Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 04 вересня 2023, 02:20
5287
1

Плант проти Бенавідеса – ідеальний бій. Його не можна пропускати

У ринзі гарантовано буде гаряче

| Оновлено 04 вересня 2023, 02:20
5287
1
Плант проти Бенавідеса – ідеальний бій. Його не можна пропускати
Постер бою

В ніч з 25 на 26 березня у США проведуть поєдинок за тимчасовий титул чемпіона світу за версією WBC у другій середній вазі американці Калеб Плант (22-1, 13 КО) та Давид Бенавідес (26-0, 23 КО).

Одне з найкращих протистоянь березня за якістю боксу обох спортсменів, результатами, їхнім віком (а значить і вчасністю поєдинку) та співставністю стилів.

Плант провалив поєдинок проти Канело. Бенавідес впевнений, що Сауль його боїться

До 2021 року Калеб Плант був чемпіоном світу за версією IBF та просто хорошим, достатньо яскравим боксером. Наприкінці того року він отримав шанс. Зустріч із Саулем Альваресом - сама по собі шанс. Засвітитись ще сильніше, а у разі перемоги розірвати заголовки. А ще – шанс стати абсолютним чемпіоном світу. Але Калеб бій провалив.

Не можна сказати, що за рівнем боксу Калеб виглядав аж занадто погано. Цілком пристойний поєдинок. Добре почав, намагався брати технікою більш активного суперника. І перед боєм теж провокував. Навіть мініатюрну бійку спричинив із мексиканцем.

Getty Images/Global Images Ukraine. Калеб Плант

Але, чим далі йшли раунди, тим гіршими ставали справи у Планта. Загалом картинка не сильно змінювалась – він просто менше влучав, а Сауль все більше тиснув. У підсумку, дотиснув – відправив суперника у нокдаун. А Калеб, замість того, щоб перечекати та прийти до тями, моментально підірвався і знову ледь не впав. Все наступне добивання – справа техніки.

Але і це не страшно. Буває, боксери програють. Навіть нокаутами. І навіть ведуть себе ось так після пропущених ударів. Біда у тому, що посеред бою Плант почав питати Канело, чи достатньо він хороший боксер. Це вже у тій ситуації, коли він все більше віддавав раунди супернику. Ось це, як прояв слабкості, дуже збентежило.

Його майбутній суперник – американський мексиканець Бенавідес - взагалі впевнений – Сауль Альварес його боїться. Навіть Флойд Мейвезер про це каже:

«Якби це залежало від мене, то Альварес бився б з Давидом Бенавідесом. Канело – чудовий боєць, але я вважаю, що він уникає бою з Бенавідесом.

Це моя особиста думка, яку мені дозволено висловлювати. Ми всі хочемо бачити бій Альвареса проти Бенавідеса. Давайте, зробіть це», – сказав Мейвезер.

Канело заявляє, що не хоче зустрічатись із мексиканцями. І тут Сауль намагається виділитись на фоні інших мексиканців, адже протистояння Баррери та Мораелеса чи будь-яких інших мексиканців завжди були найгарячішими. Але Альварес не хоче.

Загалом, логіка у тому, що Сауль не хоче і зі спортивних причин, є. Бенавідес величезний. Нехай він не настільки різнобічний, як інші бійці, яким програвав Канело, але він гігант, важкий, довгорукий, потужний. Такого або ламати, або ламатись самому. Чи є зараз у цьому цікавість для Канело? Не факт, враховуючи, що, спочатку треба було вирішувати, що робити з амбіціями перемагати більш важких суперників, а тепер з бажанням реваншуватись.

Плант все ж виправився після тієї поразки. У поєдинку-поверненні Калеб не показав і краплі проблем з нервами чи упевненістю у собі. Провокативно вийшов у ринг до Ентоні Діррелла та перебоксував його. Потім, у дев’ятому раунді нокаутував суперника чи не найкращим ударом минулого року. Після цього знову провокував – показував, неначе закопує суперника.

Бенавідес, у свою чергу, не боксує на п’ять місяців довше. Востаннє Давид виходив у ринг навесні 2022 року. Давид Лем’є, який просто стилістично для нього створений, вистраждав все, що міг, та програв достроково – технічним нокаутом вже у третьому раунді.

Тепер у молодих суперників поєдинок за титул тимчасового чемпіона WBC у другий середній вазі. Переможець може одразу претендувати на поєдинок проти Канело і навіть на бій за всі титули категорії.

Хто фаворит?

У цьому випадку більшість вважає, що переможе Давид Бенавідес. На нього коефіцієнт близько 1.34. На Калеба Планта – аж 3.98. Серйозний розрив.

Getty Images/Global Images Ukraine. Давід Бенавідес

Безумовно, логічні котирування, якщо дивитись на ситуацію просто. А коефіцієнти завжди саме це – просте бачення – і показують. З одного боку непереможений чемпіон (нехай і не повноцінний). Йому 26 років, більш як 88% нокаутів, зріст 188 см, розмах рук 189 см. З іншого – 30-річний претендент. Він не так давно програв саме атакувальному супернику. Зріст – 185 см, розмах рук – 188 см.

І загалом Бенавідес час від часу тисне так, що за суперника страшно. Встояти, витримати це не вдавалось поки що взагалі нікому. В атакувальних діях з його боку буває малувато шарму, але потужності і грубої сили там вистачає на трьох.

Але варто відзначити, що Плант – не просто хлопчик. І він точно кращий за будь-кого з рекорду Давіда. Загалом, окрім Ентоні Діррелла, якого так і не вдалося вимкнути, але вдалося замучити. І окрім також Давида Лем’є, який і так мав програвати, у рекорді Бенавідеса є лише непогані, і не більше, імена.

Так що це протистояння – буквально випробування для обох. Визначальне випробування. Калебу Планту програвати дуже небажано. Його планка – чемпіонські поєдинки. Він розумний, технічний, має удар і вміє його донести. Відлітати від другого більш топового опонента (рекорд американця кращий за суперника, але не розриває також) – остання справа.

Часу у Бенавідеса на відновлення статусу у разі поразки буде вдосталь. Але зараз його поєдинок проти Сауля Альвареса – одне з найбільш обговорюваних протистоянь. У разі перемоги він зможе вимагати його. А у разі поразки мільйони фанів махнуть рукою і скажуть: «Ясно, черговий супер суперник для Канело, який розсипався на підступах».

Але це все побічно боксерська філософія. У ринзі гарантовано свято. Бенавідес не вміє боксувати спокійно та розумно. Він тисне, йде вперед, змушує помилятись та перемелює візаві. Плант – протилежність. Хороший у роботі другим номером. Точний, жорсткий та технічний. Саме такі поєдинки хочуть бачити фанати. Коли обидва можуть постраждати, але через рівень боксу отримується задоволення від перегляду.

Переможець – питання друге. Головне те, що вони створені, щоб зробити шоу, варте уваги. Саме для цього ми і вмикаємо бокс.

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи
Футбол | 19 квітня 2024, 06:30 19
Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи

У півфіналах Ліги Європи зіграють: Марсель – Аталанта, Рома – Байєр

Калініна обіграла нейтральну тенісистку на шляху до півфіналу в Руані
Теніс | 19 квітня 2024, 22:15 17
Калініна обіграла нейтральну тенісистку на шляху до півфіналу в Руані

Ангеліна у двох сетах виявилася сильнішою за Мірру Андрєєву

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Aliv
Ну и как тут не болеть за батька Бандеру(Бенавидеса)? ))