Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 30 березня 2023, 02:01
2778
11

ГУТЦАЙТ: «У російських пабликах вважають, що це ганебне рішення МОК»

Глава НОК України прокоментував рекомендацію МОК повернути рф в спорт

| Оновлено 30 березня 2023, 02:01
2778
11
ГУТЦАЙТ: «У російських пабликах вважають, що це ганебне рішення МОК»
ТСН. Вадим Гутцайт

Президент НОК України, міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт прокоментував рекомендацію МОК спортивним федераціям повернути у змагання російських та білоруських спортсменів.

«Ми стояли на тому, щоб їх не було. Цілий рік, під час війни, коли з грудня МОК та Томас Бах розпочали дискусію про повернення російських та білоруських спортсменів. Ми робили, закликали, я зустрічався, писали, ми маємо дипломатичну роботу, завдяки всім – і президенту, і міністру закордонних справ, і всім моїм колегам. Ви бачили, скільки спортсменів виступали проти. Федерації співпрацювали зі своїми федераціями. Тому що треба зрозуміти – нині на рівні міжнародних федерацій будуть приймати окремі рішення.

Вже є федерації, які допустили росіян та білорусів – фехтування, бокс. Там керівники федерацій – росіяни. І є федерація легкої атлетики, де є людина із Великобританії Себастьян Коу, яка вже ухвалила рішення не допускати російських та білоруських спортсменів. Є федерація хокею, федерація керлінгу.

Вчора виступав Бах, він сказав, що рішення буде від федерацій. Але рішення будуть за певними критеріями, за якими мають допускати чи не допускати тих чи інших спортсменів. Тому рішення для нас таке, як було – неприпустимо. Але це є. Нам треба працювати далі, рухатися, щоб усі наші федерації зверталися до своїх міжнародних федерацій, писали. І конкретні умови, де є військовослужбовці чи правоохоронці.

За цими критеріями вже треба працювати, вони є. Далі рухатимемося, щоб їх не допустили до Олімпійських ігор. Президент Бах чітко наголосив: якщо росіяни пройдуть кваліфікацію Олімпійських ігор – це ще не вирішальне значення, щоб їхати на Олімпіаду. Окреме рішення прийматимуть щодо Олімпійських ігор.

Тому нам надалі потрібно працювати за цими критеріями. Далі писати, звертатися до федерацій, до Баха, де ми знатимемо правду. Тому що ми вже бачили, що Поздняков (глава Олімпійського комітету росії) сказав, що це дуже ганебне рішення щодо росіян, що команди взагалі не допускають, військовослужбовців. Тобто у них уже в пабліках йдеться, що це ганебне рішення, вони теж звертатимуться.

Але ми бачимо, що вони незадоволені. Ми незадоволені тим, що їх допустили. А вони незадоволені – реально жорсткі критерії відбору росіян до змагань. Тому все не закінчено, нам треба рухатися та робити свою справу».

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Золото та бронза. Юні українські шпажистки вдвох зійшли на п'єдестал ЧС
Інші види | 17 квітня 2024, 01:59 0
Золото та бронза. Юні українські шпажистки вдвох зійшли на п'єдестал ЧС

Анна Максименко виграла фінал, а Емілі Конрад посіла 3-тє місце в Ер-Ріяді

Як це можливо? Воротар отримав дві жовті, але продовжив матч єврокубку
Футбол | 18 квітня 2024, 22:54 9
Як це можливо? Воротар отримав дві жовті, але продовжив матч єврокубку

Мартінес дістав арбітра своїми витівками, але виграв серію пенальті

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
sashav2007
Воно ще й читає, що свинорилі пишуть... Ти почитай, що про тебе свої пишуть. 
Remark
Ох и удило! Хочет выбелить это решение в глазах украинцев тем, что на болотах критикуют решение МОК. Просто вдвойне гнида!
Выталкиватель парашутистов
Фарисей... А кто уговаривает ведущих спортсменов, чтобы они выступали с заявлениями, что обязательно надо ехать на Олимпийские игры, какое-бы решение по РФ не было  принято.? Что, Магучих от себя эту песню запела? Она еще два года назад не знала что у нас с 2014 года война с расеей.  Повезло Гутцайте, что у нас нормальные пацаны на фронте, им некогда ему вправить мозги, ну ничего, подождем до нашей Победы и поогворим с ним и  такими ушлепками как он...
GloryUkraine
А він в адекваті? Схоже що ні.
Maks Krot
Довольны прихвостни х. Ла или не довольны по е....ть,нужно делать и добиваться так чтобы довольны были украинцы самое главное  и весь цивилизованный мир ,а что там пишут в пабликах приховостни х..Ла по х ....   если  они хотят где-то и выступать пусть выступают с северной Кореей драниками и эретрей у себя там в тундре вот это главное добиться ,а не то что они там пишут в своих пропог...новсих пабликах
osokor
Ця скотиняка губить український спорт! Раніше як міністр, а тепер ще й як президент НОК. Треба виганяти його негайно разом з його дружками-регіоналами...
AndiM
Тупа ,корумпована корабельна сосна.
Віталій Яценко
Я проти рішення Баха. Але там є 2 важливих пункта. Перший - публічно заявити про те, що спортсмен проти війни. Публічна заява - головний фактор. Без публічного визнання агресії спортсмен не буде допущенний до Олімпіади І другий - не буди силовиком, тобто не буди військовослужбовцем. Як всі розуміють, що 99 відсотків спортсменів - силовики. Виключенння - ті, хто ще не досяг призивного віку. Але всі повинні виступити проти війни.
Тому допускати на певні змагання із певних видів спорту будуть, нажаль. А от на Олімпіаду - ні.
luceorius
 Це не Gutzeit, це sehr Schlechtzeit.
Александр Пышненко
В паРашинских пабликах пишут все, что им надо. Там пригожинских немерено. На заборах тоже пишут "Ху..ло", а а забором лежат дрова. Удивляет даже не то, что там шарятся те, кто пишут эти заглавия на Спорт уа, делая вид, что верят в то, что в этом спрятан какой-то полезный смысл. Приггожинские тролли трудятся лишь для того, чтоб отобрать негативную энергетику от дивного решения Баха. Естественно, расчитывая, что их дерьмо будет размазываться и по украинским пабликам. Что и требовалось доказать.
Serhiy (Миколаїв)
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил