Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 14 квітня 2023, 20:49
2392
6

Створено федерацію боксу World Boxing, альтернативну проросійській IBA

Поки що шість країн представлені у виконавчій раді федерації

| Оновлено 14 квітня 2023, 20:49
2392
6
Створено федерацію боксу World Boxing, альтернативну проросійській IBA
Twitter. Борис ван дер Ворст

Створено нову міжнародну федерацію боксу World Boxing. Її мета – забезпечення присутності боксу в програмі Олімпійських ігор, оскільки продовжується ворожнеча між Міжнародним олімпійським комітетом (МОК) та Міжнародною боксерською асоціацією (IBA).

Нову федерацію очолила тимчасова виконавча рада, що складається з представників національних федерацій Німеччини, Великобританії, Нідерландів, Філіппін, Швеції та США.

World Boxing заявила, що ставить у пріоритет п'ять ключових стовпів свого створення, включаючи збереження «боксу в центрі олімпійського руху», і ставить на перше місце інтереси спортсменів, забезпечуючи спортивний фейр-плей та чесні змагання. Вона також обіцяє «створити структуру змагань, розроблену в кращих інтересах боксерів» та працювати з «найсуворішими стандартами управління та прозорим фінансовим управлінням».

Незважаючи на те, що World Boxing наполягає на тому, що вона не бореться з IBA, федерація прямо конкурує з організацією, яка довгий час була головним керівним органом боксу. Федерація IBA, якою керує росіянин умар кремльов, залучена до давньої суперечки з МОК, який висловив серйозне занепокоєння з приводу управління IBA.

Основне занепокоєння МОК викликають фінанси IBA, оскільки більшість фінансування організації забезпечується російським державним енергетичним гігантом газпром. IBA дуже багата та щедра на призи, пропонуючи до 200 тисяч доларів за золоті медалі на своїх заходах, проте й нестабільна. World Boxing запускається із більш скромним бюджетом у 900 тисяч євро, який надано низкою зацікавлених сторін.

Виконувач обов'язків генерального секретаря World Boxing Саймон Тулсон розповів: «Ми маємо різні джерела фінансування. Є пожертвування, членські внески, спонсорство, доходи та деякі інші джерела фінансування з різних джерел. Бюджет, який ми розрахували цього року, становить 900 тисяч євро. Це включає заробітну плату, операції, а також публікації та різні інші аспекти».

Фінансові питання мають бути ратифіковані на першому Конгресі організації World Boxing у листопаді 2023 року.

Президент Федерації боксу Нідерландів Борис ван дер Ворст є одним із членів тимчасової виконавчої ради World Boxing.

Альянс був створений для того, щоб забезпечити присутність боксу на Олімпійських іграх, що стало сумнівним починаючи з ОІ-2028 у Лос-Анджелесі і навіть не гарантовано на Олімпійських іграх 2024 у Парижі через розбіжності між МОК та IBA.

В організації поки що не представлені Австралія, Франція, Канада та Ірландія. Проте ван дер Ворст не переймається: «Грунтуючись на обговореннях, які ми провели з кількома національними федераціями по всьому світу, можу сказати, що багато національних федерацій приєднаються до нас для нашої спільної справи – збереження боксу на Олімпійських іграх».

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
GloryUkraine
А чого чекає Україна? Чому вона ще не в цій федерації?
Andr88
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
OKs100
Отлично. Ещё бы в футболе создать Суперлигу в каждой из стран.
Jaime_Lannister
WBC, WBA, WBO, IBF/IBO... Що за ІВА, хто про неї знає і кому вона потрібна?