Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 10 квітня 2023, 10:03
3075
0

Генштаб: «Ворог тиснув на північний захід від Бахмута, ЗСУ відбили 30 атак»

Ранкове зведення генерального штабу ЗСУ

| Оновлено 10 квітня 2023, 10:03
3075
0
Генштаб: «Ворог тиснув на північний захід від Бахмута, ЗСУ відбили 30 атак»
Генштаб ЗСУ

Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє, що минулої доби українські воїни відбили 58 атак росіян на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Зокрема, на Бахмутському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії в районі східніше населеного пункту Богданівка та біля Хромового, продовжуються запеклі бої в самому Бахмуті. Підрозділи сил оборони відбили понад 30 ворожих атак на зазначеній ділянці фронту.

Росіяни у неділю тиснули на північному заході від Бахмута, ЗСУ відбили 30 атак - изображение 1

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках противник вів наступальні дії в районах Новокалинового, Бердичі, Авдіївки, Сєверного, Водяного та Мар’їнки, успіху не мав. Найзапекліші бої на зазначеній ділянці фронту тривають за Авдіївку та Мар’їнку, де було відбито понад 20 ворожих атак.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

Генштаб вказує, що ворог надалі зберігає військову присутність у прикордонних з Україною районах Курської та Бєлгородської областей. У прикордонних районах Курської області противник продовжує інженерне обладнання місцевості.

На Запорізькому та Херсонському напрямках росіяни продовжують нарощувати оборону.

Згідно інформації Генштабу, за неділю росіяни завдали 26 авіаційних та 4 ракетних удари. Ракети, випущені із ЗРК С-300, влучили в об’єкти цивільної інфраструктури Запоріжжя та Костянтинівки, що на Донеччині. Окрім того ворог здійснив 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та цивільній інфраструктурі населених пунктів. Внаслідок влучання постраждали об’єкти цивільної інфраструктури міст Куп’янськ на Харківщині та Дружківка на Донеччині. Є поранені серед цивільних громадян, пошкоджено житлові будівлі.

Авіація Сил оборони України в свою чергу завдала 6 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Також було збито 6 ворожих БпЛА: 3 – типу Ланцет, 2 – Зала та 1 – Суперкам. Підрозділи ракетних військ і артилерії ЗСУ протягом доби уразили 4 зенітно-ракетних комплекси, 11 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, склад боєприпасів та 5 станцій радіоелектронної боротьби ворога.

Оцініть матеріал
(36)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитись онлайн матч Євро-2024 Бельгія – Словаччина
Футбол | 17 червня 2024, 06:01 1
Де дивитись онлайн матч Євро-2024 Бельгія – Словаччина

17 червня о 19:00 у німецькому Франкфурті пройде матч 1-го туру Євро-2024 у групі Е

МВС Німеччини надасть особливий захист збірній України на Євро-2024
Футбол | 14 червня 2024, 03:40 1
МВС Німеччини надасть особливий захист збірній України на Євро-2024

Про це повідомила міністр внутрішніх справ Ненсі Фезер

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.