Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 17 березня 2023, 02:45
737
0

Микита ВАСИЛЬЄВ: «Потрібно додати у жорсткості та повернути серію в Калуш»

Граючий директор «Дніпра» розповів, чого не вистачає херсонцям для перемоги над «Соколом»

| Оновлено 17 березня 2023, 02:45
737
0
Микита ВАСИЛЬЄВ: «Потрібно додати у жорсткості та повернути серію в Калуш»
ФХУ. Микита Васильєв

Після двох програшів на домашньому льоду херсонський «Дніпро» стоїть на порозі вильоту з 1/2 фіналу плей-оф. У серії до трьох перемог із «Соколом» становище архіскладне, але «щуки» не опустили руки, зробили висновки, внесли корективи та запрограмували завдання «повернути» серію з Києва назад до Калуша на матч №5. Напередодні третьої гри проти «Сокола», яка сьогодні відбудеться у київському Палаці спорту, командним настроєм поділився граючий директор «Дніпра» - захисник Микита Васильєв.

- Нічого фантастичного не потрібно робити для загальнокомандного успіху – достатньо лише повернути втрачену гру: зіграти дисциплінованіше, усунути помилки та вилучення, після яких ми пропустили багато голів у меншості. Це невластиве для нинішнього «Дніпра», - каже Микита Васильєв. – Ми багато часу провели один з одним у розборі наших помилок, тому хочемо позбутися прорахунків та промахів і зіграти саме у наш хокей, який приносив «щукам» перемоги над «Соколом» у регулярці: як удома, так і на виїзді у Палаці спорту.

- Погляд зсередини колективу: чи немає відчуття, що серія з «Соколом» вже «вирішена»?
- Що ви! Ми не хочемо закінчувати сезон так рано, тому маємо намір повернути серію назад до Калуша! Тут немає жодного пафосу, у нас насправді зібралася класна команда, яка наступного року навряд чи збережеться у такому поєднанні! Можливо, хтось поїде до Європи, а хтось – в НХЛ. Тож ми розраховуємо довести розпочату справу до кінця саме тут і зараз, адже у нас є задатки чемпіонської команди!

- Як вважаєте, на кого з гравців ляже роль рятувальників «Дніпра»? Хто із гравців поведе команду за собою?
- Ітимемо до своєї мети – єдиним ядром! Зізнатись, у нас немає поділу на збірників, молодих чи ветеранів, які мають робити результат. Нещодавно в регулярні гру на нашу користь зробили «масочники» 2005 і 2006 р.н., які закинули дві з трьох шайб. Тож у будь-якій зустрічі користь команді може принести будь-хто. Це і є одна із сильних сторін «Дніпра».

- Обидва поєдинки в Калуші вийшли напруженими та «брудненькими». Чому?
- Нікого не вбили, ні покалічили, тож не вважаю, що ігри були «брудними». Швидше, їхній ярлик – плей-офівські, тобто чоловічі та жорсткі ігри. Навіть думаю, що в жорсткості можна було б трохи додати, щоб підвищити напруження пристрастей. «Дніпра» так точно!

- Головне, щоб не нахапатись фолів!
- За силові прийоми фоли особливо не фіксувалися у перших двох матчах. Хіба що було вилучення Панкова за удар ліктем, але постфактум усі визнали, що фолу не було, але поїзд пішов… Тож ми залишилися незадоволені суддівством у грі №2. Звісно, Херсон і сам зіграв не на повну силу, але судді нам помітно «підламали» гру. Наше сьогоднішнє завдання – повернути впевненість у своїх силах, бо команда «Дніпро» – молода і ми, на відміну від «Сокола», не одразу змогли перегрупуватися на матчі плей-оф.

- Який план у «щук» на гру №3?
- Звичайно, ми матимемо невеликі зміни в завданнях, але ми залишимо план у секреті, а вже на льоду покажемо, що приготували (посміхається).

Прес-служба ХК «Дніпро»

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.