Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 11 квітня 2023, 16:59
2316
0

ЧУ з хокею. Анонс вирішального бою за чемпіонство

«Кременчук» та «Сокіл» розіграють золоті медалі та путівку до єврокубка

| Оновлено 11 квітня 2023, 16:59
2316
0
ЧУ з хокею. Анонс вирішального бою за чемпіонство
ФХУ. 30-кілограмовий кубок чекає на свого володаря

Сьогодні, 31 березня о 18.00, на кременчуцькій арені «Айсберг» - розв'язка 31-го чемпіонату України. У п'ятому поєдинку фінальної серії плей-оф визначиться ім'я переможця турніру.

Плей-оф. Фінал

«Кременчук» - «Сокіл»
Серія:
2-2 (5:4 ОТ, 0:1, 2:4, 4:2)

Столичний «Сокіл» знаходився за 20 хвилин до свого 14-го титулу в історії, але за рахунку 2:1 у фіналі №4 на домашньому льоду не втримав перевагу і пропустив три шайби поспіль, які допомогли кременчужанам зрівняти рахунок у серії! Тепер все вирішиться у «золотому» матчі №5, який у разі нічийного результату в основний час гри триватиме до «упору», тобто до нескінченності, поки одна з команд не закине переможну шайбу.

Варто зазначити, що «Кременчук» у 2020 році вже опинявся під керівництвом Олександра Савицького у схожій ситуації, коли вирішальний матч плей-оф (№7) проти «Донбаса» проводив у себе на льоду і тоді скористався перевагою «Айсберга»: завоював перше та поки що єдине чемпіонство в овертаймі (3:2). Із нинішнього «ростера» «Кременчука» пам'ятає той тріумф не лише тренерський штаб, а й три гравці: воротар Микита Гордюшин, захисник Гліб Варава та молодший син головного тренера – нападник Тимофій Савицький. А ще два тріумфатори в історії «Кременчука» Олександр Горлушко та Всеволод Толстушко зараз захищають кольори саме «Сокола» та спробують засмутити колишню команду.

А от у «Сокола», незважаючи на «колекцію» з 13 титулів, досвіду фінальних ігор №7 немає за плечима. Якщо не брати до уваги окремо персоналії, «крайня» гра фіналу плей-оф траплялася для «біло-синіх» досить давно – у 2006 році. Та й те, вирішальна серія чемпіонату України тоді проводилася до трьох перемог і у заключній сутичці №3 кияни у складі… з нинішніми ветеранами «Кременчука» Денисом Ісаєнком та Артемом Гніденком (перший закинув переможну шайбу, а другий зробив пас) переконливо переграли земляків з Беркута» (5:1). Нинішньому бомбардиру плей-оф-2023 форварду «Кременчука» Віталію Ляльці (6 шайб, 4 передачі) тоді було лише 10 років. Багато води відтоді витекло…

Отже, перед «цвяховим» поєдинком 31 березня більше кадрових втрат має «Кременчук»: травмовані захисник Денис Матусевич та нападник Михайло Геворкян, дискваліфікований захисник Пилип Матвієнко. У «Сокола» втрата одна: за підсумками інциденту у третьому матчі фіналу на одну гру відсторонено форварда Максима Жеребка.

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

6:0, 6:0. Відома наступна суперниця Ястремської в Мадриді
Теніс | 25 квітня 2024, 19:15 9
6:0, 6:0. Відома наступна суперниця Ястремської в Мадриді

Коко Гофф несподівано легко знищила Аранчу Рус на ґрунті

Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф
Футбол | 26 квітня 2024, 11:35 2
Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф

Згадуємо несподіваних чемпіонів топ-5 у контексті їхнього наступного сезону

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.