Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
|
6493
15

Ахметов подав позов на повне відшкодування росією всіх збитків із 2014 року

Президент «Шахтаря» вже не вперше подає до суду проти рф

Ахметов подав позов на повне відшкодування росією всіх збитків із 2014 року
ФК «Шахтар» Донецьк. Рінат Ахметов

Президент «Шахтаря» Рінат Ахметов подав позов на повне відшкодування росією всіх збитків, завданих йому внаслідок втручання у діяльність чи експропріації активів та інвестицій терористичними угрупуваннями «днр» та «лнр» під керівництвом або контролем росії у 2014-2017 роках.

До таких активів входять десятки підприємств видобувного, металургійного, енергетичного секторів, нерухомість, в тому числі «Єнакіївський металургійний завод», «ДТЕК Ровенькиантрацит», «ДТЕК Свердловантрацит», навчально-тренувальна база «Кірша» та «Донбас Арена», в будівництво якої було інвестовано понад $400 млн.

«24 лютого 2022 року розпочалося широкомасштабне вторгнення російської армії в Україну. Але для мене, як і для багатьох українців, війна розпочалася 2014 року. Саме тоді росія вторглася на територію нашої країни, почала захоплювати найважливіші для нашої економіки підприємства та руйнувати нашу інфраструктуру. Моя позиція незмінна: ми добиватимемося справедливості всіма законними методами у всіх можливих інстанціях. росія має понести покарання за свої злочини проти України та українців, відлік яких ведеться з 2014 року.

Тому я подаю позов на повне відшкодування країною-агресором усіх заподіяних нам з 2014 року збитків на незаконно окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Справедливість має бути відновлена, і агресор має понести як фінансове, і кримінальне покарання. Відшкодовані кошти я вкладатиму у відновлення та будівництво нових підприємств, створення робочих місць та зростання економіки України.

Ми обов'язково відновимо нашу країну, у тому числі й наш, український Донбас, а «Донбас Арена» знову стане місцем щасливих зустрічей та яскравих емоцій», – заявив Ахметов.

У 2018 році вже був поданий позов до арбітражного суду в Гаазі щодо енергетичних активів ДТЕК у анексованому Криму, а у 2022 році – до ЄСПЛ з переліком активів, знищених чи захоплених після повномасштабного вторгнення росії.

Оцініть матеріал
(47)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Чому звинувачують Луніна? Як українець міг урятувати Карвахаля
Футбол | 08 жовтня 2024, 14:09 33
ВІДЕО. Чому звинувачують Луніна? Як українець міг урятувати Карвахаля

Іспанські ЗМІ чомусь впевнені, що Андрій міг запобігти пошкодженню Дані

Тепер Реброву можна лише поспівчувати
Футбол | 08 жовтня 2024, 13:22 100
Тепер Реброву можна лише поспівчувати

Валерій Василенко – про складну кадрову ситуацію у збірній напередодні матчів Ліги націй

Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
GloryUkraine
Ахметов-людина яка спричинила всю цю біду в Україні. Риги, Янукович це все його проекти. Пізно він зрозумів, що путлер його розвів як лоха. 
Віталій Ткачук
Рижий вбивця спочатку "цьомкався" з козломордими, бо хотів бути намісником сцаря-пуйла в Україні, потім, коли потрібно було захистити Донбас, він гудів в гудок (хоча лише його охорона на початку 2014-го могла відкиздити кацапських відморозків, які били донеччан бітами і качали тут свої права і вигнати їх за порєбік).
Октавий Фландрийский
Лукавит ахметка, особенно по-поводу Донбасс Арены. Какие его 400 лимонов вечно зеленых? Давно доказано, что все деньги на строительство стадиона были взяты из государственного  фонда, с которого должны были заплатить тем шахтерам, которые потерял работу из-за закрытия шахт, обучение новых профессий и т.д.... А кто-то знает о том, что в правительстве Украины рассматривается вопрос о компенсации ахметке потерь, которые понесли его энергетические фирмы, при ракетных обстрелах ? Государство должно все компенсировать! А ахметка еще с мая и повысит цены на электричество! А сколько ахметка купил для Украины самолетов, танков, БТРов, снарядов, амуниции, патронов, авоматов, гранатометов, ЗРК, ПТРК, морских катеров для ВСУ? Кто скажет? А я уверен на 99,9% что НИЧЕГО из того списка, ведь тогда не будет денег, чтобы выкупить построенную яхту за пол миллиарда долларов..... Не удивлюсь, если после войны он станет Героем Украины...
avk2307
Знаете , в 2012 году в г Киев на Андреевском спуске  и примыкающих улицах ,компания Эста Холдинг 100% принадлежащая Ахметову снесла несколько зданий под строительство торгового центра.Там оказалось ,что на Андреевском нельзя было сносить . Киевляне возмутились, компания приняла решение приостановить проект, извинились и руководство и Ринат Леонидович пообещали восстановить фасады зданий в том виде,который они имели до демонтажа.
Кому интересно зайдите в гугл мапс и найдите обещанные фасады здания  по ул. Андреевский спуск 10а. 
Тогда сразу станет ясно что между обещаниями и фактически сделанным есть большущая разница.
Gambie
Но при этом нужно сказать что Ахметов был главным спонсором рыгов и спонсировал президентскую компанию овоща .Вся эта ватная толпа полностью легла под путина и всю эту сволоту 
Александр Науменко
Цікаво, а який суд буде оцінювати збитки які наніс, державі Укрвїна, сам Ахметов.
ALKOSruLKA
так може ефективніше було б в гудок подути ?
⬆️
"Справедливость должна быть восстановлена, и агрессор должен понести как
финансовое, так и уголовное наказание. Возмещенные средства я буду
вкладывать в восстановление и строительство новых предприятий, создание
рабочих мест и рост экономики Украины", - заявил Ахметов.