Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 02 квітня 2023, 00:37
699
0

Євген Аліпов оголосив склад жіночої збірної України на ЧС-2023

Наступного тижня українки стартують на світовому форумі у Румунії

| Оновлено 02 квітня 2023, 00:37
699
0
Євген Аліпов оголосив склад жіночої збірної України на ЧС-2023
ФХУ. Жіноча збірна України з хокею

З 3 квітня жіноча збірна України з хокею розпочинає свій виступ на довгоочікуваному турнірі – чемпіонаті світу у дивізіоні 3A. Змагання відбудуться у румунському Брашові. Суперницями українок на ЧС-2023 будуть збірні Литви, Румунії, Естонії, Гонконґу та Болгарії. Під керівництвом Євгена Аліпова, Олександра Нікулічева та тренера воротарів Олександра Федорова наша команда побореться за єдину путівку у наступний за силами ешелон світового хокею – дивізіон 2B.

«Дуже непросто буде грати з усіма командами, але особливо з Литвою та Румунією, які сильно додали за останні роки та мають більше досвіду виступів на ЧС. Також ми знаємо, що литовки посиляться новими гравцями в порівнянні з нашим лютневим очним матчем на турнірі Baltic Cup. Втім, ми добре підготувалися до турніру, виконали намічену програму та, сподіваюся, добре виступимо. У нас також є свої козирі! Ставимо перед собою найвищі завдання», - сказав Євген Аліпов офіційному сайту ФХУ.

За два дні до старту світового форуму тренерський штаб провів у Брашові двосторонній спаринг, після якого оголосив остаточний склад на турнір з 20-ти хокеїсток (2 воротаря та 18 польових гравчинь), залишивши поза заявкою на турнір воротаря Анну Харківську та нападницю Аліну Солдатову.

Склад жіночої збірної України

Воротарі: Юліана Вільгань («Айс Дрім Кошице», Словаччина), Вікторія Ткаченко («Мартін», Словаччина).

Оборонці: Софія Гутор, Домініка Лопатіна, Дарина Рожок (всі – «Михайловце», Словаччина), Олександра Машкіна («Амбрі-Піотта», Швейцарія), Ірина Ратушна (L&L, Латвія), Тетяна Кириченко, Марина Криворучко (обидві – без клубу).

Нападники: Елізабет Аліпова, Елен Аліпова, Поліна Телегіна, Дар’я Цимиренко (всі – «Амбрі-Піотта», Швейцарія), Юлія Добровольська, Ганна Лесь, Вікторія Ценова (усі – без клубу), Христина Загрекова («Хаммарбю», Швеція), Варвара Ізмайлова («Інгольдштад», Німеччина), Ангеліна Майфельд («ACS Fox Hockey», Румунія), Антоніна Роганова («Аоста Гладіаторс», Італія).

Календар матчів на чемпіонаті світу в дивізіоні 3A

3 квітня, понеділок. 20:00 Румунія – Україна
4 квітня, вівторок. 16:30 Україна – Гонконґ
6 квітня, четвер. 16:30 Україна – Естонія
7 квітня, п’ятниця. 13:00 Болгарія – Україна
9 квітня, неділя. 16:30 Україна – Литва

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.