влучання та розбиті суперники. А потім ще й сальто в кінці поєдинку. Прекрасно.

Не вистачає у цьому списку, що приведений вище, хіба що невеликих деталей. Наприклад, швидкості ударів. Або трохи більше техніки та розуму під час атак. У силі та натиску британець і справді один із найкращих у світі, але що робити, якщо у відповідь б’ють?

Начебто, у минулому поєдинку Джозеф відповів. Він зустрівся з колишнім чемпіоном світу з Нової Зеландії Джозефом Паркером і розбив того без шансів. Паркер і технічно, і загалом міг би виглядати краще, але не вийшло. Тому що Джойс просто розчавив його та ще й нокаутував майже в кінці зустрічі.

І так-то воно так – Паркер і технічний, і розумний, і досвідчений (мав купу крутих боїв та титул чемпіона). Тільки от він невеликий. Порівняно з іншими супертяжами. Зрозуміло, що він був більшим за Дерека Чісору у їхньому протистоянні, але ж і Дерек – не найбільша людина в категорії. А от Чжан Чжилей – здоровань.

При цьому, не найуспішніший. Чжан, звичайно, розумний боксер. У нього є цікава думка у ринзі, він цікаво заходить на атакувальні дії. Але з витривалістю у 39 років уже справи не найкращі. А тут суперник – якась просто кардіомашина. Весь час працює, весь час атакує, та ще й тримає удар.

Саме британець вважався фаворитом протистояння. На його перемогу давали в середньому коефіцієнт 1.1. Китаєць старший, китаєць не має стільки сил битись завзято. Та й проти Хрговича Чжилей виглядав не найкращим чином. Швидко заморився, ніяк не міг перебити такого ж важкого Філіпа.

Getty Images/Global Images Ukraine

Але цього разу все змінилось. Схоже, Чжилей все ж готувався, і на повну. З перших секунд він почав крутитись довкола суперника. І поки Джойс з коротшими руками ніяк не міг вийти на дистанцію, Чжан бив. Нічого незвичайного, просто лівий прямий – найкраща зброя проти правші. Іноді ще правий боковий. Короткий та не дуже помітний.

Вже у першому раунді Джойсу прилетіло ледь не звідусіль. Але з ним таке буває, хоча цього разу і було ясно, що якось занадто неприємно удари лягають у ціль. По реакції британця читалось, що пропускати це повторно йому не хочеться. Але доводилось.

У другому раунді так взагалі сталось те, чого не чекали – Джойс похитнувся. Вперше в кар’єрі йому прилітає назустріч так, що голова дає збій. Виходить, бути найкращим в плані тримання ударів все ще не може ніхто. Навіть величезний Джозеф Джойс.

Пішовши на перерву з розбитим носом, у третьому раунді Джойс спробував щось змінити. Почав ще більше йти вперед, більше атакувати. Виходило, якщо чесно, так собі. Атаки були, і навіть влучні. І навіть достатньо. Просто на Чжилея це ніяк не впливало.
Загалом Джойс – не нокаутер одного удару. Тобто, він не вкладає суперників спати одним ударом, хоча може здатися, що це так. Той же Паркер впав після лівого бокового. Але перед цим пропускав довго та нудно. У Джозефа майже не буває, що він б’є по свіжому супернику раз - і той падає одразу.

Чжилей доволі спокійно переносив удари суперника. Окрім цього, чистих майже не було, а, як тільки британець намагався набрати ще більше обертів, прилітало зліва. То в голову, то в тулуб. То з тулуба одразу на голову. Чжан бив вдвічі менше, але влучав втричі більше, тому що Джойс не встигав зреагувати на удари суперника. Варто відзначити, що на швидкі удари 39-річного суперника.

Від раунду до раунду праве око, що приймало ті самі ліві удари, запливало все більше. Аж поки у шостому раунді рефері двічі не відправив фаворита до лікаря. Спочатку на попередній огляд. А потім після декількох пропущених влучань – на повторний. Той зупинив поєдинок, бо не можна боксувати з одним оком. Це буквально небезпечно завжди, а коли людина пропускає стільки – тим більше.

Джозеф Джойс вперше програв у професіоналах – і одразу достроково.

Що тепер?

Джойс обіцяє повернутись. Після поєдинку сказав, що дещо засмучений, бо прийшов за перемогою, але обіцяв повернутись. Це чудово – за ним завжди весело дивитись.

Чжилей претендує на Усика, але Олександра це поки що геть не стосується. У нього Даніель Дюбуа у черзі, потім йде Філіп Хргович і аж потім Чжилей. Можна поки планувати інші поєдинки. Якими ж вони можуть бути?

Getty Images/Global Images Ukraine

Реванш проти Джойса? Цілком ймовірно. Промоутерам точно важливіший і більш цікавий Джо тут. І сам британець, можливо, розбереться, що робити з китайцем. Цікаві епізоди все ж були.

Поєдинок проти міцного іменитого суперника. Тут може бути хто завгодно. Ділліан Вайт, Дерек Чісора. Та хто завгодно. Дерек, до речі, після бою написав у соціальних мережах, що хотів би такого поєдинку. Не менш реальний варіант за попередній.

Поєдинок за титул проти Ф’юрі. До чого тут WBC, скажете ви? Ні до чого. Але Тайсон говорив про бій проти Джойса, а на його місце прийшов китайський віковий боєць. Чемпіон, в теорії, може і погодитись. Хоча там і без Чжана є цікаві варіанти.

Варіантів вдосталь, реальних – також. Головне, що у Чжилея немає можливості тягнути час. Йому 39, гордитись, як Джо, і говорити про майбутнє сенсу немає. Треба просто домовлятись з іменами або чемпіонами та намагатись витягати максимум для себе.

Бо, якщо не зараз, то вже ніколи.

Оцініть матеріал
(200)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Серж Р
Джойса опустили на грешную землю. А то он себя уже рядом с ЧМ стал ставить и подумал, что никакой сейчас Паркер - это вершина бытия
aleks19826
Бачу тут зробили джойса суперпеоспективного і молодого, а китайця 39-рісним дідом. Скажу так: джойсу у вересні буде 38 так що тут билися два ветерана і китайцю тіпа нема чого чекати, бо старий і треба битися, а пацанчику 37-річному можна відпочити. Брєд
onco-clown
Оба выглядели далеко не ровней Уайлдеру, Руису, Джошуа и т.д. Это как с Хелениусом вышло, вроде с Ковнацки бодались ничего, но Уайлдер в первом же раунде положил финна. Так и эти оба, Джошуа за один вечер бы их по очереди уложил. Хотя эти ощущения могут быть и ошибочными.
ВОССТАВШИЙ ИЗ БАНА
Ну лан, извините... Сегодня праздник, не буду больше. Но это блин интересно что админы даже в выходной день реагируют моментально! Как так? Или тут какая-то система стоит, которая реагирует на запрещенные слова, типо (бан-лист)? Хотя я вроде как ничего запрещенного (в плане матов) не писал!
Konstantin Krichun
2 мешка с говном. куда им до топов?