Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 04 вересня 2023, 02:03
7184
14

Джойс та Чжилей боксуватимуть за шанс вийти на Усика. У китайця мало шансів

Важко уявити, що Чжан може протиставити британцю

| Оновлено 04 вересня 2023, 02:03
7184
14
Джойс та Чжилей боксуватимуть за шанс вийти на Усика. У китайця мало шансів
Постер бою

15 квітня у Великій Британії відбудеться поєдинок за звання «тимчасового» чемпіона світу за версією WBO у надважкій вазі між британцем Джозефом Джойсом (15-0, 14 КО) та Чжаном Чжилеєм (24-1-1, 19 КО). Колишні учасники Олімпіади (різних років) поборються за статус головного претендента на поєдинок проти Олександра Усика.

Переможець може стати суперником українського боксера після його наступного бою. Якщо той переможе

Джо Джойс ламає всіх по черзі. Чжилей же виходить на цей поєдинок після поразки.

Так, як би це не було дивно, але боксер, що програв минулий поєдинок, виходить на бій за статус претендента і навіть більше – «тимчасового» чемпіона. Тобто людини, яка може отримати пояс і без бою, якщо чемпіон залишить титул вакантним. Але про все по порядку.

Кар’єра Джозефа Джойса, якщо не вражає, то змушує радіти. Хороші суперники, упевнені перемоги та багато шоу – все це про британця. Стіверн, Устінов, Дженнінгс, Валліш, Дюбуа, Хаммер, Паркер. Всюди відомі імена та веселі перемоги.

Останній бій, проти Паркера, взагалі по праву серед найкращих за минулий, 2022-й, рік. Джойс вийшов нарешті на бійця, якого не можна назвати гейткіпером чи кимось таким. Паркер – молодий колишній чемпіон світу, який спробував створити проблеми, але не вийшло. Просто тому, що не вистачило фізичної сили. Джозеф ніколи не був слабким маленьким хлопчиком, але зупинити цю машину не вийшло. Навіть сильні влучання назустріч відлітали від Джойса, який продовжував перти вперед.

У підсумку британець переміг суперника нокаутом в одинадцятому раунді, заваливши того у кут. Яскраво та гарно, що тут сказати.

З іншого боку Чжан Чжилей. Величезний китаєць, який теж брав участь на Олімпіаді. Тільки Джойс – срібний призер Олімпіади 2016 року, а Чжан – срібний призер Олімпіади 2008 року. Джозеф у фіналі програв Тоні Йоці. А Чжилей – Роберто Каммареллі. Китаєць брав участь і в Олімпіаді 2012-го, але там програв чемпіону Ентоні Джошуа та вилетів з турніру.


Getty Images/Global Images Ukraine. Чжан Чжилей

Відверто, Чжилей відомий саме цими історіями. Він – габаритний китаєць, що не характерно. Він боксував із Джошуа та більшу частину кар’єри у профі розповідає про бажання реваншуватись. Але імен у рекорді не так багато. Точно менше, ніж у британця.

Андрій Руденко, Джеррі Форрест (з яким відбоксував унічию), Крейг Льюїс, Скотт Александер та Філіп Хргович – так собі рекорд, порівняно з суперником. А останньому ще й програв.

І, якщо зустріч Джойса та Паркера була повною веселих подій, то Хргович та Чжилей неначе страждали. Вони швидко заморились обидва і далі пішов тест на витримку. Філіп витримав більше. Він і влучав більше, і бив більше. Чжан хіба що не впав.

І тепер ця людина без проміжного поєдинку йде на бій за титул «тимчасового» чемпіона. Було б дивно, але для кар’єри Джойса це – норма. У 2020 році він нокаутував Даніеля Дюбуа. Бій вийшов конкурентний, але кількість та сила удару Джозефа вплинула сильніше, і у суперника почало запливати око. Як виявилось, у Дюбуа була зламана орбітальна кістка – нокаут на користь Джойса у десятому раунді.

У підсумку, Даніель і швидше став чемпіоном WBC, хоч і теж «тимчасовим», і швидше став претендентом на Усика. І от зараз саме Даніель претендує на бій з Олександром раніше, хоча він програвав Джозефу.

Але Джо не сильно на те зважає. Просто продовжує бити одного суперника за іншим. Колотить їх, забирає бажання боксувати далі та рухатись. Це він хоче подарувати і Чжилею. Враховуючи вік обох, цей бій – чи не останній шанс поборотись за титул серйозно. Джозефу 37 років, а Чжану взагалі 39. Немає коли програвати ще раз.

Хто фаворит?

Getty Images/Global Images Ukraine. Джо Джойс

Однозначно та безапеляційно – Джозеф Джойс. На британця можна поставити за 1.10. На його китайського суперника – за 7.0. І взагалі немає причин не вірити букмекерам.

Важко вигадати хоча б одну причину, яка б була абсолютно точною, щоб поставити на Чжилея.

Тобто, причини є. Але нокаут – це не точна причина. Це фарт та везіння у випадку, коли суперник тримає удари так, як Джозеф. Мається на увазі якась базова характеристика. Сила удару, що зупиняла б Джойса. Чи витривалість китайця. Чи, може, мобільність на ногах. Можливо, краща техніка за суперника. Що не назвеш – все не туди.

Чжилей відверто мучився у ринзі проти Хрговича. А хорват тоді був не найактивнішим у світі. Так само не влучав, так само втрачав сили. Ну, і падав навіть від ударів китайця. Чи є удар Чжана страшенно нокаутуючим? Він таким не здається, хоча у хевівейті ніколи не вгадаєш, хто і кого покладе на ринг.

Але, якщо базово розбиратись у характеристиках спортсменів, поєдинок не виглядає конкурентним. Особливо через раундів чотири чи п’ять. До того часу ось ця активність в атакувальних діях від Джойса починає працювати і тяжко стає всім. А Чжан не виглядає, як людина, яка готова до високого темпу.

Швидкості на ногах у нього немає. Може намагатись зустрічати, якщо влучатиме. Може спробувати похитнути суперника. Або ж затягати того у клінчах. Друге – хороша ідея, але чи вистачить сил там? Все ж, мало тягатись, треба і відповідати, і просто Джойс – сильний хлопець.

Але при цій всій біді для китайця, однозначно можна сказати, що сумно не буде. Двоє здоровенних мужиків йдуть один на одного та дуже важко б’ють. Весело будь-кому.

Окрім Чжилея. Бо, може, Джойс і не б’є так, що падають усі. Але накопичуються його удари чудово. Зазвичай людина, якщо не падає від влучання, то звалюється без сил. При цьому витривалості у британця відчутно більше, ніж у Хрговича.

От і отримуємо веселі стартові раунди та дострокову перемогу Джозефа Джойса. І погрози у бік Олександра Усика. Все, як замовляли фанати.

Оцініть матеріал
(35)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олександр Хижняк - надія українського боксу на Олімпіаді
Бокс | 01 травня 2024, 18:50 3
Олександр Хижняк - надія українського боксу на Олімпіаді

Які передчуття і мрії перед Олімпіадою

Автобус ПСЖ залишив стадіон у Дортмунді без Мбаппе. Стала відома причина
Футбол | 02 травня 2024, 06:35 6
Автобус ПСЖ залишив стадіон у Дортмунді без Мбаппе. Стала відома причина

1 травня «Боруссія Д» обіграла парижан 1:0 у першому матчі 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dikcher
Лєв кравців, як завжди, написав повну ахінею 
Roman serhi
Ха))) Мало шансов...
RUSLAN LUTSENKO
Хтось почитав експертну думку і поставив на китайця))))
Kain_X_Rain
Видел бой Китайца с Хрговичем,не думаю,что у него нет шансов против Джойса,несмотря на свои годы во второй половине боя он был лучше
Педя Яновский
Крєпкий цей Джойс, походу ізломіт китайца, хотя х.уй його зна.
Vytas Meskauskas
Джойс сильнее Фьри, не хотелось бы Усику с ним встретиться, Усик уже на спаде. Как по мне , Джойс и Усика вырубит а потом Фьри , но Фьри ни когда не захохет биться с Джойсом