Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 27 квітня 2023, 06:25
2637
2

Прометей – Гамбург. Прогноз та анонс на матч Єврокубка

Знекровлений слобожанський клуб розпочинає боротьбу в раундах на вибування

| Оновлено 27 квітня 2023, 06:25
2637
2
Прометей – Гамбург. Прогноз та анонс на матч Єврокубка
БК Прометей

Зустріч «Прометей» – «Гамбург» відбудеться у вівторок, 11 квітня, в Ризі. Початок поєдинку о 19.00 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал «Setanta Sports Ukraine+».

Після перемоги в ЛЕБЛ «титани» мали зовсім мало часу, щоб насолодитися своїм тріумфом. Вже через три дні слобожанцям доведеться взяти старт у плей-оф Кубка Європи. І якщо перед закінченням групового турніру підопічним Ронена Гінзбурга відводили роль одного з фаворитів змагань, то після того, як «Прометей» за два останні тижні через травми втратив одразу чотирьох важливих гравців, перспективи чинних чемпіонів України виглядають вже не так райдужно.

І тут «Прометею» приходить на допомогу блискучий виступ у регулярному чемпіонаті другого за статусом єврокубка. Завдяки першому місцю у своїй групі слобожанці отримали перевагу домашнього майданчика аж до фіналу, а у стартовому раунді плей-оф, на стадії 1/8 фіналу, суперником «титанів» стане німецький «Гамбург», який фінішував восьмим у групі В.

Баскетбольний клуб «Гамбург Тауерс» (саме так звучить повна назва команди) є досить молодим колективом. Його було засновано у 2013 році, а вже з сезону 2019/2020 він став учасником елітного німецького дивізіону. І якщо перший рік свого перебування серед найкращих «Гамбург» не зміг занести собі в актив (сімнадцяте підсумкове місце), то в наступні два сезони команда з сьомого місця виходила до плей-оф, де на стадії чвертьфіналу припиняла свій подальший турнірний шлях. У нинішньому чемпіонаті Бундесліги суперник «Прометея» на даний момент посідає 14 місце (загалом у турнірі беруть участь 18 команд) і лише спортивне диво може допомогти «Гамбургу» пробитися до плей-оф.

Два останні сезони команда бере участь у Кубку Європи. В минулому розіграші турніру німецький клуб посів сьоме місце у своїй групі, вигравши шість поєдинків із шістнадцяти, після чого програв у 1/8 фіналу іспанській «Валенсії». А цього сезону «Гамбург» з такою ж кількістю перемог, але у вісімнадцяти матчах, став восьмим і з останнього прохідного місця прошмигнув у постсезон.

Результати матчів «Гамбурга» на груповому етапі Кубка Європи виглядають наступним чином:

  • 12 жовтня. «Будучність» (Чорногорія) – «Гамбург» (Німеччина) – 66:73
  • 18 жовтня. «Гамбург» (Німеччина) – «Тюрк Телеком» (Туреччина) – 83:88
  • 25 жовтня. «Гамбург» (Німеччина) – «Шльонськ» (Польща) – 87:83
  • 1 листопада. «Промітеас» (Греція) – «Гамбург» (Німеччина) – 81:77
  • 22 листопада. «Гамбург» (Німеччина) – «Лондон Лайонс» (Великобританія) – 75:103
  • 30 листопада. «Париж» (Франція) – «Гамбург» (Німеччина) - 87:84
  • 7 грудня. «Гамбург» (Німеччина) – «Хапоель Тель-Авів» (Ізраїль) – 98:91
  • 13 грудня. «Тренто» (Італія) – «Гамбург» (Німеччина) – 85:80
  • 21 грудня. «Гамбург» (Німеччина) – «Гран-Канарія» (Іспанія) – 76:83
  • 11 січня. «Гамбург» (Німеччина) – «Будучність» (Чорногорія) – 59:87
  • 18 січня. «Тюрк Телеком» (Туреччина) – «Гамбург» (Німеччина) – 98:74
  • 25 січня. «Шльонськ» (Польща) – «Гамбург» (Німеччина) – 64:100
  • 31 січня. «Гамбург» (Німеччина) – «Промітеас» (Греція) – 103:105
  • 8 лютого. «Лондон Лайонс» (Великобританія) – «Гамбург» (Німеччина) – 83:66
  • 8 березня. «Гамбург» (Німеччина) – «Париж» (Франція) – 91:74
  • 14 березня. «Хапоель Тель-Авів» (Ізраїль) – «Гамбург» (Німеччина) – 91:85
  • 21 березня. «Гамбург» (Німеччина) – «Тренто» (Італія) – 89:87

За підсумками регулярного чемпіонату звернули на себе увагу такі баскетболісти «Гамбурга» як американський бігмен Йоелі Чайлдс (14,1 очок + 8,9 підбирань у середньому за гру Кубка Європи) та його земляк, який грає в задній лінії німецького колективу Кендейл Макколум (11,9 очок + 5,7 передач). Також до двору прийшовся швейцарський захисник Ентоні Полайт, який приєднався до команди в січні (15,6 очок + 5,6 підбирань за вісім проведених поєдинків).

Про кадрову ситуацію в «Прометеї» перед стартом плей-оф Кубка Європи, напевно, знає більшість любителів українського баскетболу. За два останні тижні слобожанський клуб втратив одразу чотирьох своїх баскетболістів (Калеба Агаду, Ді Джея Кеннеді, Дениса Лукашова та Ді Джея Стефенса). Втім, є надія, що пошкодження останнього виявиться не таким серйозним і «літаючий» американець зможе взяти участь у сьогоднішній грі.

Безперечно, зі своїм повним ростером «Прометей» був би явним фаворитом у протистоянні з «Гамбургом». Однак після низки травм серед підопічних Ронена Гінзбурга шанси команд здаються приблизно рівними. У плей-оф Кубка Європи часу на розгойдування немає. На всіх стадіях аж до фіналу включно все вирішуватиметься в одному-єдиному матчі. Так що сьогодні гравцям «Прометея», які залишилися в строю, необхідно буде зіграти за себе і за тих хлопців у лазареті, щоб продовжити сезон і пробитися до восьми найсильніших команд турніру.

Прогноз Sport.ua: перемога «Прометея»

Sport.ua проведе текстовую онлайн-трансляцію матчу Прометей - Гамбург.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Shakhtarforever
Будемо вболівати.
Mr Voevudskiy
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил