Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 06 квітня 2023, 20:00
632
0

Тренер жіночої збірної України: «Ставимо максимальні завдання»

Євген Аліпов назвав коло претендентів на перемогу у жіночому чемпіонаті світу

| Оновлено 06 квітня 2023, 20:00
632
0
Тренер жіночої збірної України: «Ставимо максимальні завдання»
ФХУ. Жіноча збірна України з хокею

Жіноча збірна України вирушає на свій головний турнір року – чемпіонат світу до Брашова. Перед від'їздом на ЧС-2023 (3-9 квітня), якому передуватимуть тижневі навчально-тренувальні збори в Румунії, головний тренер українок Євген Аліпов оголосив склад на тренінг-кемп і назвав коло претендентів на перемогу у третьому дивізіоні світового форуму.

«У рамках підготовки до чемпіонату світу у жіночої збірної України запланований тижневий збір у Брашові з 27 березня, – сказав офіційному сайту ФХУ Євген Аліпов. – У Румунії почнемо з дворазових тренувань на день, а ближче до початку турніру знизимо навантаження. На збори відправляються 22 хокеїстки, а в заявку на турнір потрапить 18 польових гравчинь та 2 воротаря.

На ЧС-2023 ставитимемо перед командою максимальні завдання – боротися за перше місце! Серед основних наших конкурентів за «золото» мені бачаться дві команди: збірна Литви, яка сильно додала останнім часом і залучила до складу низку гравців високого рівня, а також команда Румунії, у складі якої є хокеїстки, здатні самостійно вирішити результат матчу».

Нагадаємо, що суперниками збірної України на ЧС-2023 у дивізіоні 3А (Брашов, 3-9 квітня) будуть команди Литви, Румунії, Естонії, Гонконґу та Болгарії.

Склад жіночої збірної України

Воротарі: Юліана Вільгань («Айс Дрім Кошице», Словаччина), Вікторія Ткаченко («Мартін», Словаччина), Анна Харківська (L&L, Латвія).
Оборонці: Софія Гутор, Домініка Лопатіна, Дарина Рожок (всі – «Михайловце», Словаччина), Олександра Машкіна («Амбрі-Піотта», Швейцарія), Ірина Ратушна (L&L, Латвія), Тетяна Кириченко, Марина Криворучко (обидві – без клубу).
Нападники: Елізабет Аліпова, Елен Аліпова, Поліна Телегіна, Дар’я Цимиренко (всі – «Амбрі-Піотта», Швейцарія), Юлія Добровольська, Ганна Лесь, Вікторія Ценова (усі – без клубу), Христина Загрекова («Хаммарбю», Швеція), Варвара Ізмайлова («Інгольдштад», Німеччина), Ангеліна Майфельд («ACS Fox Hockey», Румунія), Антоніна Роганова («Аоста Гладіаторс», Італія), Аліна Солдатова («Шторм»).

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.