Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 11 квітня 2023, 17:01
879
0

ЧУ з хокею. ДК ФХУ покарав двох гравців

Вирішальний матч за чемпіонський титул пропустять Максим Жеребко та Філіп Матвієнко

| Оновлено 11 квітня 2023, 17:01
879
0
ЧУ з хокею. ДК ФХУ покарав двох гравців
ФХУ. Той самий епізод із ударом ногою у виконанні Філіпа Матвієнка

Дисциплінарний комітет Федерації хокею України прийняв рішення щодо суперечливих епізодів третього матчу фінальної серії плей-оф чемпіонату України між «Соколом» і «Кременчуком», - повідомляє офіційний сайт ФХУ.

На основі звернень директорів клубів В’ячеслава Лецкана («Сокіл») і Тараса Захарченка («Кременчук») ДК ФХУ розглянув дві ігрових ситуації з матчу №3 фінальної серії, який відбувся 27 березня у Києві.

За підсумками розгляду епізоду, який трапився на 42:09, винесені рішення, які призвели до дискваліфікацій гравців обох команд. У наслідок застосованого проти нього силового прийому оборонцем «Кременчука» Філіпом Матвієнком нападник «Сокола» Максим Жеребко впав і, згідно з офіційним вердиктом, зробив спробу удару-відштовхування проти Матвієнка. Філіп у відповідь наніс удар ногою.

Проаналізувавши ситуацію, ДК ФХУ дійшов до висновку, що Максим Жеребко порушив правило 49 Офіційної книги правил із формулюванням «Удар ногою». На хокеїста Жеребка накладений матч-штраф і застосовано дисциплінарну санкцію, передбачену пунктом 19 додатку 1 дисциплінарного кодексу – обов’язкову дискваліфікацію на один матч без додаткової дискваліфікації.

Філіп Матвієнко за порушення того ж правила 49 отримав обов’язкову дискваліфікацію на один матч з додатковою дискваліфікацією на два матчі з правом внесення грошової компенсації.

Таким чином, хокеїсти Жеребко і Матвієнко ґарантовано пропустять вирішальний матч фінальної серії, який відбудеться завтра, 31 березня, починаючи з 18:00 на кременчуцькій арені «Айсберг».

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.