Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 04 вересня 2023, 02:20
2786
1

Адесанья вчетверте вийде проти Перейри. Раніше він тричі програв

Але більшість ставок все одно на Ісраеля

| Оновлено 04 вересня 2023, 02:20
2786
1
Адесанья вчетверте вийде проти Перейри. Раніше він тричі програв
Getty Images/Global Images Ukraine

В ніч проти неділі чемпіон UFC у середній вазі бразилець Алекс Перейра (7-1) вперше захищатиме титул. Його суперником стане нігерієць Ісраель Адесанья (23-2) – колишній чемпіон промоції у середній вазі та якраз попередній суперник Перейри. Цей бій стане другим для бійців в рамках промоції UFC та четвертою спільною зустріччю. Поки що Адесанья не вигравав жодного разу.

Адесанья щоразу близький до перемоги і постійно програє. Каже, що цей поєдинок – його останній шанс

Історія протистояння Ісраеля Адесаньї та Алекса Перейри майже нескінченна, бо продовжується фактично всю їхню кар’єру. Обидва починали з кікбоксингу. У першого виходило добре і там, і там. У другого зі змішаними єдиноборствами теж поки що все непогано, але об’єктивно оцінювати його, попри пояс UFC, все ще важко – бо Перейра досі не зустрічався з дійсно потужним борцем.

Вперше вони зустрілись у кікбоксингу. Тоді на турнірі в Китаї Ісраель перемагав. Домінації не було, але загалом Адесанья забрав і більшість епізодів, і фактично всі раунди. Проте судді вирішили, що протистояння конкурентне, а переможець – Алекс Перейра.

Згодом вони зустрілись вдруге. Якщо у першій зустрічі ще могли бути питання щодо того, що Перейра виглядав не так вже і погано, то у другому Ісраель легко перепрацював суперника. Точніше, перепрацьовував. Поки в один момент лівий боковий не знайшов голову Адесаньї. Лівий боковий – коронний прийом Алекса, тож супернику було важко. Він впав і не міг піднятись до кінця відрахунку рефері.

Кінець трилогії припав уже на UFC. Ісраель Адесанья на той момент – чемпіон, що ніколи не програвав у середній вазі. Більше того, його ніколи ніхто не нокаутовував. Навіть Ян Блахович, коли Адесанья піднявся до нього у вагу, тиснув, багато бив, але нокаутувати суперника не зміг. А Ян Блахович ще той велетень – важчий та ширший за нігерійця.

Алекс Перейра лякав Адесанью. Ісраель не показував цього, але загалом це був чи не перший суперник в UFC, з яким нігерійцю було відчутно некомфортно перед боєм. Але одна справа до клітки й інша – те, що відбувається у ній. А у ній від початку все було нормально для чемпіона.

Getty Images/Global Images Ukraine. Ісраель Адесанья

Ісраель контролював поєдинок. Працюючи другим номером, він гарно відпрацьовував від суперника у стійці. Погано вдавались лоукіки по передній нозі, але все інше – чудово. В одному з моментів просто перед гонгом навіть вдалось дістати суперника рукою в голову, і бразилець похитнувся. Але добивання зупинив гонг.

Адесанья забирав кожен раунд. Був кращим і у стійці, і в партері. Ісраель не ліз сильно у боротьбу, адже це не його найкраща сторона, але, коли була нагода, переводив та контролював суперника. А також атакував його звідти. Здавалось, що нарешті нігерієць доведе свій рівень – те, що він кращий за візаві, а ті поразки – хіба що помилки та неуважність.

Перед фінальним раундом Перейру накручували. І він, і його кут розуміли, що це останній шанс на перемогу для нього. Або вийти та нокаутувати опонента, або програти.

І Алекс нокаутував. Попер вперед без страху, затиснув суперника. Змусив його промахуватись та навіть падати після промахів. А потім нокаутував тим самим боковим. Після поєдинку Адесанья казав, що він не був у нокауті, а просто так йшов від ударів, але, дивлячись повтори, підтвердити це важко. З боку виглядало саме, як нокаут, тому рішення третього в октагоні не виглядає дивним.

Три поєдинки, три поразки, дві з них достроково. Виглядає, як крах. Але об’єктивно у кожній зустрічі Ісраель був кращим. Одну точно виграв. У двох інших вигравав, але дав нокаутеру скористатися своїм шансом.

Звісно, це не виправдовує його. Тому що він проспав цей удар. На нього не вплинула травма чи порушення правил. Обидва рази тільки Адесанья і більш ніхто був винний у поразці. Але катастрофою це не виглядає. Бо щоразу саме Ісраель перемагав до моменту оголошення рішення.

І колишній, і новий чемпіон одразу погодились на ще один поєдинок. І нігерієць розуміє, що це його останній шанс. Він так і сказав, говорячи про наступний бій: «Це мій останній шанс взяти реванш».

Хто фаворит?

Букмекери вкотре бачать фаворитом Ісраеля Адесанью. На нього можна поставити за 1.75. На його опонента – за 2.13. Приблизно такі ж цифри були і перед попереднім боєм.

Якщо дивитись на протистояння з боку компанії, яка пропонує парі гравцям – розумні котирування. Тому що Ісраель кожного разу перемагав суперника і логічно думати, що колись він доведе розпочате до кінця.

Якщо дивитись на бій зі спортивної точки зору, все знову порівну. Тому що Адесанья знову кращий у більшості компонентів, а у Перейри є контроль ситуації, страшенна впевненість і нокаутуючий удар. А ще психологічний аспект – Алекс завжди виходив переможцем з будь-якого поєдинку. Тільки цим фактом він може тримати суперника у напрузі до самого фінального гонгу, якщо такий буде.

Getty Images/Global Images Ukraine. Ісраель Адесанья та Алекс Перейра

Буквально неможливо сказати, хто переможе. Перейра великий та міцний. Адесанья розумний та технічний. Удар є в обох, але спрацьовував він тільки в Алекса. Бразилець точно хоче закрити протистояння проти головного суперника перемогою разом із питанням щодо того, що його суперник щоразу був кращим. А той, у свою чергу, хоче підтвердити те, що він був кращий, результатом.

Але сам бій прекрасний. Динамічний, цікавий та інтригуючий. Саме заради таких шоу люди вмикають UFC, не дивлячись на його певну повторюваність і зменшеність шарму попередніх поколінь.

Поєдинок Алекс Перейра – Ісраель Адесанья 2 відбудеться в рамках турніру UFC 287, що пройде в Маямі в ніч проти неділі, 9 квітня. В прямому ефірі поєдинок покаже телеканал Setanta Sports.

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Артур Навальный
4 это его любимая цифра