Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 15 березня 2023, 19:34
16095
13

Ф’юрі та Усик все ніяк не домовляться. Хто винний та чи вийде у них це?

Головне про ситуацію з дуже довгими перемовинами українця та британця

| Оновлено 15 березня 2023, 19:34
16095
13
Ф’юрі та Усик все ніяк не домовляться. Хто винний та чи вийде у них це?
Getty Images/Global Images Ukraine. Олександр Усик та Тайсон Ф’юрі

Епопея домовленостей між чемпіоном WBA, WBO, IBF, IBO та The Ring у надважкій вазі українцем Олександром Усиком та чемпіоном WBC британцем Тайсоном Ф’юрі нескінченна. Ще минулого року функціонери обіцяли фанатам, що домовитись буде просто, але досі возяться з деталями, які вже всім набридли.

Хто винен і коли всі отримають хоча б якийсь підсумок?

Початок перемовин виглядав добре. Арум обіцяв, що проблем не виникне

Формально перемовини між командами йдуть декілька місяців, але по факту набагато довше. Ще до реваншу Усика та Джошуа Боб Арум вже проговорював цей варіант.

Звісно, що і Бобу Аруму, і Френку Воррену – співпромоутерам Ф’юрі, і Едді Хірну – промоутеру Джошуа, була б вигіднішою перемога Ентоні. Тому що це гігантська подія, в якій обидва спортсмени мають величезну базу фанів. Але вже тоді Боб говорив, що вони розглядають бій проти Усика.

Більше того, Арум запевняв, що з Олександром домовитись буде просто. На той момент вони вже декілька разів намагались домовитись із Джошуа і щоразу не вдавалось нічого через різні причини. Тут здавалося, що все буде так, як треба.

Боб запевняв, що вони з командою Усика буквально давні друзі і домовитись не буде складно. Розповідав, як добре він ставиться до Олександра Красюка, а Усика взагалі називав другом Ломаченка та своїм. Але, як це завжди буває, розмови не дорівнюють реальності.

Більше чотирьох місяців Красюк, Усик, Арум, Воррен та Ф’юрі не можуть домовитись. І не схоже, щоб британська сторона по-справжньому сильно того хотіла.

Воррен декілька разів заявляв про майже готовий контракт. Як бачимо, все це не більше, ніж обіцянки

Ще взимку сторони почали говорити, що ось-ось. Буквально декілька днів – максимум тиждень - і підписи стоятимуть. Але минали дні і тижні, а заяви не змінювались.

Ближче до кінця зими стали з’являтись дивні нотки з боку британців. Боб Арум з’явився з заявою у бік Олександра Красюка: «Я добре ставлюся до цього хлопця, але хочу дати йому пораду. Нехай закриє рота та перестане домовлятись через медіа».

Красюк пізніше пояснив, що сталося. За словами українського промоутера, він завжди готується до перемовин заздалегідь. Тому і цього разу дав декілька інтерв’ю, в яких розповів, що він пропонує 50 на 50 та таке ж розділення гонорарів у разі реваншу навіть, якщо Ф’юрі програє. «Мабуть, вони озвучують Тайсону інші умови», – допустив Красюк.

Це ще були часи, коли українська сторона стверджувала, що має інформацію про те, що Ф’юрі хоче поєдинку і погодився б із варіантом 50 на 50. Чи то інформація була невірною, чи то Тайсона знову понесло, але щось у ньому зламалось. Тайсон обіцяв, що не вестиме активних перемовин щодо поєдинку, але останнім часом він – винуватець всіх новин.

Британський чемпіон висуває нереальні вимоги. І щодня їх робить складнішими.

Найцікавіше почалось в останні дні перемовин – менше тижня тому. Перемовини йшли в’яло, команди оголошували про вимоги, але вони не були і близько схожі одні на одні.

Команда українця пропонувала декілька варіантів, і всі розумні. Перший – оскільки в Усика більше поясів, а у Ф’юрі номінально більше фанів, гонорар треба ділити порівну. Другий – розділення гонорару у пропорції 60 на 40, де 60 відсотків йде спортсмену, який переможе. При цьому Красюк не давав надію: «Мені сказали, що Ф’юрі хоче настільки багато грошей, що, якби Усик погодився на розділення 100 на 0, Тайсону все одно не вистачило би».

І тут з’явився Ф’юрі, який говорив, що не вестиме перемовин і цим має займатись його команда:

«Я чую всі ці розмови про бій, що вони хочуть 50 відсотків, що Тайсон жадібний… Але з моєї точки зору, Усик, ти і твоя команда варті 30 відсотків. Погоджуйтесь, інакше бою не буде. Якщо не погодишся, то битимешся з Даніелем Дюбуа за кілька мільйонів доларів. Якщо хочеш заробити реальні гроші, то бийся з Циганським королем. Але за кожен день, починаючи з сьогоднішнього, коли ви затримуєтеся і возитеся, я збираюся віднімати один відсоток від тридцяти. Якщо ви не погодитесь - добре, бийтеся з Дюбуа за кілька мільйонів доларів. Тік-так, тік-так… Боягузи».

Зробив це британець просто за декілька годин до дедлайну від WBA. Схоже, розраховував, що Усик просто не встигне або махне рукою. Але той встиг:

«Гей, жадібне пузо. Я приймаю твою пропозицію 70 на 30, щоб битися 29 квітня на «Вемблі».

Але ти обіцяєш пожертвувати Україні 1 мільйон фунтів відразу після бою.

І за кожен день твоєї затримки ви заплатите 1% зі свого гаманця українцям. Домовились?».

Знову переграв. Знову поставив британця у незручне становище.


Getty Images/Global Images Ukraine. Тайсон Ф’юрі

Тайсон відповів. А наче і не відповів. Він записав декілька відео, де кричить якісь неприємні речі у бік українця. Сказав, що готується до бою з Усиком і йому треба буквально декілька тижнів. Але конкретного «так» не сказав. Проте, команди сповістили WBA, що досягли домовленості і протягом декількох днів поставлять підписи. І що? І не поставили. За два дні Ф’юрі знову вигадав умову:

«Вітаю, це Тайсон Ф’юрі. Маю коротке включення.

Сьогодні я розмовляв з юристом щодо опції реваншу в контракті на бій з Олександром Усиком. Як щодо того, щоб не було жодного ї#####о пункту про право на реванш? Для нас обох. Давайте повністю підвищимо ставку. Ніколи не варто турбуватися про те, що буде в майбутньому і скільки доларів можна отримати після поразки.

29 квітня, без опції реваншу. Переможець забирає все, лузер йде додому ні з чим. Як щодо цього? Погоджуйся, ї###а с###», – сказав Ф’юрі.

Судячи з усього, це набридло навіть західним фанам. Тайсона рознесли у соціальних мережах. По-перше, через те, що абсолютно все затягування було через нього: він хотів більше грошей, він хотів віднімати якісь відсотки та він хоче забрати пункт про реванш. При цьому самі фанати кажуть, що 70 на 30 занадто, навіть враховуючи популярність британця.

По-друге, через те, що саме Тайсон від початку говорив про пункт обов’язкового реваншу. Це підтвердили і Усик, і його менеджер Егіс Клімас. Тайсон, схоже, заплутався у своїх же претензіях.

Хто винен і що буде далі?

Очевидно кожному – Тайсон тягне. Хоче створити умови, за яких все зірветься через дедлайни і він зможе далі колотити якогось Нганну та кричати на камеру, що Усик та його команда бояться. Це визнає навіть частина фанатів Ф’юрі. Відкидають всі аргументи тільки фанатики.

Далі бій все ще може бути, але малоймовірно 29 квітня, як планувалось від початку. Якщо команди домовляться, то поєдинок перенесеться. Кінець весни, початок літа, якийсь з цих варіантів. Занадто мало часу для такого поєдинку залишилось до 29 квітня.

Дедлайн перемовин – кінець тижня. Красюк сказав про це, і тут варто вірити. Не будуть організації чекати ще. І так дали сто разів відтермінувати все. На Усика чекає Дюбуа. На Ф’юрі – Руїс чи хтось інший.

Чи можуть команди не домовитись? Легко. Ф’юрі вигадає ще якусь вимогу чи просто крутитиме хвостом до останньої секунди. Не сказати, щоб Тайсон горів цією ідеєю. У Великій Британії стільки, скільки у Саудівській Аравії, не заплатять, а поразка вплине на Тайсона та враження від нього.

Навіщо ризикувати?

Оцініть матеріал
(102)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sunpalych
Фьюрі-сцикун!
Lex Aries
Та бийся вже з Вайлдером четвертий раз. Наскільки здорове, настільки і трусливе це циганча.
Бензар Євген
Тайсон Фьюрі це пузата лицемірна істота, мерзотна боягузлива ганчірка, яка з себе ставить мужнього бійця! 
umnuy2
к сожалению думаю не будет обьединяющего боя.
циган боится саню-если бы он был уверен в том что станет абсолютом то уже всё бы согласовали.
palyvoda2006
ОСТАННЯ ВИМОГА Ф'ЮРІ ЧІТКО ПОКАЗУЄ, ЩО ВІН ХОЧЕ УХИЛИТИСЬ ВІД БОЮ!   Б-О-Ю   Н-Е   Б-У-Д-Е   !-!-!-!-!
andre_lui
Фура намагається прописати в контракті поділ гонорару 70 на 30, а також програш Сашка без бою і без реваншу, тому переговори затягуються
Владимир Луценко
Циган веде себе нібито він з сосії
onco-clown
Я бы с радостью посмотрел два боя, чтоб без всяких затяжек, а именно упомянутые в статье: Усик - Дюбуа, Фьюри - Руиз.
Дані Рохас
Просто Тайсон тянет время пока Усик состарится и потом его на изи на физухе вынесет
Soler61
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил